7 voordelen van daglenzen

Steeds meer mensen ontdekken contactlenzen. Vooral daglenzen zijn populair: ruim 18% van de contactlensdragers kiest hiervoor – en dat percentage is groeiende. Geen wonder, want daglenzen zijn heel gebruiksvriendelijk, super hygiënisch en dragen comfortabel. Vaak zijn ze veruit de beste kijkoplossing. Sowieso als je van zo min mogelijk gedoe houdt, maar bijvoorbeeld ook tijdens je vakantie of het sporten. Of als jij je lenzen wilt afwisselen met een bril.

Iemand die daglenzen draagt, zal je niet snel op handen en voeten naar een verloren lens zien zoeken. Gewoon, omdat hij eenvoudig te vervangen is. Daarom al zou je kiezen voor daglenzen, toch? In dit artikel staan we stil bij de 7 voordelen die daglenzen te bieden hebben:

 1. Dagelijks brandschone lenzen
 2. Je lenzenvloeistof is altijd fris én hygiënisch
 3. Prima af te wisselen met een bril
 4. Lens kwijt? Niets aan de hand
 5. Onverwachte logeerpartijen – go for it
 6. Inclusief UV-filter – om je ogen te beschermen
 7. Daglenzen voor het meeste comfort

Bekijk ons daglenzen assortiment online. Liever direct bestellen? Voor de meeste lenzen geldt: vandaag voor 22:00 besteld is morgen in huis!

Lees verder onder de afbeelding.

Wat zijn daglenzen ook alweer?

Zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, draag je daglenzen slechts één dag. Je haalt ze ’s ochtends nieuw uit de verpakking, doet ze in en gooit de lenzen aan het einde van de dag bij het plastic. Je bewaart ze dus niet in een lenzendoosje, hoeft ze niet schoon te maken en gebruikt dagelijks een nieuwe set.

Doe onze online test om te zien of contactlenzen iets voor jou zijn!

En er zijn nog veel meer voordelen…

1. Dagelijks brandschone contactlenzen

Zoals hierboven genoemd pak je elke dag gewoon een nieuw setje contactlenzen. En ’s avonds gooi je ze weer weg. Het ultieme gemak! Geen gedoe met lenzenvloeistof.

Daglenzen zitten in een ‘blister’; een kleine verpakking voor eenmalig gebruik. Je hebt dus geen lenzenhouder nodig. Bovendien hoef je nooit in de gaten te houden of het tijd is om nieuwe vloeistof te kopen. Ook heel fijn: Pearle bezorgt je daglenzen gratis thuis bij bestellingen boven de €25!

2. Je lenzenvloeistof is altijd fris én hygiënisch

Daglenzen drijven in een zoutoplossing, in een goed afgesloten blister. Dat betekent dat er geen bacteriën bij kunnen komen. Ultra hygiënisch dus. Een groot voordeel als je snel last hebt van geïrriteerde ogen.

Maar ook als je op vakantie gaat – vooral in een warm land. Daar kunnen bacteriën zich snel vermenigvuldigen in een fles lenzenvloeistof, vooral als die niet koel staat. Daglenzen beschermen je daartegen.

Ook handig voor op (zaken)reis: je hebt geen aparte lenzenvloeistof nodig. Dat scheelt toch mooi weer een fles in je bagage (en je hoeft je ook geen zorgen te maken als je je lenzenvloeistof vergeet…). En als je vliegt, mag je alleen maar flesjes van 100ml in je handbagage meenemen. Als je daglenzen draagt, hoef je zo’n mini flesje lenzenvloeistof dus ook niet te regelen.

3. Prima af te wisselen met een bril

Wil je soms je bril op en soms lenzen in? Ook dan zijn daglenzen ideaal. Want je hebt nergens omkijken naar, als je (een paar dagen) je bril draagt – er staan nergens lenzen in lenzenvloeistof die ververst moet worden. Je draagt gewoon je bril als die je outfit compleet maakt, als je vermoeide ogen hebt, als je in het vliegtuig zit… En je daglenzen al die andere keren!


4. Lens kwijt? Niks aan de hand!

Elke contactlensdrager weet het: soms verlies je er gewoon een. Maar dat is vooral vervelend als je harde (vormstabiele) lenzen draagt, of als de maand van je maandlenzen net begonnen is. Dan wil je wel de grond afzoeken naar je verloren lens…

Met daglenzen heb je dat probleem niet – in een maandpakket zitten 30 setjes lenzen. Wel zorgen dat je een reservesetje bij je hebt, of je bril natuurlijk.

