Verzekering voor de bril van je kind: alles wat jij erover moet weten

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat geldt ook voor de bril van je kind. Kinderen zijn graag actief bezig, zowel buiten als binnen. Maar een bril loopt niet alleen schade op door een ongelukje tijdens het spelen. Je kind kan hem ook per ongeluk laten vallen, iemand kan erop gaan zitten of een ander zet de bril op en verbuigt daarbij de pootjes. De kans dat de bril beschadigd raakt is nu eenmaal altijd aanwezig. 

Gelukkig is het mogelijk om de bril van je kind te verzekeren tegen schade. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. In dit blogartikel vertellen we je alles wat je moet weten over de aansprakelijkheid en de brilverzekering van je kind bij Pearle.

Om je een zo goed mogelijk beeld te geven over een kinderbril verzekeren, staan we in dit blogartikel stil bij de volgende onderwerpen:

 • Aansprakelijkheid en verzekeraars
 • Brilverzekering
 • Kinderbril met verzekering uitzoeken

Heeft jouw kind een bril of bril nodig en wil je direct een brilverzekering afsluiten? Bekijk de details over de Pearle Extra Brilgarantie.

Lees verder onder de afbeelding.kinderbril verzekeren

Aansprakelijkheid en verzekeraars

In het geval van kinderbrillen is het lastig om te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Is een kind al oud genoeg om zelf aansprakelijk te kunnen zijn? Of zijn het de ouders? Uit navraag bij de risicoverzekeraars blijkt dat er bij afhandeling van schade gekeken wordt naar de leeftijd van het kind. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen baby’s, peuters, kleuters en tieners. Al deze verzekeraars hanteren 14 jaar als de wettelijke leeftijd waarop een kind zelf aansprakelijk is voor zijn of haar daden. Toch draaien de ouders in veel gevallen alsnog op voor de kosten van een ongeluk.

Volgens de verzekeraars hangt een (volledige) vergoeding af van de exacte omstandigheden waaronder schade aan de bril is opgelopen. Naast het gedrag van een kind, houden ze ook rekening met degene die schuldig is voor de schade. 

Brilverzekering

Om gedoe met de risicoverzekeraar te voorkomen en zeker te zijn van een vergoeding, kun je er ook voor kiezen om de bril van je kind te verzekeren bij Pearle. Wij bieden de ‘Extra Brilgarantie’. Met deze verzekering is de bril van je kind voor twee jaar verzekerd tegen:

 • Krassen;
 • Breuk;
 • Verlies;
 • Diefstal.


Daarnaast biedt Pearle nog een leuk extraatje. Heb je de verzekering in die twee jaar niet nodig voor de kinderbril? Dan geeft Pearle je een waardebon ter waarde van de premie cadeau! Dat betekent dat je verzekering onder de streep helemaal gratis is. 

Bij de Extra Brilverzekering van Pearle is het bepalen van de aansprakelijkheid helemaal niet van toepassing. Ongeacht van de schuldige krijg je jouw reparatie vergoed. Het kan zijn dat er nieuwe onderdelen besteld moeten worden voor de kinderbril. In dat geval geldt er een eigen risico van 20%.

Een kinderbril met verzekering uitzoeken

Wil je profiteren van de Extra Brilverzekering bij de aanschaf van een nieuwe kinderbril? Om een brilverzekering af te sluiten ben je van harte welkom bij ons in de winkel. Je kunt dan meteen samen met je kind diverse brilmonturen proberen om zo een bril uit te zoeken die bij jouw kind past

Heeft jouw kind een bril of bril nodig en wil je direct een brilverzekering afsluiten? Bekijk de details over de Pearle Extra Brilgarantie.

2 Reacties

 1. Daan Hoogrndoorn

  Ls
  Onder www. pearle.nl wekt u de indruk dat kunststof brillenglazen gepolijst kunnen worden (gratis nog wel).
  Vandaag naar de Pearlewinkel in Purmerend willem eggertcentrum gegaan. Wie schets mijn verbazing? : dat kan volgens de medewerkster helemaal niet???
  Is dit juist en is deze aankondiging dan alleen bedoeld om mij naar de winkel te lokken?

 2. Lisanne van team Pearle

  Hoi Daan,

  Wat vervelend om te horen dat je niet naar wens geholpen bent. Zou je mij een mail kunnen sturen (social@pearle.nl) met daarin je klacht en waar je op onze website hebt gevonden dat wij gratis kunststof brillenglazen polijsten? Dan kan ik met mijn collega’s naar een passende oplossing zoeken voor je.

  Groetjes
  Lisanne van Team Pearle

Plaats een reactie

Navigeer