Beroemdheden en hun (zonne)bril!

Gandhi, Elton John en Annie MG Schmidt: wat hebben ze gemeen? Hun bril! Groot, klein, edgy of juist klassiek: veel beroemdheden zijn onlosmakelijk verbonden met dit accessoire. Je herkent ze waarschijnlijk nauwelijks zonder…


Wie ziet hem ooit zonder? De Rotterdamse Burgemeester van de Nacht draagt waarschijnlijk zijn karakteristieke zonnebril nog als hij een gat in de dag slaapt. Meestal gaat hij er voor een met donkere glazen in een ‘cat eye’ montuur. Bijzondere keus wel; een zonnebril voor zo’n nachtdier – maar apart is natuurlijk zijn trademark.

Net als Jules fan van cateye zonnebrillen, maar liever iets minder opvallend?


Of neem dit montuur van Max Mara en zet er zonneglazen in:.


Het schijnt echt waar te zijn: Elton John heeft meer dan 20.000 zonnebrillen in zijn collectie. Al tientallen jaren draagt hij de waanzinnigste modellen op het podium. In geel, blauw of paars of welke kleur dan ook. Sir Elton John loopt nog altijd stevig voorop in de zonnebrillenwereld van artiesten!

Net als Elton John lekker opvallen met edgy zonnebrillen?


Otje, Jip & Janneke, Pluk: wie is niet met ze opgegroeid? Hele generaties lezen de kinderboeken van Annie MG Schmidt en kijken naar de verfilmingen. We herkennen haar niet zonder bril. Het lijkt wel alsof ze haar hele leven hetzelfde model droeg: rond met een vrij dik montuur. Maar het paste helemaal bij deze dwarse Grande Dame!

Bekijk hier onze mooiste ronde kunststof brillen:


‘Be the change you want to see in the world’. Een beroemde quote van Mahatma Gandhi, de politicus die begin vorige eeuw India via een geweldloze revolutie naar onafhankelijkheid leidde. Hij straalde kracht en bescheidenheid uit, in zijn witte gewaad en met altijd het kleine, ronde metalen brilletje op.

Rond metaal is dit seizoen super hip! Kies hier jouw Ghandi bril uit en verzeker jezelf van een super vintage stijl:


Lady Gaga overspoelt je volledig met haar waanzinnige uitdossingen. Vaak is een (zonne)bril een belangrijk onderdeel van haar outfit – altijd een maf, gedurfd en prachtig statement. In alle denkbare stijlen, kleuren en maten. Niets is te gek voor de The Lady. We like!


Ook Stevie Wonder heeft een flinke collectie zonnebrillen. In het begin van zijn carrière droeg hij ze vooral zodat je niet kon zien dat hij blind is. Inmiddels is de zonnebril voor hem allang ook een mode accessoire. Een vast onderdeel van het imago van deze iconische artist.


Johnny Depp… welke vrouw heeft geen zwak voor deze supermooie man. Die ook nog eens verstand van mode heeft! Depp draagt bijna altijd een (zonne)bril; het schijnt dat hij kan kiezen uit een enorme collectie. Het doet veel voor zijn hippe, sexy uitstraling. Zijn brillen maken hem nog onweerstaanbaarder!

Ga jij ook voor een onweerstaanbare look?

1 Reactie

  1. Wat slecht dat op dit blog de verwijzing naar de ronde brilletjes (Grandi) niet meet bestaan. Ik zou graag zo’n brilletje willen aanschaffen.

Plaats een reactie

Navigeer