5.Onverwachte logeerpartijen – go for it

Soms wil je gewoon ergens blijven slapen! Dat zit je helemaal goed met daglenzen. Je hoeft alleen maar te onthouden altijd een nieuw setje bij je te hebben. Stop er een in elke tas en je loopt nooit tegen problemen aan.

6. Inclusief UV-filter – om je ogen te beschermen

Om het je helemaal gemakkelijk te maken, hebben sommige daglenzen een ingebouwde UV-filter. Ze kleuren niet mee, dus voor het comfort van gekleurde glazen en het volledig beschermen van je ogen, is een zonnebril nog steeds fijn. Maar soms kunnen daglenzen met een UV-filter heel handig zijn! Bijvoorbeeld tijdens buitensporten als mountainbiken, klimmen of zeilen.

7. Daglenzen voor het meeste comfort

Daglenzen zijn dus echt heel fijn. En als je voor het ultieme comfort wilt gaan: kies dan voor iWear Extra daglenzen. Daarin zit een combi van drie bestanddelen die je ogen vochtig houden. Elke keer als je met je ogen knippert, komt daarvan een beetje vrij uit de lens. Zo blijven je ogen altijd fris en vochtig en heb je de hele dag supercomfortabel zicht, op elke afstand. Vraag ernaar bij een Pearle Opticiens bij jouw in de buurt.

Ben jij benieuwd of daglenzen iets voor jou zijn? Dan heb je nu de kans ze heel voordelig uit te proberen! Je hebt ze al vanaf €20 per maand.

Bekijk onze contactlenzenassortiment online. Liever direct bestellen? Voor de meeste lenzen geldt: vandaag voor 22:00 besteld is morgen in huis!

32 Reacties

 1. Danielle v Peer

  Goede dag
  Ik heb nu voor de 2e keer proeflenzen maar na een paar dagen gaan ze steeds stuk. Verder gaat het heel goed . kan ik ook dag lenzen krijgen als t multifocale zijn. In de winkel zeiden ze van niet bij deze lenzen wat ik heel jammer zou vinden. Wil zo graag van me bril af

  mvg D van Peer

 2. team Pearle

  Hallo Daniëlle,
  Goed om te lezen dat het inmiddels lukt met de lenzen. Multifocale daglenzen bestaan ook, en verkopen wij in de winkel. Bel gerust naar een winkel bij jou in de buurt om nog eens te vragen naar de multifocale daglens. Succes!
  Groetjes, team Pearle.

 3. Ik heb sterkte -350 en-200 zijn die er ook in daglenzen ?

 4. team Pearle

  Hallo Louise,
  Er zijn inderdaad daglenzen beschikbaar in jouw sterkte. We zijn benieuwd naar jouw ervaring met daglenzen! Groetjes, Team Pearle

 5. Ik heb snel last van droge ogen, ik heb al jaren lenzen met extra comfort maar ook hierbij heb ik er last van. Zouden daglenzen een uitkomst bieden? En zijn daglenzen in verhouding duurder dan maandlenzen of 2-weekse lenzen?

 6. team Pearle

  Hallo Cindy,
  Het kan zijn dat jouw ogen gevoeliger zijn en daardoor sneller droog worden. Of het kan komen doordat je veel achter de computer zit (dan knipper je minder). Daglenzen zijn het meest hygiënisch en geven de minste kans op geïrriteerde ogen en zijn voor jou daarom het proberen waard. Als je elke dag lenzen draagt, ben je verhoudingsgewijs meer kwijt aan daglenzen. Als er dagen zijn waarop je geen lenzen wil dragen en liever een bril op hebt, dan zijn daglenzen verhoudingsgewijs goedkoper dan maandlenzen. Kom eens langs bij een Pearle in de buurt, dan kunnen we uitgebreider naar de conditie van je ogen kijken en bekijken welke optie het beste bij jouw ogen past.
  Groetjes, team Pearle

 7. Melissa Hendriks

  Hallo,

  Op dit moment ben ik een brildrager maar zou heel graag ook daglenzen willen gebruiken zodat ik ook eens kan afwisselen. En nu met het warme weer is een bril dragen niet fijn.
  Kan ik hiervoor zo naar een vestiging toe gaan of moet ik hiervoor een afspraak maken?

