7 redenen waarom daglenzen favoriet zijn

Steeds meer mensen ontdekken daglenzen. Ruim 18% van de contactlensdragers kiest hiervoor – en dat percentage is groeiende. Geen wonder, want ze zijn supergemakkelijk en heel hygiënisch. Handig dus, bijvoorbeeld tijdens je vakantie. Of als je sowieso van zo min mogelijk gedoe houdt. 

Iemand die daglenzen draagt, zal je niet snel op handen en voeten naar een verloren lens zien zoeken. Gewoon, omdat hij eenvoudig te vervangen is. Daarom al zou je kiezen voor daglenzen, toch? Maar er zijn veel meer redenen. Check hier 7 voordelen van daglenzen!

1. Brandschone lenzen & lenzenhouder – elke dag gemak 

Daglenzen, het woord zegt het al: iedere dag pak je gewoon een nieuw setje contactlenzen. En ’s avonds gooi je ze weer weg. Het ultieme gemak! Geen gedoe met lenzenvloeistof. Daglenzen zitten in een ‘blister’; een kleine verpakking voor eenmalig gebruik. Je hebt dus geen lenzenhouder nodig. Bovendien hoef je nooit in de gaten te houden of het tijd is om nieuwe vloeistof te kopen. Ook heel fijn: Pearle bezorgt je daglenzen gratis thuis! 

2. Je lenzenvloeistof is altijd fris, dus super hygiënisch  

Daglenzen drijven in een zoutoplossing, in een goed afgesloten blister. Dat betekent dat er geen bacteriën bij kunnen komen. Ultra hygiënisch dus. Een groot voordeel als je snel last hebt van geïrriteerde ogen. Maar ook als je op vakantie gaat – vooral in een warm land. Daar kunnen bacteriën zich snel vermenigvuldigen in een fles lenzenvloeistof, vooral als die niet koel staat. Daglenzen beschermen je daartegen. Ook handig voor op (zaken)reis: je hebt geen aparte lenzenvloeistof nodig. Dat scheelt toch mooi weer een fles in je bagage. En als je vliegt, mag je alleen maar flesjes van 100ml in je handbagage meenemen. Als je daglenzen draagt, hoef je zo’n mini flesje lenzenvloeistof dus ook niet te regelen. 

 3. Prima af te wisselen met een bril 

Wil je soms je bril op en soms lenzen in? Ook dan zijn daglenzen ideaal. Want je hebt nergens omkijken naar, als je (een paar dagen) je bril draagt – er staan nergens lenzen in lenzenvloeistof die ververst moet worden. Je draagt gewoon je bril als die je outfit compleet maakt, als je vermoeide ogen hebt, als je in het vliegtuig zit… En je daglenzen al die andere keren!   

4. Lens kwijt? Niks aan de hand! 

Elke contactlensdrager weet het: soms verlies je er gewoon een. Maar dat is vooral vervelend als je harde (vormstabiele) lenzen draagt, of als de maand van je maandlenzen net begonnen is. Dan wil je wel de grond afzoeken naar je verloren lens… Met daglenzen heb je dat probleem niet – in een maandpakket zitten 30 setjes lenzen. Wel zorgen dat je een reservesetje bij je hebt, of je bril natuurlijk.  

 5. Onverwachte logeerpartijen – go for it  

Soms wil je gewoon blijven slapen! Dat zit je helemaal goed met daglenzen. Je hoeft alleen maar te onthouden altijd een nieuw setje bij je te hebben. Stop er gewoon een in elke tas. 

 6. Inclusief UV-filter kan ook  

Om het je helemaal gemakkelijk te maken, hebben sommige daglenzen een ingebouwde UV-filter. Ze kleuren niet mee, dus voor het comfort van gekleurde glazen en het volledig beschermen van je ogen, is een zonnebril nog steeds fijn. Maar soms kunnen daglenzen met een UV-filter heel handig zijn! Bijvoorbeeld tijdens buitensporten als mountainbiken, klimmen of zeilen. Bij Pearle kun je kiezen uit iWear Activ en 1-day Acuvue Moist, als je graag daglenzen met een UV-filter wilt.  

 7. iWear Extra daglenzen voor supercomfort 

Daglenzen zijn dus echt heel fijn. En als je voor het ultieme comfort wilt gaan: kies dan iWear Extra daglenzen. Daarin zit een combi van drie bestanddelen die je ogen vochtig houden. Elke keer als je met je ogen knippert, komt daarvan een beetje vrij uit de lens. Zo blijven je ogen altijd fris en vochtig en heb je de hele dag supercomfortabel zicht, op elke afstand.  

Ben jij benieuwd of daglenzen iets voor jou zijn? Dan heb je nu de kans ze heel voordelig uit te proberen!

Reageren is niet mogelijk

Navigeer