Zó herken je een neppe Ray-Ban zonnebril

Nu de lente is begonnen en de zon vaker schijnt, is het fijn om een goede zonnebril te dragen. Ray-Ban is favoriet van velen maar helaas worden de zonnebrillen van dit merk op grote schaal geïmiteerd. Op afstand zijn de neppe Ray-Bans lastig te onderscheiden van de echte. Maar zodra je beter kijkt, zie je duidelijke verschillen. Waar moet je precies op letten? Na het lezen van dit blog weet jij dat precies!

6 tips om een neppe Ray-Ban van een echte te onderscheiden

Het is niet moeilijk om imitatieproducten van bekende merken te kopen. Google een Chinese webwinkel en je hebt al een Ray-Ban zonnebril voor maar €6,-. Koopje toch?! Tsja – maar of je er blij mee moet zijn is een tweede… Jij ontvangt een bril van vaak slechte kwaliteit of erger: helemaal niets! En het merk lijdt onder andere imagoschade.

Ben je op zoek naar een betaalbare, echte Ray-Ban? Check onze webshop.

Kijk je toch liever verder en wil je echt van namaak onderscheiden? Lees dan onze tips om een echte Ray-Ban-kenner te worden.

#1: Brillenetui

Voor we vertellen hoe je een neppe Ray-Ban zonnebril herkent, kun je al vooronderzoek doen door de brillenetui te bestuderen. Je onderscheidt echt van nep door naar de details te kijken. Bij de echte brillenetui van Ray-Ban staat het logo niet alleen op de etui zelf, maar ook op de button waarmee je de koker opent. Ontbreekt het logo daar? Dan kun je al twijfelen aan de authenticiteit.

#2: Bijsluiter

Haal je je nieuwe bril net uit de verpakking? Spiek dan eens op de bijsluiter van de bril. Bij een echte merkzonnebril staat het volledige adres van de leverancier op de voorkant. Bij een namaak bril ontbreekt meestal (een deel van) het adres.

#3: Sticker

Als de bril net uit het doosje komt, kun je ook de sticker op de bril zelf bekijken. Staat de leverancier van de bril verkeerd gespeld? Dan weet je natuurlijk al genoeg.

#4: Brillendoekje

Ook het brillendoekje verraadt een imitatie bril. Bestudeer eens het logo op het doekje: bij een nep zonnebril is deze niet altijd netjes afgedrukt. Als de randen slecht zijn afgewerkt, dan kun je ook je vraagtekens plaatsen bij de echtheid.

#5: Logo op het glas

Dan nemen we nu de bril zelf onder de loep. Bij merkzonnebrillen* staat het logo op het rechterglas. En daar ligt veelal het verschil: ligt het logo erop of staat het erin? Als het logo op het glas ligt, dan heb je te maken met een stempel en dus met een imitatie zonnebril. Is het logo in het glas verwerkt? Dan is het een gravering – en typerend voor de échte variant.

*Uitzondering daargelaten, zoals de Ray-Ban Exclusive collectie en glazen op sterkte zijn niet voorzien van een logo.

#6: Pootjes van de zonnebril

De pootjes zijn ook een perfecte graadmeter: hoe ver zitten de metalen poten van de bril in het plastic gedeelte? Bij nep zonnebrillen is er vaak sprake van een verkeerde kromming én een slechte afwerking waarbij het metaal bijna het einde van ‘t plastic raakt.

Een zonnebril is onmisbaar in de zomer, maar ook in het verkeer. Je voorkomt een heleboel gevaarlijke verkeerssituaties. Pearle deed onderzoek >>>

Tot in de details

Heb jij een Ray-Ban zonnebril in handen waarvan je twijfelt aan de echtheid? Dan zijn dit de details die jouw gevoel wel of niet bevestigen:

 • De neuspads van de bril zijn onjuist: bij Ray-Ban staan de initialen ‘R’ en ‘B’ erin gegraveerd en niet het hele logo.
 • De naam en maataanduiding ontbreken aan de onderkant van de neusbrug.
 • Een tweede schroef ontbreekt in het scharnier.
 • De omschrijving van het model en de maat aan de binnenkant van de poot kloppen niet.
 • De kleuropdruk aan de binnenkant van de poot is niet juist.

Ben je op zoek naar een echte Ray-Ban? Check onze webshop. Of bekijk de zonnebrillen van onze complete collectie.

7 Reacties

 1. Twun berimah

  Als je een bril koopt bij Pearle van Ray-Ban komt het ook met de Ray-Ban doos of met een Pearl doos.

 2. team Pearle

  Hallo Twun,
  Als je een Ray-Ban bij ons koopt, krijg je de originele brillenkoker erbij. We zien je graag in de winkel!
  Groetjes, team Pearle.

 3. ik heb een zonnebril van rayban gekocht op sterkte en nu hebben ze er geen orginele glazen van rayban erin gezet maar glazen van hun eigen merk. en deze zijn van van een andere kwaliteit ( soort hard plastiek glas)
  ook zit het logo er niet op wat ik heel jammer vindt wat dat maakt de bril.
  er wordt je niets vertelt pas als de bril klaar is en dan krijg je de origineleglazen erbij. zo kan je wel stunten met drie brillen voor de prijs van 1.is hier nog wat aan te doen.???
  groet martin

 4. Stacey van team Pearle

  Hallo Martin,
  Ray-Ban glazen worden inderdaad niet op sterkte gemaakt. Daarvoor worden andere brillenglazen gebruikt die daar speciaal voor gemaakt zijn. Vraag de opticien welke mogelijkheden zijn voor jouw bril.
  Groetjes, team Pearle.

 5. Hallo Pearle, kan ik ergens verdeler van namaak Ray-Ban zonnebrillen melden?
  Ik wil graag meewerken om dergelijke boeven van het internet te halen ?
  Groeten, Bob

 6. Team Pearle

  Bedankt voor het aanbod, maar wij zijn hier niet naar op zoek.

 7. Behalve de 6 punten voor authentieke Ray Ban die u aangeeft is er nog 1 punt. N.l : In de glazen staat BL gegraveerd. En bij Bausch and Lomb zijn ook de originele glazen verkrijgbaar. Ik ben 75 jaar en al zo’n 60 jaar fan van Ray Ban. Met vriendelijke groet.

Plaats een reactie

Navigeer