  Hoor het graag!

 8. team Pearle

  Hallo Melissa,
  Daglenzen zouden inderdaad een fijne afwisseling voor je kunnen zijn! Je kunt altijd langskomen zonder afspraak bij een winkel bij jou in de buurt, maar het kan dan zijn dat de collega’s druk bezig zijn met oogmetingen of het adviseren van andere klanten. Als je zeker wil weten dat er iemand tijd voor je heeft, kun je een afspraak inplannen. Mocht je alsnog verhinderd zijn, kun je de afspraak altijd verplaatsen. Succes alvast!
  Groetjes, team Pearle.

 9. Hallo ik wil graag van mijn bril af maar ik kom geregeld in een stoffe omgeving kan dit dan in combinatie met daglenzen

 10. team Pearle

  Hallo Hardy,
  Daglenzen zijn zachte lenzen wat inhoudt dat ze perfect op je ogen aansluiten en niet op je ogen drijven. Daardoor heb je minder kans op vuil onder je lenzen dan wanneer je bijvoorbeeld harde lenzen zou dragen (die drijven wel op je ogen). We hebben nu een leuke actie waarbij je 5 dagen langs gratis daglenzen kunt uitproberen, dus kom gerust langs! https://www.pearle.nl/acties/gratis-daglenzen-proberen.
  Groetjes, team Pearle

 11. Ik heb in mijn dominante oog een littekentje van een sportblessure, kan ik dan ook daglenzen dragen? Ik draag nu een bril met multifocale glazen.

 12. team Pearle

  Hallo Wilma,
  Een klein litteken in je dominante oog hoeft geen reden te zijn om geen daglenzen te kunnen dragen, ik zou het daarom zeker uitproberen! We hebben ook multifocale daglenzen. Je kunt langskomen in een van onze winkels voor een gratis setje daglenzen voor 5 dagen, misschien is het wel wat voor je! Als je merkt dat de lenzen gaan irriteren, dan is het litteken te groot, maar dat weten we pas als we het uitproberen.
  Groetjes, team Pearle.

 13. team Pearle

  Hallo Leny,
  De kosten van daglenzen hangen af van de sterkte of oogafwijking die je hebt. De prijzen variëren van 20 euro per maand tot 53 euro per maand voor ogen met een astigmatisme. Kom gerust langs bij een Pearle winkel in de buurt voor vrijblijvend advies. Groetjes, team Pearle.

 14. Ik werk inzwembad veel in water kan dat ook met dag lezenz

 15. team Pearle

  Hallo Yvonne,
  Daglenzen zijn altijd zachte lenzen waardoor er minder snel vuil onder komt te zitten. Ook is het minder erg om een daglens in het water te verliezen dan bijvoorbeeld een maandlens. Daarom zijn daglenzen zeker de beste optie voor in en rondom het water! Kom gerust een gratis setje uitproberen. Groetjes, team Pearle.

 16. Hallo, ik gebruik meerdere keren per dag oogdruppels. Omdat ik niet goed door knipper zijn mijn ogen meestal erg droog.
  Hebben de druppels invloed op de lenzen. Ik heb al eens lenzen geprobeerd dit waren ook multifocale, maar zij draaide nooit op de juiste plaats.

 17. team Pearle

  Hallo Lucetrlte,
  Kan het zijn dat je veel achter een computer werkt? Daardoor gaan je ogen meer ‘staren’ en vergeten daardoor te knipperen. Regelmatig je ogen pauze geven, zou al kunnen helpen. Of een bril met blauwlichtfilter. Oogdruppels zouden geen negatief effect moeten hebben op je lenzen, tenzij ze vuil zijn of doordat ze te lang zijn doorgedragen.
  Groetjes, team Pearle.

 18. B.reilingh

  Wat kosten daglensen per maand of per jaar.
  Mijn sterkte beide ogen/lenzen -9,5
  Zijn er daglensen met deze. Sterkte.
  Graag info – groet bob reilingh
  G

 19. team Pearle

  Hallo Bob,
  Daglenzen zijn er al vanaf 20 euro per maand. Ook voor een sterkte van -9.5 zijn er daglenzen beschikbaar. Is deze sterkte nog actueel? Kom gerust langs voor een oogmeting en advies over lenzen bij een winkel in de buurt. Graag tot ziens! Groetjes, team Pearle

 20. Debbie Spelt

  Kun je daglenzen ook gebruiken/combineren met maandlenze ?

