Waarom een leesbril met zonneglazen onmisbaar is in de zomer

Zomer! Je zet je leesbril op je neus en zit lekker lui in de zon met je boek, tablet, e-book of tijdschrift… Normaal gesproken lees je alle verhalen zonder enige moeite. Maar eenmaal buiten hebben je ogen last van reflecterende zonnestralen. De oplossing voor dit probleem? Een leesbril met zonneglazen!

Waar een ‘gewone’ leesbril je blik verscherpt, biedt een leesbril met zonneglazen je ogen wat extra rust en bescherming tegen het felle zonlicht. Wij vertellen je er graag meer over, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Koop een leesbril met zonneglazen online

De voordelen van een leesbril met zonneglazen

Een leesbril met zonneglazen is ideaal als je in de zon wilt lezen. Het rustige zicht zorgt ervoor dat je urenlang ontspannen kunt lezen. En het staat nog lekker zomers ook! Val jij wel eens in slaap tijdens het lezen? Met een leesbril met zonneglazen hoef je niet bang te zijn dat je oogleden dan verbranden. Het verbranden van je oogleden gebeurt nog best regelmatig en kan behoorlijk pijnlijk zijn!

Het zacht gefilterde licht helpt bovendien tranende ogen en hoofdpijn voorkomen. Zeker als je lichtgevoelige ogen hebt, waardoor je ogen geen fel licht kunnen verdragen. Gepolariseerde zonneglazen geven extra contrast. En natuurlijk kun je altijd de kleur glazen uitkiezen die jij het fijnst vindt kijken.

7 redenen waarom een leesbril met zonneglazen onmisbaar is in de zomer

 

  • je geeft je ogen rust en kunt langer ontspannen lezen in de zon
  • je hebt geen gedoe met switchen tussen zonnebril en leesbril
  • zonneglazen geven je UV-bescherming
  • gepolariseerde zonneglazen zorgen voor extra rust en contrast
  • je beschermt je ogen tegen verbrande oogleden en verbrande ogen
  • je hebt minder snel hoofdpijn en tranende ogen (bij lichtgevoelige ogen)
  • je krijgt met gekleurde glazen een trendy uitstraling

 

Zoek dus je favoriete bril uit en geniet optimaal van de zon! In vrijwel alle monturen kunnen we (gepolariseerde) zonneglazen in jouw sterkte zetten.

Waarom het belangrijk is om jouw ogen te beschermen

Wist je dat het hoornvlies van je ogen zelfs kan verbranden door zonlicht? Daarom is van belang ze goed te beschermen tegen UV-straling met zonneglazen. Het zacht gefilterde licht van zonneglazen helpt bovendien tranende ogen en hoofdpijn voorkomen. Zeker als je lichtgevoelige ogen hebt, waardoor je ogen geen fel licht kunnen verdragen.

Oogmeting: heel belangrijk

Net als bij elke bril is het belangrijk dat de sterkte van de zonneglazen in jouw leesbril precies past bij jouw ogen. Vaak heeft elk oog een andere sterkte nodig. Onze experts meten je ogen zorgvuldig op én checken de gezondheid van je ogen. Altijd goed om je oogmeetgegevens weer up-to-date te hebben.

Wil je meer weten of heb je nog vragen? Kom gewoon langs of maak alvast online een afspraak.

Koop een leesbril met zonneglazen online

Reageren is niet mogelijk

Navigeer

Ontdek meer van Pearle Opticiens Blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder