Je bril en lenzen afwisselen en combineren. Super handig!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun bril en lenzen af te wisselen. Want waarom zou je kiezen? Een combinatie heeft heel veel voordelen. Bijvoorbeeld in je vrije tijd, op werkdagen en voor de veiligheid in het verkeer. 

Mooi, handig, veilig

Je draagt je bril gewoon de ene keer en een andere keer je lenzen. Net wat op dat moment het mooiste, handigste of veiligste is. Na gebruik kunnen je daglenzen bij het plastic afval of je week– of maandlenzen in de lenzenhouder – en je zet weer een bril op.

Het combineren van je bril en je lenzen heeft veel voordelen. Die zetten we in dit blog voor je op een rij. Klik hieronder meteen naar de voordelen die jou het meest aanspreken.

Liever een afspraak met een contactlensspecialist? Maak ‘m hier.

Creëer elke dag een andere uitstraling

Wil jij een look die precies past bij je stemming en je outfit? Switchen tussen je bril en je lenzen maakt dat wel heel gemakkelijk. Dit werkt het makkelijkst met daglenzen, zodat je vrij bent om op het ene moment te kiezen voor lenzen, en het andere moment voor je bril.

Bril als modeaccessoire

Je bril is een modeaccessoire die jouw outfit compleet maakt. Helemaal leuk: als je meerdere brillen hebt, kun je kiezen uit verschillende stijlen. Een opvallend montuur als het best wat mag knallen, een eenvoudig en elegant model als dat goed bij je outfit past. Sportief, vintage of casual, alles kan.
Matcht het toch niet zoals jij wilt, of heb je zin om bijvoorbeeld meer oog make-up te dragen? Dan doe je gewoon je lenzen in! Ontdek direct welke bril bij jou past!

Voordelig zonnebrillentrends volgen met lenzen

Ook een fijn voordeel van het afwisselen van je bril en lenzen: je kunt voordelig alle zonnebrillentrends volgen, want je hoeft geen zonnebril op sterkte te dragen. Leef je uit en leg een hele verzameling zonnebrillen aan. Doe je lenzen in, kies een mooie uit en geniet buiten van de zon!

Doelmatig op werkdagen

Als je even kort wat beeldschermwerk doet, kun je heel goed (multifocale) lenzen dragen. Zit je urenlang achter een beeldscherm? Dan geeft een computerbril of blauwlichtfilterbril je ogen het meeste rust.

Beeldschermbril

Op lange beeldschermdagen is het dus handig – en het beste voor je ogen – als je ’s ochtends je enkelvoudige bril of multifocale bril op zet. Die kun je tijdens je werk gemakkelijk omwisselen met je beeldschermbril. Wanneer je klaar bent met werk en achter je beeldscherm zitten, kan je de beeldschermbril gemakkelijk weer omwisselen voor je enkelvoudige- of multifocale bril.

Als je ’s avonds je vrienden ziet, gaat sporten of uitgaat, wil je misschien liever geen bril dragen. Op dat moment is het fijn als je een setje lenzen klaar hebt liggen. Heel gemakkelijk. Misschien is het voor jou handig om het dragen van lenzen te combineren met het dragen van een computerbril. Het is mogelijk om op werk een computerbril te dragen en buiten werk gebruik te maken van je lenzen. Op die manier kan je een computerbril het beste gebruiken in combinatie met lenzen.

Zit je voor je werk niet lang achter een beeldscherm, dan kan het andersom: overdag je lenzen in en als je thuiskomt je bril op. Lekker rustig voor je ogen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Handig switchen in je vrije tijd

In je vrije tijd heeft het afwisselen misschien wel de grootste voordelen.

Sporten met lenzen in: bewegingsvrijheid en goed zicht

Ook al ben je heel blij met je bril, tijdens het sporten is het fijn om lenzen te dragen. Zeker bij binnensporten. Bijvoorbeeld in de sportschool voor een work-out, yogalessen of zaalvoetbal – het is bijna altijd handiger met je lenzen in.  Nooit meer beslagen glazen, geen afzakkende bril en je bril vliegt niet door de lucht als de bal jouw richting op komt…

Houd je (ook) van buitensport? Dan raden we een sportzonnebril aan; deze beschermt je ogen maximaal tegen invallend licht en tegenwind. Bijvoorbeeld tijdens bergsport, voetbal of mountainbiken. Een sportzonnebril kun je op sterkte laten maken, maar in combinatie met lenzen kan zonder sterkte ook prima. Een voordelige oplossing! 

