Welke sportzonnebril heb ik nodig voor mijn sport?

In de bergen, op het water of gewoon in het park om de hoek: buiten sporten geeft altijd een energieboost! Een goede, comfortabele sportzonnebril is daarbij onmisbaar. Net als je outfit moet hij goed aansluiten bij jouw specifieke sport. Zo kun je optimaal presteren en genieten. Welke sportzonnebril past het beste bij jou en jouw sport?

Waarom heb je een zonnebril nodig tijdens het sporten?

Een sport zonnebril beschermt je ogen maximaal tegen invallend licht en tegen wind. Sportzonnebrillen hebben dan ook gebogen (curved) glazen die helemaal rondom je ogen zitten: ‘wrap around’-glazen noemen we ze. Hierdoor houden ze het licht van alle kanten tegen. Dat is belangrijk, als je veel en snel beweegt.

sportende vrouw met wrap around zonnebril op

Perfecte fit & bescherming

Je wilt natuurlijk dat je sportzonnebril stevig en als gegoten zit. Zodat hij nooit afvliegt tijdens het sporten en comfortabel draagt. Dat betekent een lichtgewicht, extreem sterk en schokbestendig montuur. Bijvoorbeeld gemaakt van carbon. Ook is het belangrijk dat de glazen van vrijwel onbreekbaar kunststof zijn. Nooit van glas; dat is erg gevaarlijk als je valt en het glas breekt.

Een (verstelbaar) montuur met flexibele pootjes zorgt voor een perfecte aansluiting op je gezicht. Een sportzonnebril met rubbercoating aan de binnenkant van de veren en neussteuntjes zorgt voor extra grip en comfort.

En natuurlijk biedt een zonnebril 100% UV-bescherming en, dankzij gepolariseerde glazen, een heel scherp contrast. Dan zie je exact wat je doet en kun je veilig buiten sporten. Ook niet verkeerd: je ziet er goed uit tijdens het sporten. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit gestroomlijnde curved model van Solaris? Stoer én sportief!goede wrap around zonnebril voor tijdens het sporten

Welke zonnebril past het beste bij welke sport?
Wrap around

Een sportzonnebril beschermt je ogen niet alleen tegen (UV) licht en wind, maar ook tegen bijvoorbeeld vliegjes of opwaaiend stof. Een goed afgestelde wrap around bril is dus een must bij sporten zoals beachvolleybal, paardrijden, wielrennen of mountainbiken. Een sportzonnebril is daarom ook onmisbaar als je lenzen draagt.

Houd je bijvoorbeeld van golfen of hiken? Kies dan een zonnebril die iets minder stevig zit, maar zeker wel die sportieve look en volledige bescherming biedt. Bijvoorbeeld deze mooie Ray-Ban met curved glazen.gestroomdlijnde zonnebril voor tijdens sporten

Informeer in de winkels naar het betreffende assortiment sportzonnebrillen, dit verschilt per filiaal. Als je een afspraak maakt, hebben we alle tijd en aandacht voor je.

Zonnebril op (multifocale) sterkte

Als je in het dagelijks leven een bril draagt, dan moet jouw zonnebril tijdens het sporten ook op sterkte zijn. Draag je een multifocale bril? Dan kan multifocale sportzonnebril bij sommige sporten echt heel fijn zijn. Bijvoorbeeld bij het wielrennen of bij de motorsport. Dan heb je zowel goed zicht op de weg als op je fietscomputer of dashboard.

De beste glaskleur voor jouw sportzonnebril

 • Watersport

Ben jij een fanatieke surfer, zeiler of kanoër? Voor watersport is een zonnebril met groene of bruine gepolariseerde glazen zeer geschikt. Groene of blauwe glazen filteren hinderlijke schitteringen van het water.

kitesurfer op het water met zonnebril op

 • Outdoor en andere buitensporten

Blauwe en grijze gepolariseerde glazen verzachten de felle zon heel goed. Deze kleuren zijn daarom geschikt voor heel veel sporten aan land. Bijvoorbeeld hardlopen of een racketsport, maar ook sporten als voetballen, wielrennen, paardrijden of mountainbiken.

wielrenner fietst met wrap around zonnebril de berg op

 • Wintersport

Is skiën, snowboarden of langlaufen jouw ultieme sport? Ga dan (net als bij watersport) voor een zonnebril met groene of bruine gepolariseerde glazen. Die zorgen ervoor dat de reflectie van het zonlicht op de sneeuw je ogen niet bereikt.

skiër springt van heuveltje met sportzonnebril

Waar moet je op letten als je een sportzonnebril koopt?

Even alles op een rij. Een goede sportzonnebril:

 • heeft een perfecte (wrap around) pasvorm;
 • zit stevig op zijn plek zonder te storen;
 • heeft (verstelbare) flexibele pootjes;
 • heeft gepolariseerde, supersterke kunststof glazen;
 • is extra sterk en schokbestendig;
 • is lichtgewicht;
 • biedt 100% UV-bescherming: CE-markering C4;
 • heeft gekleurde glazen die passen bij jouw sport;
 • is zo nodig op sterkte of multifocaal.

Al met al moet een sportzonnebril aan veel eisen voldoen. Koop daarom niet ergens een standaard model, maar ga naar de opticien. Dan ben je verzekerd van een (op maat gemaakte) zonnebril die je echt ondersteunt bij de uitoefening van jouw buitensport. Veel sportplezier!

Wil je nog meer weten of heb je vragen? Kom gewoon langs of maak alvast online een afspraak. Je bent welkom in iedere Pearle winkel!

Plaats een reactie

Navigeer