Waarom een zonnebril in de winter nodig is

Zie jij in de winter wel eens iemand met een zonnebril lopen en vraag je je af waarom deze mensen in de winter hun zonnebril dragen? Het voelt natuurlijk een beetje tegenstrijdig, toch is het verstandig om ook in de winter een zonnebril te dragen. Jouw ogen zullen ook in de winter beschermd moeten worden tegen schadelijke uv-straling. Maar dat is niet de enige reden…

In dit blogartikel staan wij stil bij 7 redenen waarom ook jij een zonnebril in de winter zou  moeten dragen. Daarnaast geven we je graag een paar tips om een mooie zonnebril uit te kiezen.

  1. Schadelijke uv-straling
  2. Hoofdpijn of vermoeide ogen
  3. Laagstaande zon in het verkeer
  4. Wintersport
  5. Droge ogen in de winter
  6. Fashionable
  7. Undercover
  8. Zonnebrillen voor in de winter

 

Wil je weten welke type (zonne)brillen bij jou passen? 

#1. Schadelijke uv-straling

De zon schijnt ook in de winter – misschien wel minder lang (en fel) dan we zouden willen… Maar dat betekent dat je ogen tijdens de winterse zonuren ook uv-straling opvangen. Een teveel daarvan blijft schadelijk voor jouw ogen. Een overdaad aan uv-straling resulteert namelijk op de lange termijn netvliesslijtage (macula degeneratie) en andere oogziektes op latere leeftijd, zoals staar.

Bescherm je ogen dus goed voor uv-straling, ook in de winter met een zonnebril!

#2. Hoofdpijn of vermoeide ogen

Ken je je die typische frisse winterdagen, met het zonnetje verstopt achter een groot grijs wolkendek? Dagen waarop je waarschijnlijk rondloopt met toegeknepen oogjes omdat het wolkendek zonlicht reflecteert. Dat zie je niet direct, maar voel je aan je ogen. Daar krijg je vermoeide ogen (en rimpels!) van of zelfs hoofdpijn. Een zonnebril voor de winter is dan een uitkomst.

#3. Laagstaande zon in het verkeer

Als je regelmatig in de auto of op de motor zit, heb je ongetwijfeld te maken met laagstaande zon. Vooral als het druk op de weg is, tijdens de spits bijvoorbeeld, kan dit gevaarlijke verkeerssituaties opleveren. Een zonnebril in de auto, ook in de winter, is daarom een must!

Tip: Zorg dat je altijd een extra zonnebril in je auto hebt liggen. Zo vergeet je hem nooit.

#4. Wintersport

De diehard wintersporter pakt deze absoluut in: de skibril. Maar vergeet je niet je ‘gewone’ zonnebril voor op het terras? Niet alleen kun je dan ongehinderd je mede-après-skiërs bekijken – je beschermt je ogen ook tegen de lichtschitteringen van de sneeuw. Ook tijdens een stevige wandeling door de bergen is een zonnebril een fijne toevoeging.

#5. Droge ogen in de winter

Grijp jij ook vaker naar je lippenbalsem en handcrème in de winter? Waarom niet naar je zonnebril? De winterse lucht zorgt niet alleen voor droge lippen en handen, ook voor droge ogen. Door de koude buitenlucht en de warmte van binnenshuis, verdampt je oogvocht sneller. Door een zonnebril te dragen, komt de kou minder dicht op je ogen en voorkom je droge ogen.

#6. Fashionable

Oké, oké: we komen ervoor uit. Stiekem vinden we het dragen van een zonnebril in de winter ook gewoon erg fashionable! Maak je winterse outfit af met een groteske zonnebril op je neus. Ieder model zonnebril heeft zijn eigen uniek look waarmee jij eindeloos kunt blijven combineren! 

#7. Undercover

Heb je het laat gemaakt? Dan is jouw zonnebril je beste vriend de volgende dag. Niet alleen omdat je ogen gevoeliger zijn dan normaal, maar ook om je wallen te verbergen.

De leukste zonnebrillen voor de winter

Als je op zoek bent naar een mooie winterzonnebril, bedenk dan eerst wanneer je hem gaat dragen. Is dat op het terras tijdens de wintersport? Ga dan voor een casual, zwart montuur. Dat past bij elke ski-outfit. Of als je je eigen skikleding hebt, kijk eens naar een zonnebril in dezelfde kleur als de details van je jas of broek.

Schaf je nieuwe winter zonnebril aan voor wandelingen of in het verkeer? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je in bijna elk gewenst brilmontuur zonneglazen zetten, dus ga af op je eigen gevoel! In het najaar worden ook de nieuwste trends voor het volgende jaar gepresenteerd. Als je op zoek bent naar een origineel kerstcadeau, kun je gaan voor een toffe zonnebril uit de nieuwste mode!

Wist je dat we ook zonnebrillen hebben met meekleurende glazen in de winter? Ideaal! Zo hoef jij namelijk niet continu te wisselen tussen jouw normale bril en zonnebril.

onze
acties

bekijk onze acties

onze
brillen

bekijk onze brillen

maak een
afspraak

maak een afspraak

Plaats een reactie

Navigeer