Met lenzen in heb je altijd bewegingsvrijheid én goed zicht tijdens het sporten.

Wellness, festivals, theater, netflixen…

Een dagje wellness, een festival, theaterbezoek… Nog niet alles kan nu, in verband met corona, maar snel mag het weer! In de sauna wil je geen beslagen brillenglazen en dansen op een festival is extra fijn met lenzen in, zodat niemand per ongeluk je bril afstoot. Thuisgekomen of ’s avonds bij je tentje gaan je daglenzen eruit en kan je bril weer op.

En soms wil je even een dag helemaal niets, behalve natuurlijk eindeloos Netflixen. Zet je bril op en je hoeft niet eens je bed uit…😊

Vakantie: daglenzen zijn ideaal

Op vakantie is de combinatie bril en lenzen eigenlijk een must. Het begint al in het vliegtuig. De airco zorgt voor droge ogen, dus zet je bril op tijdens de reis.

Strand & ski

Zwemmen met lenzen in is geen goed idee; dat kan voor infecties zorgen. Een zonnebril met gepolariseerde glazen is wel erg fijn voor op het strand! Zo’n zonnebril beschermt je ogen tegen schadelijke en felle UV-stralen. Natuurlijk kun je ’s avonds op vakantie wel je lenzen in.

Ga je op skivakantie? Als je geen speciale wintersportbril hebt, dan zijn lenzen in combinatie met je skibril een goede oplossing. Tussendoor bij de lunch zet je een mooie zonnebril zonder sterkte op. En ’s avonds voor die fijne aprèsski kan je natuurlijk gewoon je lenzen inhouden of switchen naar je bril.

Veilige keuze in het verkeer 

Iedere brildrager die wel eens in de regen fietst weet: in no time zie je niets meer door al die druppels op je (beslagen) glazen. Je kunt natuurlijk een petje opzetten als het regent, maar je lenzen in werkt toch een stuk beter 😊. Wel zo veilig ook.

In de auto is een roadview bril heel veilig, zeker als je lang en veel op de weg zit. Of anders weer een goede zonnebril op sterkte. Reis je met een motor en heb je geen speciale motorzonnebril op sterkte? Dan zijn lenzen samen met een motorzonnebril zonder sterkte een goede optie.

Gezonde afwisseling voor je ogen

Heb je (tijdelijk) last van je ogen? Bijvoorbeeld vanwege hooikoorts of droge ogen? Laat je lenzen even uit en kies voor je bril. Je kunt jouw favoriete bril kopen bij Pearle, online of in de winkel.

Rust voor je ogen is belangrijk

Als je lenzen draagt, is het sowieso aan te raden om deze af te wisselen met een bril.

Je kunt bijvoorbeeld thuis een bril dragen en liefst ook een dag per week. De rust die dit je ogen geeft, in combinatie met een goede hygiëne, voorkomt oogproblemen. Bijvoorbeeld rode ogen. Of zelfs een infectie van je oog(lid).

TIP: Draag je lenzen en voel je hoofdpijn opkomen? Zet een zonnebril op. Vooral bruine en oranje glazen filteren het licht heel zacht. Dat is rustiger voor je ogen. Zeker een gepolariseerde zonnebril doet wonderen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Probeer het uit met voordelige daglenzen!

Kortom, je bril op sterkte en je lenzen afwisselen zorgt voor veel flexibiliteit. Lijkt dit jou ook wel handig? Dan raden we je aan je bril te combineren met daglenzen, vanwege het gemak en de hygiëne van daglenzen.

Superscherp geprijsd maandpakket

Je kunt de combinatie bril en lenzen heel voordelig uitproberen, want we hebben al een maandpakket (30 paar) enkelvoudige daglenzen vanaf 20 euro voor je! Je draagt ze dus al voor 0,67 eurocent per dag.

Draag je een multifocale bril? Dan hebben we ook multifocale (dag)lenzen voor je, om af te wisselen met je multifocale bril.

Is dit de eerste keer dat je contactlenzen gaat dragen? Natuurlijk adviseert en helpt jouw Pearle contactlensspecialist je graag. Doe onze online test om te zien of contactlenzen iets voor jou zijn!

P.S. Wist je dat we jouw lenzen en lenzenvloeistof gratis thuisbezorgen, als je een lenzenabonnement bij Pearle afsluit? Dat regel je heel eenvoudig in de winkel. Lees hier alles over het lenzenabonnement.

Plaats een reactie

Navigeer