100 medewerkers Pearle lopen hard voor het Oogfonds

Loop jij weleens hard voor een goed doel? Wij wel! Afgelopen zondag was het de eerste keer. Toen liepen 100 van onze medewerkers de Dam tot Damloop in Amsterdam. Met deze loop hebben zij het mooie bedrag van 15.000 euro bij elkaar gelopen voor het Oogfonds. Dit is een stichting met het hart op de goede plaats, want zij willen de enorme groei van het aantal mensen in Nederland met een oogziekte stoppen. Met de bijdrage van Pearle kunnen zij de voorlichting die zij geven verder verbeteren. En dat is heel belangrijk, want wist je dat er in Nederland heel veel mensen zijn die eigenlijk onnodig blind of slechtziend zijn? Ongelofelijk toch!!

“Als je goed kan zien, kun je je niet voorstellen hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Op dit moment is het zelfs in Nederland zo dat twee derde van de blindheid of slechtziendheid voorkomen had kunnen worden. Daarom geeft het Oogfonds voorlichting over risicofactoren én alarmsignalen en adviseert mensen op tijd aan de bel te trekken als het zicht plotseling verandert. Raadpleeg een deskundige”, aldus Edith Mulder, directeur van het Oogfonds.


Als Pearle team hebben we voorafgaande aan de loop samen getraind. Bijzonder om met zoveel collega’s hard te lopen voor een goed doel. Zo zorgen we met elkaar voor minder onnodige blind- of slechtziendheid in Nederland. Doe jij de volgende keer ook met ons mee?

Eén keer per jaar de ogen controleren is ideaal. Dat geldt zowel voor volwassenen als kinderen. Maar verandert jouw zicht plotseling? Maak dan meteen een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle locatie: www.pearle.nl 

Reageren is niet mogelijk

Navigeer

Ontdek meer van Pearle Opticiens Blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder