Sportbril voor je kind nodig? Zo maak je ‘m zelf!

Voetballen, volleyballen, gym of zwemmen… Kids zijn gek op sport! Helaas verpest een bril soms dit sportplezier. Zonder bril is het heel vervelend, want je kind ziet geen diepte meer. Maar het dragen van een bril tijdens het sporten is ook niet alles. Zo is er tijdens het sporten een verhoogd risico op verlies of beschadiging. Of heeft je kind simpelweg last van het montuur, doordat ‘ie constant van zijn neus glijdt.

Een sportbril biedt een mogelijke oplossing! Maar wat is een sportbril precies en kun je een gewone kinderbril ook sportbestendig maken? In dit blogartikel vertellen we je alles wat je moet weten over een sportbril. Waar deze aan moet voldoen en hoe je er heel gemakkelijk zelf één kunt maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga langs bij een Pearle Opticiens bij jou in de buurt. Daar staan onze opticiens voor je klaar met het beste advies.

Waar moet een sportbril aan voldoen?

Een sportbril voor een kind onderscheidt zich van een gewoon montuur door zijn duurzaamheid en stevigheid. Daarnaast voelt een sportbril comfortabeler aan.

Voor sporten zoals fietsen is een wrap-around bril een aanrader. Deze bril is voorzien van een stevige en elastische band die de bril perfect op zijn plek houdt. Zodoende biedt de bril minder weerstand. De aerodynamische vorm voorkomt dat er vuil of vliegjes in de ogen van je kind terechtkomen.

Tip! Soms helpt het ook om de bril opnieuw af te stellen.

Daarnaast zijn sportbrillen veelal gemaakt van lichtgewicht materiaal. Denk bijvoorbeeld aan materialen zoals titanium. Titanium is niet alleen vederlicht, maar ook onverwoestbaar. Daarom kan zo’n bril makkelijk tegen een stootje – erg handig voor balsporten!

Tips om een sportbril voor je kind te maken

Zo’n wrap-around bril hoef je niet per se aan te schaffen: je kunt deze ook nabootsen met een normale kinderbril.

Dit zijn twee eenvoudige oplossingen:

  • Ga voor een stevig sportkoord, die je eenvoudig bevestigt aan de pootjes van de kinderbril. Deze elastische band biedt extra stevigheid tijdens het sporten en voorkomt dat de bril afzakt. Het zachte materiaal van de sportkoord is rekbaar en voelt comfortabel aan.

Tip! Zorg bij de keuze van de kinderbril dat het montuur lekker zit. Vraag de opticien om de neuspads goed af te stellen.

  • Maar ook krultips zorgen voor extra stevigheid! Je schuift deze tips eenvoudig om de uiteinden van de brillenpoten. De bril van je kind stopt met schuiven en blijft tijdens het sporten netjes op z’n plek.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga langs bij een Pearle Opticiens bij jou in de buurt. Daar staan onze opticiens voor je klaar met het beste advies.

Reageren is niet mogelijk

Navigeer

Ontdek meer van Pearle Opticiens Blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder