Wat heeft Carrera toch met sport?

Wie aan Carrera denkt, denkt aan sport. Maar waarom eigenlijk? Waaraan heeft Carrera zijn sportieve imago te danken? We duiken in de geschiedenis van Carrera en herleiden wat Formule 1, races, skiën en Carrera met elkaar verbindt.

Geschiedenis van het merk Carrera

De geschiedenis van het merk Carrera begint bij de Carrera Panamerica races in de jaren vijftig van de vorige eeuw. De Carrera Panamerica races was een sedan- en sportauto race die werd gehouden in Panama, van grens tot grens. Het woord ‘Carrera’ betekent in het Spaans ‘race’ en ‘carrière’. De Oostenrijkse uitvinder Wilhelm Anger werd geïnspireerd door de autosport en de Carrera Panamerica races om motorbrillen en ski-maskers te maken. Al snel werden ook ski-helmen, brillen en zonnebrillen aan de collectie toegevoegd.

formule1racermetcarrerazonnebril

De eyewear van het sportmerk

Dankzij het succes van Carrera op winter- en autosportgebied, bleef het merk zijn naam sterk verbinden aan deze sporten. Carrera sponsorde daarom allerlei grote sportevenement zoals de America’s Cup, de Olympische Spelen in 1988 en de Formule 1. Dit was terug te zien op de podia dat jaar: de Carrera helmen waren het meest gezien op het Olympisch podium en Gerhard Berger die de Formule 1 won, droeg ook al een Carrera montuur. De sportieve drive van Carrera wordt ook doorvertaald in de modellen die ze gebruiken. Zo zijn motorcoureur Ian Hutchinson en oud-zwemkampioen Casey Legler het gezicht van het merk.

De stijl anno 2018

Anno 2018 zijn Carrera en sport dus onmiskenbaar met elkaar verbonden: door sponsorships, modellen en collecties. Onlangs maakte Carrera bekend dat ze ook in 2018 partner is van het Alfa Romea Sauber Formule 1-team. Sport zit in het DNA van het merk en dat zal waarschijnlijk altijd zo blijven.

2 Reacties

 1. M Frankvoort

  Vandaag een Carrera bril gekocht hoe kan ik me voor de actie aanmelden?.

  Met vriendelijke groeten.
  Michiel Frankvoort.

 2. team Pearle

  Hallo Michiel,
  Leuk dat je een Carrera bril bij ons hebt gekocht! Je doet automatisch mee met de winactie, mits je je naam en e-mailadres hebt achtergelaten bij de winkel. Zo niet, dan kun je de betreffende winkel bellen om alsnog je gegevens achter te laten.
  Groetjes, team Pearle.

Plaats een reactie

Navigeer