Een zwem- of duikbril op sterkte: misschien dé oplossing voor jou of je kind

Of je nou naar tropische vissen duikt of gewoon je zwemdiploma moet halen, je wilt helder zicht. Dat kan lastig zijn, als je een bril of lenzen nodig hebt om scherp te kunnen zien. Misschien is een zwembril op sterkte of een duikbril op sterkte dan de ideale oplossing voor jou. Maar in welke situatie en voor wie? Lees verder!

Zwemmen met je lenzen in is niet zo’n goed idee. Je kunt er geïrriteerde ogen van krijgen en vrij gemakkelijk een lens kwijtraken. Zie je echt te weinig zonder lenzen in, draag dan daglenzen én een zwembril of duikbril die goed past. Maar dat is niet voor iedereen mogelijk.

Zwembril op sterkte voor kinderen

Bijvoorbeeld voor jonge kinderen. Als je je zwemdiploma-A haalt, ben je meestal ongeveer 6 jaar. Veel ouders vinden hun kind dan nog te jong voor contactlenzen. Heel begrijpelijk. Maar je kind moet natuurlijk wel goed kunnen zien tijdens de zwemlessen. Een zwembril op sterkte kan dan een uitkomst zijn.jongen in zwembad met zwembril op sterkte op zijn hoofd

Zwembril op sterkte voor volwassenen

Als (bijna) volwassen fanatieke zwemmer kan een zwembril op sterkte ook een mooie oplossing zijn. Bijvoorbeeld als je geïrriteerde ogen hebt. Of als je gewoon echt geen contactlenzen wilt dragen.
Kinderen én volwassenen hebben overigens tijdens het zwemmen echt een zwembril nodig en geen duikbril. Logisch, want duikbrillen zijn een stuk groter en minder flexibel. Dat zorgt voor teveel weerstand in het water.

Welke sterkte voor je zwembril?

Natuurlijk doen we eerst een oogmeting bij jou of bij je kind. We willen de sterkte per oog bepalen, want net als bij een gewone bril kan het linker- en het rechterglas van de zwembril een andere sterkte hebben. Zo heeft elk oog altijd de juiste correctie, voor een perfect zicht tijdens jouw watersport. Heb jij of heeft je kind een van onderstaande correcties nodig? Dan kunnen we een zwembril op sterkte voor je bestellen.

 • Veraf: -1 t/m -8
 • Dichtbij: +1 t/m +8duikbril op sterkte productfoto

Duikbril op sterkte voor volwassenen

Wil je duiken of snorkelen? Dan heb je een duikbril op sterkte nodig – geen zwembril. Vooral omdat je een duikbril kunt ‘klaren’. Dat zit zo: als je duikt wordt de duikbril samengedrukt door het gewicht van het water. Hoe dieper je duikt, hoe groter de druk op het glas. Dat geeft een vervelend, drukkend gevoel. Je kunt die druk wegnemen door een beetje lucht via je neus in je duikbril te blazen. Zo heb je je duikbril ‘geklaard’ en zit hij weer lekker.man met snorkel en duikbril op sterkte onder water

Duikbril op sterkte voor kinderen

Dat geldt ook voor kinderen die op snorkel- en duikles willen. Dat kan al vanaf zo’n 8 jaar: ook vrij jong voor lenzen, maar goed zicht onder water is wel belangrijk. Een duikbril op sterkte zorgt ervoor dat jouw brildragende kind gewoon deze stoere sport kan beoefenen!gezin met twee kinderen met duikuitrusting liggend op het strand

 

Welke sterkte voor je duikbril?

We kunnen een duikbril op sterkte voor je bestellen als jij (of je kind) een van onderstaande correcties nodig hebt. Natuurlijk doen we ook nu eerst een oogmeting.

 • Veraf: -1,5 t/m -8
 • Dichtbij +1 t/m +4,5productfoto duikbril op sterkte en snorkel

Wil je meer weten of heb je nog vragen? Kom gewoon langs of maak alvast online een afspraak. Je bent welkom in iedere Pearle winkel!

 

 

onze
acties

bekijk onze acties

onze
brillen

bekijk onze brillen

maak een
afspraak

maak een afspraak

22 Reacties

 1. Da’s gaaf dan ga ik meteen.meer zwemnen.
  Zonder bril zie ik.niks

 2. team Pearle

  Hallo Lenie,
  Ja, fijn hè? Alvast veel zwemplezier toegewenst!
  Groetjes, team Pearle

 3. zwembril op sterkte hebben we al jaren voor me dochter via eyequa.
  ze wil graag snorkelen maar helaas heeft ze +5.5 en +7.5 en daar is een duikbril niet voor.

