Tips voor de bruid met bril

Yes! Je gaat trouwen. Gefeliciteerd! Natuurlijk wil je er fantastisch uitzien die dag. Je hebt er vast al over nagedacht: een bril, of toch contactlenzen dragen op je trouwdag? Je moet immers wel zien aan wie je het jawoord geeft. 🙂

Als je kiest voor een bril, dan is er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Welk montuur past het beste bij je jurk, hoe doe je dat met je bruidsmake-up en wat moet je doen met de bruidsfoto’s? Wij geven jou als brildragende bruid graag wat handige tips, zodat jij straks een stralende bruid bent met de perfecte bril en make-up!

Jouw dag met jouw bril

Je trouwdag is de perfecte reden om jezelf een nieuwe bril cadeau te geven. Eentje die geweldig bij je trouwjurk staat! Of natuurlijk bij het pak van je toekomstige man. Vanzelfsprekend adviseren we je hier graag over in de winkel.

Neem een foto mee van je trouwjurk of trouwpak en – mits mogelijk – een stukje van de stof. Daarmee kun je goed beoordelen welke bril naadloos aansluit bij je trouwjurk- of pak. Wij kijken ook naar welk montuur past bij jouw persoonlijkheid, stijl en gezichtsvorm.

Een minimalistisch montuur is vaak het mooist; dan houd je het accent op je trouwjurk. Voor de bruidjes: een transparante, pastelkleurige bril staat vaak ook mooi, vooral in de lente en zomer.

Als je juist een uitbundig statement wilt maken met je bril, dan kan dat natuurlijk ook! Samen zoeken we de bril die helemaal bij jou en je trouwjurk past.

Tips voor bruidsmake-up met bril

Oog make-up

Als bruid met bril zijn er een paar dingen waar je op kunt letten:Oogmake-up

Als verziende bruid hebben jouw plusglazen een vergrotend effect. Ga daarom voor matte, neutrale tinten oogschaduw; dan lijken je ogen kleiner. Breng een beetje donkere oogschaduw aan in je ooghoeken om diepte te creëren! 

Ben je bijziend? Dan zorgen jouw minglazen ervoor dat je ogen kleiner lijken. Kies oogschaduw in lichte, glanzende kleuren om je ogen naar voren te halen. Denk aan roze of zilvergrijs. Een mooie highlight in de binnenkant van je ooghoeken maakt je ogen optisch groter.

Eyeliner staat prachtig met een bril en zet je mascara flink aan door paar dunne laagjes aan te brengen. Let wel goed op klontjes, want zeker met plusglazen vallen die extra op.

Blush

Houd het subtiel, ook met de blush. De aandacht van je bril afleiden door flink met je blusher in de weer te gaan is geen goed idee. Blush is al gauw too much. Kies daarom een natuurlijke kleur, bijvoorbeeld zachtroze of lichtbruin.

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen bepalen voor een groot deel je gezichtsuitdrukking. Ze staan altijd in de spotlights, ook als je een bril draagt! Laat ze daarom netjes epileren en verven. Doe dat een paar dagen voor je bruiloft, dan weet je zeker dat eventuele rode vlekjes zijn verdwenen.

Lippenstift

Als je oogmake-up neutraal is, kun je je lippen gerust wat laten shinen! Zorg wel dat de kleur goed past bij je montuur, oogmake-up en trouwjurk. Gebruik een lipprimer voor een stevige ondergrond en lipliner voor een mooie, strakke vorm. Breng dan je lippenstift aan en ‘hap’ vervolgens in een tissue. Klaar. You may kiss the bride!

Daglenzen of nachtlenzen als alternatief

Toch nog niet helemaal zeker van je zaak? Dan zijn daglenzen een goed alternatief. Draag ze al een paar weken voor je bruiloft, zodat je handigheid krijgt in het in- en uitdoen van je lenzen. Daglenzen zijn trouwens ook heel erg handig als je op vakantie gaat, of in jouw geval: je huwelijksreis!

Nachtlenzen kunnen ook een oplossing zijn. Die corrigeren je ogen terwijl je slaapt, zodat je overdag geen bril of lenzen nodig hebt. Maar ze zijn niet geschikt voor iedereen; dus als je dit wat lijkt, bespreek het dan met je opticien. Ruim van tevoren, want ze worden op maat gemaakt. Ook duurt het een paar weken voordat nachtlenzen optimaal zicht geven. Daarom is op tijd beginnen van groot belang.

Fijne trouwdag gewenst namens het hele Pearle team!

Reageren is niet mogelijk

Navigeer

Ontdek meer van Pearle Opticiens Blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder