De zonnebril mode door de jaren heen: deze brillen droegen jouw oma en moeder

Zonnebrillen zijn vooral vanaf de fifties van de vorige eeuw mateloos populair. Elk decennium heeft wel een favoriet, die iedereen móest hebben! Bekijk hier de zonnebril mode door de jaren heen – en herken ze moeiteloos in het straatbeeld van vandaag.

De jaren ’50 – Cat eye!

Zonnebril jaren 50

De fifties zijn rock ’n roll! Feesten in stijl, dat wil deze naoorlogse generatie. Jongeren beginnen zich langzaam los te weken van ‘hoe het hoort’. Ray-Ban heeft dat goed begrepen, want hier is hij dan voor het eerst: het ‘cat eye’ zonnebrilmontuur. In nieuwe kleuren en met die kenmerkende, grappige vorm. Nog nooit vertoond en schandalig, maar dat is precies de bedoeling!

De jaren ’60 – Jackie O
Zonnebril jaren 60

Maf, maffer mafst: de sixties zijn een explosie van vrijheid en experimenteren – met alles! De maatschappij op zijn kop, alle stoffige regels de deur uit. Love, peace & happiness. Een vrolijke zonnebril mode hoort daar helemaal bij! Bijvoorbeeld in opvallende kleuren in Jackie O’-stijl (First Lady Jacqueline Kennedy draagt ze vaak, maar dan in wat rustiger kleuren).

De jaren ’70 – Bug-Eye

Zonnebril jaren 70

In de jaren zeventig krijgen de hippies kinderen en die hoeven zich door niemand iets te laten vertellen, inclusief hun ouders. De mensenrechtenorganisaties staan steeds meer in de picture en je pikt geen onzin meer van bazen en politici. Vandaar de supergrote, ronde monturen? Om te laten zien dat niks je ontgaat? ‘Bug-Eye’ zonnebrillen zijn in ieder geval erg populair! Maar laten we het metalen zonnebrilletje met kleine ronde glazen ook niet vergeten. Onsterfelijk gemaakt door John Lennon.

De jaren ’80 – Wayfarer

Zonnebril jaren 80
Als reactie op de economische (olie)crisis wil iedereen chic & krachtig overkomen. Het zijn jaren van materialisme, met ‘Material girl’ Madonna als absolute trendsetter. Vrouwen dragen powersuits met enorme schoudervullingen. In de wereld van de zonnebrillen is er een enorme knaller: de introductie van Ray-Bans Wayfarer! In bijna alle eighties films en -series zie je wel een bad boy met deze zonnebril rondlopen.

De jaren ’90 – Ovale monturen & gekleurde glazen

Zonnebril jaren 90
De start van een digitale revolutie: internet, mobieltjes. Spannende tijden. Toch wil iedereen met fashion-sense dit tijdperk waarschijnlijk zo snel mogelijk vergeten. Want een echt mooie, kenmerkende stijl is er niet. Wel heel leuk voor de zonnebrillenfans: je kunt uit steeds meer kleuren zonneglazen kiezen. Hot in de combinatie met ovale, metalen monturen.

De zeroes – Shields & masks

Zonnebril de zeroes

Een kakelverse eeuw – de sky is the limit! Helaas knapt de economische zeepbel halverwege dit decennium. Maar goed, we blijven vooruit kijken. De futuristische stijl van de ‘shields’ zonnebril past daar heel goed bij. Ook hot onder beroemdheden als Beyonce, Kim Kardashian en Bono.

2010’s

Zonnebril 2010

En dan het hier en nu. Wat zullen we later dé zonnebril van dit decennium noemen? Dat ligt er helemaal aan voor welke trend jij gaat. Spiegelglazen, nude style of toch een funky flatlens. En wie weet wat er allemaal nog komen gaat… Alles kan – jij bepaalt!

Shop zonnebrillen volgens de allerlaatste modetrends! Je bekijkt (en bestelt) al onze zonnebrillen eenvoudig online in de webshop.

Plaats een reactie

Navigeer