 21. Stacey van team Pearle

  Hallo Debbie,
  Je kunt daglenzen zeker goed afwisselen met maandlenzen, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat of een festival bezoekt. Dit is vooral gemakkelijk wanneer je gaat kamperen.
  Kom gerust langs in de winkel als je meer informatie wil over daglenzen.
  Groetjes, team Pearle.

 22. Ik draag sinds kort daglenzen van jullie. Moet ik ook inzetvloeistof gebruiken? Of kan ik daarvoor ook b.v. hylocomod gebruiken?

 23. ik heb astigmatisme ik draag maand lenzen paar jaar maar ik heb ook allergie voor mij kat voor huidschilvers en laatste weken ik heb klachten zoals:

  begint ongemak te voelen wanneer ze worden gedragen, soms worden ze “gescheurd” door het bovenste ooglid. ‘S Morgens worden de oogleden aan elkaar gelijmd met een dikke, witachtige afscheiding. Er kan wazig zicht zijn
  zijn dag lenzen niet beter??en wat is de prijs per maand sterkte +2 beide ogen

 24. Stacey van team Pearle

  Hallo Marleen,
  In principe is inzetvloeistof niet nodig wanneer je daglenzen gebruikt. Mocht je echter toch het gevoel hebben dat je ogen te droog zijn tijdens het inzetten, kun je wat vloeistof toevoegen. Oogdruppels hebben een andere werking dan contactlenzenvloeistof dus wij raden af om deze hiervoor te gebruiken.
  Groetjes, team Pearle.

 25. Stacey van team Pearle

  Hallo Cela,
  Reinig en vervang je je maandlenzen wel op tijd? En vervang je het lenzendoosje ook regelmatig? Daglenzen zijn inderdaad de meest hygiënische optie die ook voor de meest gevoelige en droge ogen prettig werken. Je kunt ze vrijblijvend komen uitproberen. Kom gerust langs in een winkel in de buurt!
  Groetjes, team Pearle.

 26. Hoi ik heb een vraagje ik heb maandlenzen bij pearl +300 +325 nu ga ik in september op vakantie en wil een tijdje dag lenzen proberen, is dat mogelijk ?? Ik krijg de lenzen nu netjes per post opgestuurd, graag wacht ik jullie antwoord af groet Jolanda

 27. Is het ook mogelijk om daglenzen twee dagen te dragen en dan bijvoorbeeld 2 uur per dag?

 28. Lisanne van team Pearle

  Hi Jolanda,
  Ook daglenzen kun je bij Pearle verkrijgen in abonnementsvorm. Maar je kunt ze ook natuurlijk eenmalig los bestellen voor je vakantie.
  Je zou je abonnement dan tijdelijk stop kunnen zetten.
  Groeten,
  Lisanne van Team Pearle

 29. Lisanne van team Pearle

  Hi Janine,
  Dat is helaas niet mogelijk. Een daglens kan niet na opening van de verpakking opnieuw voor langere tijd in vloeistof worden bewaard. De kwaliteit van de lens neemt dan sterk af en de zuurstofdoorlaatbaarheid neemt af. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid van je ogen. Als je op zoek bent naar een (voordelige) daglens die geschikt is voor een korte draagtijd (bijv. voor sporten), kun je kiezen voor iWear Fit. Dit type lens is verkrijgbaar in onze winkels of online: https://www.pearle.nl/contactlenzen/iwearfitdd30p. De iWear Fit draag je al voor 20 euro voor 30 dagen.
  Groet
  Lisanne van team Pearle

 30. Hoi,
  Ik wil misschien dag lenzen erbij zodat ik niet alle dagen een bril hoef te dragen.
  Alleen zag ik dat je dag lenzen ook maandelijks moet afnemen.
  Terwijl ik dacht van misschien koop je een aantal en wanneer ze bijna op zijn weer nieuwe.
  Maar je zit er echt maandelijks aan vast zoals ik het zie klopt dat ?
  Mvg Sharon

 31. Team Pearle

  Hoi Sharon,

  Je kunt ook eenmalig een doosje daglenzen kopen en dan gebruiken wanneer het jou uitkomt.
  Wanneer je in de webshop jouw lenzen hebt gevonden, kun je kiezen voor ‘losse verkoop’. Dan zit je niet vast aan een maandelijks abonnement.

Navigeer

Ontdek meer van Pearle Opticiens Blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder