Goede voornemens voor jezelf

Zit jij ook zo barstensvol goede voornemens of juist helemaal niet? In beide gevallen hebben wij nog enkele voornemens om toe te voegen aan jouw lijstje!

Meestal weet je wel welke doelen je wil behalen op de lange termijn… Maar om goede voornemens vol te houden, moeten ze handzaam geformuleerd zijn. We zetten daarom 9 voorbeelden van goede voornemens op rij, waarmee je (de gezondheid van) jouw ogen een plezier doet!

 1. Je bril vaker goed schoonmaken

Dit is duidelijk een geval van kleine moeite, groot plezier. Stop een miniflesje schoonmaakspray en een microvezeldoekje in elke tas – op je bureau, in de buurt van de televisie… Of loop gewoon regelmatig een Pearle-winkel binnen, als je toch in de buurt bent. Wij maken je bril meteen weer superschoon met de hulp van een ultrasoonbad – helemaal gratis natuurlijk!

  1. Een keer daglenzen uitproberen

  Dat je verknocht bent aan je maandlenzen, begrijpen we helemaal. Ze zijn ook fijn: relatief goedkoop en heel duurzaam, want je hebt maar 12 setjes per jaar nodig. Maar probeer eens daglenzen om af te wisselen met je bril, of als je op vakantie gaat. Daglenzen zijn de meest hygiënische optie voor je ogen, daar worden ze blij van.

  1. Je ogen (opnieuw) laten opmeten

  Stel jij je oogmeting ook te lang uit? Zonde, want je kunt veel klachten voorkomen door op tijd je ogen te laten meten. We raden aan om één keer per jaar een oogmeting in te plannen, want binnen die tijd kan de sterkte van je ogen al veranderd zijn.

  1. Minder lang achter de beeldschermen zitten

  Als je achter een beeldscherm zit, knipper je minder met je ogen. Daar kun je vermoeide en droge ogen van krijgen, vooral als je het lang achter elkaar doet. Regelmatig wegkijken helpt enorm. Een handig hulpmiddel daarbij is de 20/20/20 regel: kijk elke 20 minuten, 20 seconden lang in de verte – minstens 6 meter ver (20 feet, het is een Amerikaanse vinding). Of doe je ogen 20 seconden dicht, dat kan ook.

  1. Regel dat je lenzen worden thuisbezorgd

  Dit maakt je leven echt veel gemakkelijker. En het is zo geregeld! Kom eens langs of meld je online aan voor de thuisbezorgd-service van Pearle. Dan zit je nooit meer onverwachts zonder lenzen of lenzenvloeistof en hoef je er niet meer voor de deur uit. Handig, toch?

  1. Gezond eten (met name wortels)

  Ja, het is echt waar: wortels zijn goed voor je ogen. De oranje kleurstof in wortels zit vol bètacaroteen – een stof die je lichaam omzet in vitamine A. En dat is precies wat je ogen nodig hebben. Om precies te zijn: je netvlies. Dat heeft vitamine A nodig om het licht door te kunnen geven aan je hersenen. Een halve wortel per dag is al genoeg! Maar let op met voedingssupplementen: teveel vitamine A is juist schadelijk voor de lichtgevoelige cellen in je ogen.

  1. Investeren in een echte mooie bril

  Carry Slee, Pieter van Vollenhoven jr., Jules Deelder: waarom zij eigenlijk wel en jij niet? Doe het gewoon een keer: ga voor een edgy bril die je stiekem heel leuk vindt, maar toch elke keer maar weer niet koopt. Er zijn genoeg leuke modellen die helemaal niet duur zo zijn. Bovendien kun je ‘m natuurlijk altijd afwisselen met je andere bril, als je een dagje wat minder op wilt vallen.

  1. Je oude oogmake-up weggooien

  Wist je dat vloeibare en crème-achtige oogmake-up een perfecte broedplaats voor bacteriën is? Op al je make-up staat een tekentje met daarin een cijfer + een ‘M’; het geeft aan hoeveel maanden de inhoud na opening houdbaar is. 3M staat dus voor drie maanden. Daarna is het tijd om nieuwe make-up te kopen. Heb je een ooginfectie? Dan is het beter om al je oogmake-up meteen weg te gooien. Superzonde, maar anders loop je het risico dat bacteriën in je oogmake-up telkens voor een nieuwe ooginfectie zorgen. Meer make-up tips voor brildragers vind je hier!

  1. Minder drinken

  Alcohol is niet goed voor je ogen. Het heeft invloed op je oogspieren: je kunt er wat scheel van gaan kijken of slechter zien – tijdelijk gelukkig. Ook kan alcohol ervoor zorgen dat je pupillen langzamer reageren, waardoor je zicht zich minder snel aanpast aan donker of licht. Goed om te weten, met al die Nieuwjaarsborrels…

Plaats een reactie

Navigeer