Waarom een zonnebril in de winter nodig is

Zie jij in de winter wel eens iemand met een zonnebril lopen en vraag je je af waarom deze mensen in de winter hun zonnebril dragen? Het voelt natuurlijk een beetje tegenstrijdig, toch is het verstandig om ook in de winter een zonnebril te dragen. Vooral nu de zon zich vaak laat zien de afgelopen & komende dagen – wat super fijn is! – zul je jouw ogen goed moeten beschermen tegen schadelijke uv-straling.

In dit blogartikel staan wij stil bij 7 redenen waarom ook jij een zonnebril in de winter zou  moeten dragen. Daarnaast geven we je graag een paar tips om een mooie zonnebril uit te kiezen.

  1. Schadelijke uv-straling
  2. Wintersport / sneeuw / ijs
  3. Hoofdpijn of vermoeide ogen
  4. Laagstaande zon in het verkeer
  5. Droge ogen in de winter
  6. Fashionable
  7. Undercover
  8. Zonnebrillen voor in de winter

 

#1. Schadelijke uv-straling

De zon schijnt ook in de winter – misschien wel minder lang (en fel) dan we zouden willen… Maar dat betekent dat je ogen tijdens de winterse zonuren ook uv-straling opvangen. Een teveel daarvan blijft schadelijk voor jouw ogen. Een overdaad aan uv-straling resulteert namelijk op de lange termijn netvliesslijtage (macula degeneratie) en andere oogziektes op latere leeftijd, zoals staar.

Bescherm je ogen dus goed voor uv-straling, ook in de winter met een zonnebril!

#2. Wintersport / sneeuw / ijs

De diehard wintersporter pakken deze items absoluut in: de skibril en een gewone zonnebril voor op het terras of tijdens de winterse wandeling. Helaas nu vanwege corona gaat de wintersport niet voor iedereen door, maar nu Nederland ook bedolven is onder sneeuw en ijs, is het dus heel slim om een goede zonnebril te dragen tegen de schitteringen en weerkaatsing van de zon op sneeuw en ijs. Wanneer er teveel (fel) zonlicht in je ogen schijnt – met name als het reflecteert op sneeuw of water – kan je hoornvlies beschadigen..

Wil je weten welke type (zonne)brillen bij jou passen? 

#3. Hoofdpijn of vermoeide ogen

Ken je je die typische frisse winterdagen, met het zonnetje verstopt achter een groot grijs wolkendek? Dagen waarop je waarschijnlijk rondloopt met toegeknepen oogjes omdat het wolkendek zonlicht reflecteert. Dat zie je niet direct, maar voel je aan je ogen. Daar krijg je vermoeide ogen (en rimpels!) van of zelfs hoofdpijn. Een zonnebril voor de winter is dan een uitkomst.

#4. Laagstaande zon in het verkeer

Als je regelmatig in de auto of op de motor zit, heb je ongetwijfeld te maken met laagstaande zon. Vooral als het druk op de weg is, tijdens de spits bijvoorbeeld, kan dit gevaarlijke verkeerssituaties opleveren. Een zonnebril in de auto, ook in de winter, is daarom een must!

Tip: Zorg dat je altijd een extra zonnebril in je auto hebt liggen. Zo vergeet je hem nooit.

#5. Droge ogen in de winter

Grijp jij ook vaker naar je lippenbalsem en handcrème in de winter? Waarom niet naar je zonnebril? De winterse lucht zorgt niet alleen voor droge lippen en handen, ook voor droge ogen. Door de koude buitenlucht en de warmte van binnenshuis, verdampt je oogvocht sneller. Door een zonnebril te dragen, komt de kou minder dicht op je ogen en voorkom je droge ogen.

#6. Fashionable

Oké, oké: we komen ervoor uit. Stiekem vinden we het dragen van een zonnebril in de winter ook gewoon erg fashionable! Maak je winterse outfit af met een groteske zonnebril op je neus. Ieder model zonnebril heeft zijn eigen uniek look waarmee jij eindeloos kunt blijven combineren! 

#7. Undercover

Heb je het laat gemaakt? Dan is jouw zonnebril je beste vriend de volgende dag. Niet alleen omdat je ogen gevoeliger zijn dan normaal, maar ook om je wallen te verbergen.

De leukste zonnebrillen voor de winter

Als je op zoek bent naar een mooie winterzonnebril, bedenk dan eerst wanneer je hem gaat dragen. Is dat voor een ommetje buiten in het bos of door de straat? Of voor in het verkeer, in de auto of op de fiets? De mogelijkheden zijn eindeloos! Zo kun je in bijna elk gewenst brilmontuur zonneglazen zetten, dus ga af op je eigen gevoel. Je vindt bij ons heel veel zonnebrillen, waaronder van de nieuwste trends. Op dit moment zelfs met kortingen tot 70%!

Wist je dat we ook zonnebrillen hebben met meekleurende glazen in de winter? Ideaal! Zo hoef jij namelijk niet continu te wisselen tussen jouw normale bril en zonnebril.

 
 

Plaats een reactie

Navigeer