Pearle en Yamaha helpen jonge motorcoureurs

Pearle en Yamaha Nederland hebben de handen ineen geslagen om jonge motorcoureurs verder te helpen in hun motorsportcarrière. Dit doen zij door de Pearle Yamaha R3 Cup te organiseren: een jeugdopleiding waarbij coureurs uit de GAMMA Yamaha R125 Cup door kunnen stromen naar zwaardere raceklassen op zowel nationaal als internationaal niveau.

Maar wat hebben Pearle en Yamaha met elkaar te maken?

Wat Pearle en Yamaha gemeen hebben

Pearle en Yamaha doen als sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw waar ze goed in zijn: Pearle verzorgt goede oogzorg en Yamaha maakt motoren. Wat deze twee gemeen hebben? Beiden willen het verkeer in Nederland veiliger maken.

Goed zicht is voor motorrijders, net als voor andere verkeersdeelnemers, uiterst belangrijk en Pearle wil dit mogelijk maken door de juiste zonnebrillen en brillen met bijvoorbeeld gepolariseerde glazen, roadview glazen of nightview glazen aan te bieden.

Waarom Pearle en Yamaha samenwerken

Wist je dat één op drie verkeersdeelnemers wel eens in gevaar is gekomen doordat het zicht belemmerd werd door bijvoorbeeld een laagstaande zon? En dat één op de tien verkeersdeelnemers niet goed kan zien? Dat is natuurlijk veel te veel.

Het is daarom belangrijk voor Pearle en Yamaha om bewustzijn te creëren, met name bij jongeren. De minimumleeftijd om je rijbewijs te halen is lager dan ooit en daarom is het belangrijk jongeren bewust te maken van het belang van goed zicht in het verkeer.

Hoe de samenwerking tot stand is gekomen

In 2015 heeft een aantal motorracefans, waaronder Pearle franchisenemers René Moorman en Gerard Wubs, een stichting opgericht om jonge, getalenteerde coureurs een podium te bieden. Het Pearle Gebben racing team is toen geboren. Hun passie heeft Pearle enthousiast gemaakt over de motorsport en de bewustmaking van goed zicht in het verkeer. Een samenwerking met Yamaha lijkt een logische stap om krachten te bundelen.

Het Pearle Gebben team bestaat uit 3 rijders die in 2 verschillende klassen uitkomen: Dennis Koopman rijdt de World super Sport 300 en Finn de Bruin en Kevin Mijwaart rijden mee in de Yamaha R3 Cup.

Ben jij één van de tien verkeersdeelnemers die niet goed ziet?

Breng je ogen eens langs.

Gaan ze leuk vinden.

2 Reacties

  1. Johnnie Koel

    Lijkt me heel gaaf om de races samen met mijn zoon een keer van een andere kant te zien!

  2. Ik zou graag met mijn vader van 83 gaan . Hij heeft dit nog nooit zo bekeken

Navigeer

Ontdek meer van Pearle Opticiens Blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder