De voordelen van een overzet zonnebril

De zon laat zich de laatste weken weer wat vaker zien. Reden genoeg om je zonnebril weer uit de kast te halen! Maar wanneer je een ‘normale’ bril draagt, is het al een stuk minder eenvoudig om even van bril te wisselen. Misschien heeft je zonnebril niet meer de juiste sterkte omdat je ogen in het afgelopen jaar zijn veranderd. Of misschien vind je het heel vervelend om continu van bril te moeten wisselen net op het moment dat de zon in je ogen schijnt. Gelukkig is daar een oplossing voor: de overzet zonnebril.

Een overzet zonnebril? Dat is toch iets heel ouderwets? Nee, zeker niet! De overzet zonnebril is in een nieuw, modern jasje gestoken. In dit blogartikel leggen wij uit wat een overzet zonnebril is en wat de voordelen zijn.

Ga direct naar het onderwerp waar jij meer over wilt weten:

Op zoek naar een nieuwe zonnebril? Bekijk onze ruime collectie direct online!

Wat is een overzet zonnebril?

Als brildrager kan het nog wel eens vervelend zijn wanneer de zon onverwachts fel begint te schijnen. Van bril wisselen is niet altijd een fijne oplossing. Gelukkig is er de overzet zonnebril. Deze zijn speciaal bedoeld om over je normale, eigen bril heen te dragen. Een overzet zonnebril wordt ook wel een suncover genoemd.

Een overzet zonnebril zorgt ervoor dat jij als brildrager onbezorgd en beschermd de zon in kunt stappen. Naast dat een overzet zonnebril eenvoudig is in gebruik, is het ook een goedkopere oplossing dan een zonnebril op sterkte te kopen. De sterkte heb je immers niet meer nodig, dat werk doet je normale bril al.

Het zou geen probleem moeten zijn om een overzet zonnebril over je gewone bril heen te zetten. Hij heeft vaak een binnenmaat van 13,5 tot 14 centimeter. Heeft jouw normale bril een uitzonderlijk groot montuur? Dan kan dit wel voor problemen zorgen. Dit geldt ook voor monturen met bijzondere vormen zoals een vlindermodel of vierkant frame. Wanneer je jouw bril erg laag op de neus draagt, is het raadzaam om een overzet zonnebril eerst uit te proberen.

Overzet zonnebril met polariserende glazen

Het is ook mogelijk om een overzet zonnebrillen met polariserende glazen aan te schaffen. Deze overzet zonnebrillen zijn voorzien van een soort speciale laag folie die schitteringen en andere reflecties absorbeert. Ideaal voor tijdens het rijden in de auto of een vakantie. De polariserende glazen beschermen je ogen tegen gevaarlijke UV-straling.

De voordelen van een overzet zonnebril

Naast dat je een overzet zonnebril altijd over je gewone bril kunt dragen, biedt het ook nog een aantal andere voordelen:

  • Je hoeft je eigen bril nooit af te zetten. Deze bril is vaak erg kostbaar. Als je hem moet wisselen is dat soms toch onhandig, al helemaal wanneer je vergeet je brillenkoker mee te nemen om je bril veilig op te bergen.
  • Je bepaalt zelf wanneer je overgaat van licht naar donker en andersom. Heb je bijvoorbeeld fotochrome of meekleurende brillenglazen? Dan duurt het vaak toch wel even voordat de ideale kleur is gevonden. Ook willen deze glazen nog wel eens van kleur veranderen terwijl je dat helemaal niet wenst. Door een overzet zonnebril te kiezen, heb je hier geen last van.
  • Zonnebrillen komen in verschillende maten en vormen. Ook als het gaat om het ophouden van je eigen bril. Zo zijn er bijvoorbeeld ook clip-on zonnebrillen. Deze hebben als nadeel dat ze niet beschikbaar zijn voor alle monturen. Daarnaast zul je moeite moeten doen om de glazen aan je bril vast te maken. Dit is niet mogelijk wanneer je bijvoorbeeld aan het autorijden of motorrijden bent. Een overzet zonnebril kun je met één hand opzetten, binnen een paar seconden.

 

Toch liever een gewone zonnebril op sterkte? Dat begrijpen wij ook! Een overzetzonnebril is niet voor iedereen handig. En zeg nu eerlijk, van een goede, trendy zonnebril word je ook erg blij! De  nieuwste zonnebrillencollecties die verkrijgbaar zijn op sterkte, kun je hier bekijken.

Plaats een reactie

Navigeer