Waarom een bril uitstellen niet nodig én handig is

Er zijn veel redenen om een bril uit te stellen. Misschien denk je dat een bril je oud maakt of je gewoon niet staat. Mogelijk zie je er tegenop om je ogen te laten meten of heb je niet door dat je niet meer 100% scherp ziet. Of denk je dat een bril heel duur is. Niet nodig en niet handig! We leggen je graag uit waarom.

Wij hebben de redenen waarom je het dragen van een bril niet moet uitstellen onderverdeeld in de volgende subonderwerpen:

  • Uiterlijk
  • Gemakzucht
  • Onwetendheid
  • Financieel
  • Waarom toch een bril?

Een oogmeting wijst uit of je een bril nodig hebt. Vervolgens beslis je samen met de opticien welke type bril het beste bij je past. Maak een afspraak voor een vrijblijvende meting of loop binnen bij een Pearle bij jou in de buurt!

Lees verder onder de afbeelding.

Uiterlijk

Het is een kwestie van smaak. Wij van Pearle vinden een bril natuurlijk een sieraad voor je gezicht. Maar niet iedereen is het hiermee eens. Ons advies: loop eens, vrijblijvend uiteraard, één van onze winkels binnen en zet eens een aantal hele verschillende monturen op. Het zal je verbazen hoe leuk sommige brillen je staan! Natuurlijk is zo’n nieuwe look even wennen, maar de juiste bril maakt je zeker niet oud. Hooguit zie je er wat intelligenter uit dan je daadwerkelijk bent 😉 En hipper!

Extra leuk én handig is het als je iemand meeneemt die je kan vertellen welke brillen leuk staan. En natuurlijk helpen onze medewerkers je graag bij het uitzoeken van een bril die bij je gezicht past. Lees ook eens onze blog ‘Welke bril past bij jouw gezichtsvorm?’.

Gemakzuchtig

Dat je leukere dingen kan bedenken dan je ogen laten meten, snappen we. Maar een oogmeting is eigenlijk zo klaar, helemaal als je vooraf een afspraak maakt. Maar je kan ook zonder afspraak gewoon een keer langskomen. Wat je te wachten staat: een kopje koffie, dan een voormeting achter de autorefractor en tonometer in de winkel, een praatje met de opticien en vervolgens de 12 stappen oogmeting in een aparte ruimte. En daarna kun je samen met een van onze medewerkers een mooie bril uitzoeken. Of passen lenzen misschien beter bij jou?

Onwetendheid

Je kan ook simpelweg niet doorhebben dat je een stuk minder goed ziet dan dat mogelijk is. Bijvoorbeeld tieners komen er regelmatig pas tijdens hun eerste rijles achter dat ze niet 100% scherp zien; ze kunnen dan het kenteken van de auto voor hen niet lezen. En als jij mensen op straat altijd een stuk later herkent dan zij jou, kan het ook zijn dat je zicht niet goed is. Dan is een bril een verademing; je hoeft dan ook niet meer pal onder het informatiescherm op het perron te gaan staan om de vertrektijden te kunnen lezen.

Financieel

Last but not least: een reden om (nog) geen bril aan te schaffen zijn de kosten. Kosten voor de oogmeting, kosten voor het montuur en kosten voor de glazen. Gelukkig betaal je bij Pearle niet voor een oogmeting. Een bril heb je al vanaf 29 euro. Daarnaast heeft Pearle altijd een goeie actie: bekijk ze onze acties hier.

Waarom toch een bril?

We weten dus waarom sommigen een bril willen uitstellen. Toch kan het erg onhandig en zelfs gevaarlijk zijn als je niet scherp ziet. Lees hieronder waarom.

  • Als je autorijdt of op de fiets zit, is het belangrijk om goed te zien wat er dichtbij maar ook juist verder weg gebeurt, zodat je hier op kan inspelen.
  • Als je niet helemaal scherp ziet, gaan je ogen vanzelf proberen scherp te stellen. Dit kan voor even geen kwaad, maar zorgt uiteindelijk vaak voor hoofdpijn. En voor rimpels!
  • Wie met slecht zicht achter de computer zit, zal ongemerkt zijn houding veranderen. En dat kijkt natuurlijk niet lekker.
  • Tot slot zal het een hele verademing zijn om goed te zien wat er om je heen gebeurt; wie jou aan de overkant van de straat gedag zegt, welke bus er aan komt rijden en of je favoriete voetbalclub voor of juist achter staat…

Kom daarom voor een vrijblijvende oogmeting langs in één van onze winkels en pas hier verschillende monturen om te zien welke bril jou mooi staat.

Een oogmeting wijst uit of je een bril nodig hebt. Vervolgens beslis je samen met de opticien welke type bril het beste bij je past. Maak een afspraak voor een vrijblijvende meting of loop binnen bij een Pearle bij jou in de buurt!

Plaats een reactie

Navigeer