Zonnebril verloren of kapot? Schakel de verzekering in

Geniet jij van een heerlijke zomer of zonvakantie, maar gaat onverhoopt jouw zonnebril kapot of raak je jouw zonnebril kwijt? Dat is erg vervelend! Gelukkig kun je doorgaans een beroep doen op een van je verzekeringen voor een vergoeding.

Bij een zonnebril van een tientje is het niet zo’n ramp als je hem verliest. Maar gaat het een om een nieuwe merkzonnebril van honderden euro’s? Dan is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Daarom bespreken wij in dit artikel:

Wanneer wordt een zonnebril vergoed door de verzekering?

Of een zonnebril onder jouw verzekering valt, hangt sterk af van de omstandigheid. Dit wordt ook wel de context van de situatie genoemd.

Voorbeeld

Neem je een 2-jarig kind op schoot die de zonnebril van je gezicht slaat, laat je de zonnebril onbeheerd op het terras liggen of ben je vergeten je hotelkamerdeur op slot te doen? Dan keert de verzekeraar hoogstwaarschijnlijk niet uit. Dit is namelijk je eigen nalatigheid.

Het verhaal is anders wanneer iemand op straat met een voetbal de zonnebril van je gezicht schopt. Het kan ook zijn dat je zonnebril uit je tas wordt gestolen of dat deze per ongeluk van je gezicht waait. In dat geval is de kans groot dat je zonnebril deels of volledig vergoed wordt door de verzekering.

Controleer altijd de polisvoorwaarden voor je een verzekeraar inschakelt!

Kortom, de verzekeraar vergoedt de kosten als je aantoont dat je zorgvuldig met jouw zonnebril bent omgegaan. Controleer daarom altijd de polisvoorwaarden van je verzekering! In deze voorwaarden lees je hoe jouw verzekeraar met bepaalde situaties omgaat.

Mijn zonnebril is kwijt of kapot, welke verzekeringen bieden een vergoeding?

Bij verlies of schade kun je beroep doen op een van onderstaande verzekeringen:

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Maakt iemand jouw zonnebril kapot? Dan kun je de aansprakelijkheidsverzekering inschakelen van de betreffende persoon. Vul het schadeformulier zo gedetailleerd mogelijk in met de nadruk op de context van de situatie. Dus probeer zo nauwkeurig mogelijk uit te leggen waarom de situatie onoverkoombaar was. Op deze manier kun je voor jouw kapotte zonnebril de verzekering inschakelen. Dit geldt alleen als je zonnebril kapot is gegaan door toedoen van een ander.

Inboedelverzekering met buitenhuisdekking

Keert de AVP-verzekering niet uit of is je zonnebril gestolen in plaats van dat deze beschadigd is?Schakel dan de inboedelverzekering in (met buitenshuisdekking). Onder de dekking van je inboedelverzekering vallen de spullen binnen je huis, dus niet buiten. Tenzij je kiest voor een (aanvullende) buitenshuisdekking. Dus wordt je zonnebril uit jouw auto gestolen, terwijl deze niet in het zicht lag? Dan heb je kans dat deze gewoon wordt vergoed door je inboedelverzekeraar.

Reisverzekering

Ben je op vakantie en ben je onderweg je nieuwe (en kostbare) zonnebril verloren? Dan kun je beroep doen op je reisverzekering. Een reisverzekering verzekert jouw bagage tegen beschadiging, verlies en diefstal – mits je te allen tijde er zorgvuldig mee om bent gegaan. Daaronder valt ook je zonnebril!

Belangrijk bij diefstal!

Is je zonnebril gestolen? Vergeet dan niet om aangifte te doen bij de lokale politie. Je ontvangt een proces verbaal die als bewijs geldt voor je verzekeraar. Je dient een kopie mee te sturen met het schadeformulier.

De hoogte van je vergoeding en de eigen risico

De maximale vergoeding voor een gestolen, kapotte of verloren zonnebril verschilt per verzekering én verzekeraar en lopen zeer uiteen. Let daarom goed op welke verzekeraar je kiest, want de kosten boven de vergoeding zijn voor eigen rekening.

En hoe zit het met eigen risico?

Bij vrijwel elke verzekeraar hoort een eigen risico. Deze varieert vaak tussen de €50 en €100. De eerste kosten betaal je dus zelf. Kostte de bril €350? Dan betaalt de verzekeraar het verschil.

Zonnebril verzekeren bij Pearle

Bij Pearle snappen we heel goed dat het ontzettend vervelend is wanneer jouw nieuwe zonnebril kapot gaat. Je kan altijd langskomen bij jouw Pearle opticien. We kijken dan of we jouw zonnebril direct kunnen repareren. Dat doen we gratis met onze levenslange service.

Is je zonnebril te erg beschadigd, gestolen of ben je hem verloren? Dan kun je bij ons een speciale brilverzekering afsluiten: de Extra Brilgarantie.

Met onze Extra Brilgarantie is jouw zonnebril tot wel twee jaar lang zorgeloos verzekerd. De verzekering dekt bij vrijwel alles: krassen, breuk, verlies en diefstal. En heb je binnen 2 jaar geen gebruik gemaakt van jouw verzekering? Dan ontvang je een waardebon ter waarde van de premie cadeau. Zo is je verzekering helemaal gratis! Wil je de Extra Brilgarantie afsluiten bij Pearle? Dat kan bij ons in de winkel. Maak online een afspraak en we helpen je graag verder.

Koop een nieuwe zonnebril vanaf €29 bij Pearle

Verlies, diefstal of schade van je favoriete zonnebril is er vervelend. Maar je hebt tóch een nieuwe, goede zonnebril nodig, zeker om jouw ogen te beschermen tegen schadelijke uv-straling!

Bij Pearle heb je al een nieuwe zonnebril vanaf €29. Bekijk onze zonnebrillencollectie online en bestel jouw nieuwe bril bij ons in de webshop. Of kom bij ons langs in de winkel, waar je samen met de opticien een zonnebril kiest die bij jou past!

Plaats een reactie

Navigeer