 4. team Pearle

  Hallo Sonja,
  Dat is inderdaad vervelend! Sommige duikcentra of -winkels hebben speciale glazenhouders of zwembrillen die je onder een volgelaatsmasker kunt dragen. Dan kun je glazen op gewenste sterkte en (op maat) bestellen via je opticien om deze vervolgens als bril onder een duikbril te dragen. Succes!
  Groetjes, team Pearle

 5. Fijn dan kan ik eindelijk met die meid van me mee doen met spullen op duiken. Nu zie ik niet veel en met mijn bril op gaat dat moeilijk. Lenzen gaan niet, dus voor mij ideaal. Kan ik ook een afspraak maken voor mezelf?

 6. Zou ideaal zijn.
  Ben benieuwd naar de kosten van zn zwembril op maat en gaat het ook als je een cilinder afwijking hebt ??

 7. team Pearle

  Hallo Jessica,
  De kosten zijn vergelijkbaar met een gewone bril op sterkte. Het is ook mogelijk een zwembril op sterkte met cilinder te laten maken. Succes!
  Groetjes, team Pearle

 8. Hallo, kunnen jullie aangeven of de brillenvergoeding uit de aanvullende ziektekostenverzekering gebruikt mag worden voor een zwembril op sterkte?

 9. Hallo Margreet,
  Dat is moeilijk te zeggen, omdat het verschilt per verzekeraar. De ene verzekeraar ziet een zwembril op sterkte niet als medische noodzaak en vergoedt het niet, maar aan de andere kant zou je je brilvergoeding mogelijk kunnen gebruiken voor een zwembril. Ons advies is om het zelf voor te leggen bij de betreffende verzekeringsmaatschappij. Zij kunnen precies kijken welke voorwaarden voor jou van toepassing zijn. Succes!
  Groet, team Pearle.

 10. Hallo Pearle,

  In welke stappen gaan de glazen van de kinderzwembril op sterkte. Gaat dit per 0,5 of per 0,25?

 11. geachte heer / mevrouw,

  Voor mijn zoontje van 5,5 jaar ben ik op zoek naar een zwembril.

  Rechteroog:
  +7,25 en een cylinder van –5,75 , AS 10°

  Linkeroog
  +6,75 en een cylinder van –5,00 , AS 170°

  Is het mogelijk om hiervoor een zwembril te krijgen? Zo ja, wat zijn dan de kosten?

  Vriendelijke groet,
  Iwona Douwes

 12. Hallo Mireille,
  Beide is mogelijk, het is afhankelijk van het gekozen glas en leverancier. Onze opticiens kunnen hierover het beste adviseren. Kom gerust langs voor persoonlijk advies bij een winkel in de buurt.
  Groetjes, team Pearle.

 13. Hallo Iwona,
  Waarschijnlijk is dit mogelijk. Onze opticiens kunnen hier het beste over adviseren. Kom gerust langs bij een winkel in de buurt voor persoonlijk advies.
  Groetjes, team Pearle.

 14. Hallo D.,
  Hogere plussterktes voor duikbrillen zijn minder goed bestand tegen de druk van dieptewater dan minglazen.
  Groetjes, team Pearle.

 15. Hallo Hettie,
  Helaas hebben we op dit moment geen ski-brillen op sterkte in het assortiment.
  Groetjes, team Pearle.

 16. Wendy gerrits

  Goedendag hebben jullie ook modellen van de zwembrillen in de winkels?

 17. Hallo Wendy,
  Helaas hebben we de zwembrillen niet in de winkels op voorraad liggen. Mocht je interesse hebben, kun je bij een Pearle in de buurt dit aangeven en dan kunnen we wel een vrijblijvend naar de winkel laten komen.
  Groetjes, team Pearle.

 18. Is het ook mogelijk om, wanneer je een bril op sterkte hebt er ook nog een soort halve maandjes in te doen, zodat je ook je instrumenten van dichtbij kan bekijken?

 19. team Pearle

  Hallo S.,
  Dat is zeker mogelijk! Dit noem je bifocale glazen en hebben wij in het assortiment. Kom gerust langs om de opties te bespreken met de opticien.

Plaats een reactie

Navigeer