Contactlenzen vergelijken: welke lenzen passen bij mij?

Contactlenzen vergelijken is niet makkelijk. Je hebt keuze uit verschillende soorten functionaliteiten, materialen en merken… Maar hoe weet je welke contactlenzen het beste passen bij jouw ogen?

Met onze handige vergelijking ga jij voorbereid naar de opticien. Samen met hem of haar kun je al jouw opties overwegen! Doe onze online test om te zien of contactlenzen iets voor jou zijn!

Weet je al welke lenzen het beste bij je passen? Bestel jouw favoriete lenzen direct online in onze webshop! Voor de meeste lenzen geldt: vandaag voor 22:00 besteld, is morgen in huis.

 

In onze vergelijking bespreken wij onder andere:

Welke soorten lenzen zijn er?

Er zijn verschillende soorten lenzen beschikbaar bij Pearle Opticiens, waaronder daglenzen, maandlenzen, weeklenzen en harde lenzen:

 • Daglenzen zijn de meest hygiënische keuze. Dat komt omdat je dagelijks een nieuwe set contactlenzen gebruikt, die aan het einde van de dag worden weggegooid. Daglenzen staan bekend om de hoge zuurstofdoorlatendheid, waardoor ze geschikt zijn voor vrijwel alle ogen. De lenzen zijn vooral een goede keuze voor mensen die regelmatig droge ogen ervaren.
 • Maandlenzen draag je gedurende een maand. Deze contactlenzen maak je dagelijks schoon met lenzenvloeistof om infecties te voorkomen. Ook deze lenzen zijn, net zoals daglenzen, geschikt voor vrijwel alle ogen. Maandlenzen worden het vaakst gekozen.
 • Weeklenzen zijn – in vergelijking met maandlenzen – hygiënischer. Deze lenzen draag je maximaal 14 dagen, waardoor je de kans op ooginfecties verkleint. Wij bevelen weeklenzen aan als bijvoorbeeld jouw (maand)lenzen snel vet worden.
 • Harde lenzen zijn perfect op maat geslepen voor jouw oogafwijking en -sterkte. Deze duurzame contactlenzen gaan gemiddeld een jaar mee, drijven op je traanvocht en nemen geen vocht op zoals zachte lenzen. Er is slechts één klein nadeel: de gewenperiode duurt doorgaans iets langer…

 

Daarnaast zijn er nachtlenzen en multifocale lenzen beschikbaar.

vrouw met contactlens op haar vinger

Wat is het verschil in kwaliteit?

De meeste lenzen worden vervaardigd uit polymeer (een zacht soort kunststof) met meer of mindere zuurstofdoorlatendheid of watergehalte. Hoe hoger de zuurstofdoorlatendheid, hoe comfortabeler de contactlenzen aanvoelen. Ideaal als je gevoelige en droge ogen hebt!

Staat de kwaliteit van contactlenzen hoog in het vaandel? Bekijk dan welk merk het beste bij jou past!

Acuvue

Het merk Acuvue staat bekend om de comfortabele contactlenzen met een hoge zuurstofdoorlatendheid en kwaliteit. Daarnaast zijn de lenzen van Acuvue voorzien van speciale bevochtigingsmiddelen om droge ogen te voorkomen.

iWear

iWear is ons hoogwaardige huismerk: de contactlenzen van iWear zijn door onze specialisten  geselecteerd op basis van kwaliteit en comfort. Je hebt keuze uit verschillende lijnen: Dialy, Delicate, Astigmatism Hydro, Hydro, Oxygen en Astigmatism Oxygen. Zo vind je gegarandeerd de lens die bij jou past, tegen een vriendelijke prijs!

contactlens indoen

De prijzen van contactlenzen vergelijken

De prijs van contactlenzen hangt af van diverse aspecten. Hieronder vind je daarom een indicatie van de mogelijke prijs.

Daglenzen

Onze daglenzen zijn van de merken Acuvue en iWear.

Acuvue

 • Speciaal voor droge ogen
 • Maandelijkse kosten liggen tussen de €48 – €64.
 • Astigmatisme? Dan zijn de Moist daglenzen de beste optie! Voor €39,90 per maand

iWear

 • Maandelijkse prijs van Daily ligt rond de €20.

Zo krijg je handigheid in het in- en uitdoen van lenzen!

Weeklenzen

Bij Pearle Opticiens zijn de weeklenzen van het merk Acuvue.

 • Maandelijkse prijs is €23,40
 • Astigmatisme? Dan zijn de Acuvue Oasys de beste optie! Voor €28,40 per maand

Maandlenzen

Onze maandlenzen zijn van iWear – om jou de beste prijs te kunnen garanderen.

 • De maandelijkse prijs ligt tussen de €16 – €25

Hoe weet je eigenlijk of je lenzen kunt dragen? >>>

Harde lenzen

Harde lenzen zijn prijziger bij aanschaf dan zachte lenzen. Maar vanwege hun duurzaamheid, is de prijs per maand vele malen lager. De prijzen van harde lenzen variëren per soort. Benieuwd? Vraag naar de mogelijkheden bij jouw opticien.

 

Twijfel je of je oogafwijkingen hebt en wil je niet direct naar een opticien? Doe dan eerst thuis de online oogtest.

Wil je lenzen dragen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan alvast een afspraak met een opticien in jouw buurt!

Liever je lenzen gelijk online bestellen? Voor de meeste lenzen geldt: vandaag voor 22:00 besteld = morgen in huis!

Plaats een reactie

Navigeer