Een mondkapje op én je bril dragen? Zo kan het!

Ben jij één van de mensen die in de zorg werkt en daarbij ook een bril draagt? Of wellicht heb je rijlessen waarbij de instructeur en jij beiden een mondkapje moeten dragen. Ook voor de mensen die met het openbaar vervoer reizen, is het verplicht om een mondkapje te dragen. En wie weet heb jij jouw vakantie al geboekt en moet je een mondkapje in het vliegtuig of in het buitenland dragen.

Een mondkapje of mondmasker in combinatie met een bril en/of zonnebril is niet de meest ideale oplossing. Naast dat je vast en zeker moet wennen aan het dragen van een mondkapje, beslaat vaak ook je bril nog eens heel erg snel. Hoog tijd om te vertellen hoe je wél op een ideale manier je mondkapje en je bril kunt combineren!

In dit artikel staan wij stil bij:

 

Mondkapjes

Sinds het coronavirus zich onder ons bevindt, zijn er al discussies over het dragen van mondkapjes en mondmaskers. Inmiddels kunnen we er niet langer meer omheen: het wordt steeds meer ‘normaal’ om er één te dragen.
Om er voor te zorgen dat jouw bril niet continu beslaat wanneer je een mondkapje of mondmasker draagt, hebben wij een aantal tips voor brildragers!

Tips voor brildragers

Zorg ervoor dat je mondkapje of mondmasker goed aansluit. Dat zorgt er voor dat je adem niet verdampt op je brilglazen. Dit kun je op de volgende manieren doen:

  • Sommige mondmaskers hebben een buigbare metalen strip ter hoogte van de neus. Dit kan je stevig aanduwen;
  • De touwtjes of het elastiek van je mondmasker kan je strakker aantrekken. Eventueel kan je het elastiek kruisen ter hoogte van je oren, zo sluit je masker beter aan;
  • Zet je bril wat lager op je neus en trek je mondmasker wat hoger. Zo rust je bril op de bovenkant van het masker en houdt het condensatie tegen. Zorg er wel voor dat je mondmasker ook de onderkant van je kin bedekt!
  • Een andere optie is om een zakdoekje horizontaal te vouwen en deze te klemmen met de neusbrug van je bril. Op deze manier neemt je zakdoek het vocht van je adem op, en beslaan je brillenglazen dus minder snel.

 

Toe aan een nieuwe bril? Je kunt jouw favoriete bril kopen bij Pearle, zowel online als in de winkel!

Je kunt ook anti-condens spray gebruiken voor je brillenglazen. De spray is verkrijgbaar bij Pearle. Je sprayt wat op je glas en vervolgens ga je er overheen met een katoenen doek. De spray voorkomt dat je glazen zullen beslaan. Je brillenglazen voelen na gebruik van de anti-condens spray heel glad aan en zullen niet meer beslaan. Ook worden je brillenglazen beschermd tegen water en vuil.

Tijdelijk krijg je de anti-condens spray gratis bij een online aankoop van een bril op sterkte via pearle.nl!

De anti-condens spray werkt zeer eenvoudig:

  • Maak jouw bril eerst schoon met koud water en poets de bril droog met een schone doek;
  • Spray een klein beetje anti-condens spray over beide kanten (binnen en buiten) van de brillenglazen;
  • Wrijf de brillenglazen aan beide kanten in met een vochtige doek tot je hele brillenglas bewerkt is en de glazen weer glanzen;

 

Goed om te weten: gebruik géén microvezel poetsdoek, deze verwijdert de anti-condens laag. De spray is te gebruiken voor alle soorten brillenglazen, vizieren, sportbrillen, glas- en kunststof oppervlakken. Heb je een andere anti condens spray? Vraag dan altijd even na bij jouw Pearle opticien of je de anti-condens spray kunt gebruiken voor jouw bril.

Daglenzen als alternatief

Tot slot: kan je echt niet wennen aan het dragen van een mondkapje en een bril? Dan zijn daglenzen wellicht een handige oplossing voor jou. Daglenzen vervang je iedere dag, dus op dagen dat je verplicht een mondkapje moet dragen, kun je jouw daglenzen in doen. Op andere dagen draag je dan gewoon je bril! Bovendien kun je met daglenzen in voordelig de laatste zonnebrillentrends volgen: je hebt namelijk geen zonnebril op sterkte nodig.

<< Meer voordelen van daglenzen ontdekken. Of maak een afspraak bij een Pearle winkel bij jou in de buurt, zodat je advies kunt inwinnen! >>

Uiteraard kun je ook langskomen bij onze Pearle opticiens voor vragen over het dragen van een mondkapje of mondmasker en een (zonne)bril. Zij kunnen je verder helpen en adviseren over een passende oplossing.

Succes! Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

onze
acties

bekijk onze acties

onze
brillen

bekijk onze brillen

maak een
afspraak

maak een afspraak

Plaats een reactie

Navigeer