Droge ogen en lenzen: met deze 5 tips kom je ervan af!

Droge ogen en lenzen zijn geen fijne combinatie. Zo kun je vaker knipperen met je ogen, een prikkelend gevoel ervaren of wazig zien. Maar waardoor wordt deze irritatie veroorzaakt en belangrijker, wat kun je ertegen doen?

De oorzaken van droge ogen

De meest voorkomende veroorzakers zijn airconditioning en harde wind. De droge en/of harde wind zorgt er namelijk voor dat je ogen uitdrogen. Ook langdurig staren, zoals we naar een beeldscherm als vanzelf doen, kan voor het gevoel van droge ogen zorgen. Maar ook sigarettenrook op het terras kan een geïrriteerd gevoel veroorzaken. In deze rook zitten teer- en andere vuildeeltjes die je ogen binnendringen en onder je lenzen terechtkomen. Hierdoor ervaar je hetzelfde prikkelende gevoel als wanneer ze uitgedroogd zijn.

Wil je meer weten over droge ogen in de winter? Lees dan hier verder!

Maar ook het warme weer speelt een belangrijke rol. Warm weer betekent droge lucht en dat merken je ogen direct. Wist je overigens dat ogen zweten, net als de rest van je lichaam? Afvalstoffen die met zweet meekomen, kunnen jouw ogen irriteren.

Maar het kan ook zijn dat jouw contactlenzen droge ogen veroorzaken…

Droge ogen dóór lenzen?

Droge ogen worden soms ook veroorzaakt dóór lenzen. Bijvoorbeeld wanneer je je lenzen te lang draagt of als de lenzen niet goed bij jouw ogen passen.

Lees meer over welke lenzen bij jou passen.

Ga in dat geval terug naar de winkel en vraag om advies. Je kiest bij ons uit een ruim assortiment en bent ervan verzeker dat je contactlenzen vindt die perfect aansluiten op jouw kijkgedrag!

5 tips die jouw ogen kunnen waarderen!

Maar hoe los je droge ogen op en nog beter, hoe voorkom je ze?

Ervaar je een van bovenstaande veroorzakers? Dan kun je deze natuurlijk het beste uit de weg gaan. Dus, ga achter een windscherm zitten of vergroot de afstand tussen de roker en jou. Als de facilitaire dienst het toelaat, zet de airconditioning lager of uit.

Daarnaast zijn er nog 5 tips die je te allen tijde kunt gebruiken tegen droge ogen:

  • Houd je ogen en lenzen goed schoon. Reinig en onderhoud je contactlenzen regelmatig. Benieuwd hoe? Wij geven je 4 handige tips.
  • Houd jezelf koel! Zo zweten je ogen minder en ervaar je minder geïrriteerde ogen. Zoek je verkoeling in het zwembad? Vergeet dan niet om je lenzen uit te doen!
  • Blijf (bewust) met je ogen knipperen om de vochttoevoer te stimuleren, vooral als je veel uren voor een beeldscherm doorbrengt.
  • Draag lenzen nooit langer dan aanbevolen (maak bijvoorbeeld een notitie in je agenda als je je lenzen moet vervangen). Of draag daglenzen. Daglenzen zijn het meest hygiënisch van allemaal waardoor je het meeste comfort en gebruiksgemak ervaart.
  • Gebruik oogdruppels om je ogen vochtig te houden. Vooral als bovenstaande oplossingen niet voor jou werken. Er zijn overigens oogdruppels die speciaal zijn ontworpen voor droge ogen: deze druppels verfrissen je ogen en verhelpen droogheid direct.

Meer weten over droge ogen? Lees dan hier verder. 

onze
acties

bekijk onze acties

onze
brillen

bekijk onze brillen

maak een
afspraak

maak een afspraak

Plaats een reactie

Navigeer