Verzekering voor de bril van je kind: alles wat je moet weten

Een ongeluk zit in een klein hoekje en de bril van je kind kan kapot gaan. Kinderen zijn nou eenmaal graag actief bezig. De bril kan gevallen zijn, iemand is erop gaan zitten of een ander zet de bril op en verbuigt daarbij de pootjes. Het gaat per ongeluk, maar het is wel vervelend. En hoe zit het dan met de kosten? Gelukkig is het mogelijk om de bril van je kind te verzekeren. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de aansprakelijkheid en de brilverzekering voor je kind. 

We bespreken de volgende onderwerpen:

 • De bril van mijn kind is kapot, wie is aansprakelijk?
 • Waarom een brilverzekering voor je kind afsluiten?
 • Kinderbril met verzekering uitzoeken

Heeft jouw kind een nieuwe bril nodig en wil je direct een brilverzekering afsluiten? Bekijk dan eens onze ‘Extra Brilgarantie’ brilverzekering. Ben je op zoek naar informatie over de vergoeding bij aankoop van een nieuwe kinderbril? Bekijk dan ons artikel over de vergoeding van een bril. Is het niet de bril van je kind die kapot is, maar heeft een kind juist jouw bril kapot gemaakt? Lees dan in ons artikel over kapotte brillen over wat te doen.

Lees verder onder de afbeelding.kinderbril verzekeren

De bril van mijn kind is kapot, wie is aansprakelijk?

Is de bril van je kind niet verzekerd? Dan is de eerste vraag, net als bij iedere andere vorm van schade, wie is er aansprakelijk? In het geval van een kind is dit vaak lastig om te bepalen. Verzekeraars kijken hierbij altijd naar ‘de context van de situatie’. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat degene die de schade heeft veroorzaakt aansprakelijk is. Maar is een kind al oud genoeg om zelf aansprakelijk te kunnen zijn? Of zijn de ouders van het kind verantwoordelijk voor het kind en daardoor aansprakelijk? 

Uit navraag bij meerdere risicoverzekeraars blijkt dat er bij afhandeling van schade gekeken wordt naar de leeftijd van het kind. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen baby’s, peuters, kleuters en tieners. Al deze verzekeraars hanteren 14 jaar als de wettelijke leeftijd waarop een kind zelf aansprakelijk is voor zijn of haar daden. 

Volgens verzekeraars hangt een (volledige) vergoeding van een kapotte bril uiteindelijk dus af van de exacte omstandigheden en de leeftijd van het kind. Helaas draaien de ouders in de praktijk in veel gevallen op voor de kosten van een ongeluk.

Sluit vooraf een brilverzekering af voor je kind om gedoe te voorkomen

Als de bril van je kind kapot is, check je dus allereerst de zorgpolis van je kind. Vaak wordt er echter geen vergoeding door de verzekeraar uitbetaald Om dit te voorkomen en zeker te zijn van een vergoeding, kun je er ook voor kiezen om de bril van je kind te verzekeren. Bij Pearle bieden wij je onze ‘Extra Brilgarantie’, ofwel brilverzekering. Met deze verzekering is de bril van je kind voor twee jaar verzekerd tegen:

 • Krassen
 • Breuk
 • Verlies
 • Diefstal

Daarnaast biedt Pearle nog een leuk extraatje. Heb je de verzekering in die twee jaar niet nodig voor de kinderbril? Dan geeft Pearle je een waardebon ter waarde van de premie cadeau! Dat betekent dat je verzekering onder de streep helemaal gratis is. 

Bij de Extra Brilverzekering van Pearle is het bepalen van de aansprakelijkheid helemaal niet van toepassing. Ongeacht van de schuldige krijg je jouw reparatie vergoed. Het kan zijn dat er nieuwe onderdelen besteld moeten worden voor de kinderbril. In dat geval geldt er een eigen risico van 20%. Lees hier verder voor de volledige polisvoorwaarden.

Een kinderbril met verzekering uitzoeken

Wil je profiteren van de Extra Brilverzekering bij de aanschaf van een nieuwe kinderbril? Om een brilverzekering af te sluiten ben je van harte welkom bij ons in de winkel. Je kunt dan meteen samen met je kind diverse brilmonturen proberen om zo een bril uit te zoeken die bij jouw kind past.

Heeft jouw kind een bril of bril nodig en wil je direct een brilverzekering afsluiten? Bekijk de details over de Pearle Extra Brilgarantie.

2 Reacties

 1. Daan Hoogrndoorn

  Ls
  Onder www. pearle.nl wekt u de indruk dat kunststof brillenglazen gepolijst kunnen worden (gratis nog wel).
  Vandaag naar de Pearlewinkel in Purmerend willem eggertcentrum gegaan. Wie schets mijn verbazing? : dat kan volgens de medewerkster helemaal niet???
  Is dit juist en is deze aankondiging dan alleen bedoeld om mij naar de winkel te lokken?

 2. Lisanne van team Pearle

  Hoi Daan,

  Wat vervelend om te horen dat je niet naar wens geholpen bent. Zou je mij een mail kunnen sturen (social@pearle.nl) met daarin je klacht en waar je op onze website hebt gevonden dat wij gratis kunststof brillenglazen polijsten? Dan kan ik met mijn collega’s naar een passende oplossing zoeken voor je.

  Groetjes
  Lisanne van Team Pearle

Plaats een reactie

Navigeer