De Internationale Dag van de Zonnebril

Noteer het in je agenda: dinsdag 27 juni is het dé ‘Internationale Dag van de Zonnebril’! Moeten we tegenwoordig overal een speciale dag voor hebben, zal je vast denken? En begrijpelijk. Maar de ‘Dag van de Zonnebril’ is in het leven geroepen om ons eraan te herinneren dat het erg belangrijk is om je ogen te beschermen tegen UV-stralen.

Alle cijfers op een rijtje

Wij hebben samen met Veilig Verkeer Nederland onder 1.030 respondenten in de leeftijd van 18 t/m 70 jaar onderzoek gedaan naar de aankoopoverwegingen van (zonne)brillen. Een aantal van de onderzoeksresultaten delen we ter ere van de ‘Dag van de Zonnebril’ graag met jullie!

Voor iedere outfit een andere zonnebril?

Hoe vaak koop jij een nieuwe zonnebril? Sommige mensen hebben meer zonnebrillen in huis dan dat er zonnige dagen in Nederland zijn, terwijl anderen trouw hebben gezworen aan de bril die zij al sinds jaar en dag in hun dashboardkastje hebben liggen.

Uit ons onderzoek bleek dat 25% van de ondervraagden minimaal één keer per jaar een nieuwe zonnebril scoort. 18% van alle ondervraagden heeft zelfs meer dan 4 zonnebrillen in huis. 39% van ons panel doet het wat rustiger aan en kiest maximaal eenmaal in de 5 jaar een nieuwe zonnebril uit.

Toe aan een nieuwe? Bekijk alvast onze zonnebrillencollectie online!

 

Nieuw seizoen, nieuwe zonnebril

Het voorjaar: het blijft langer licht, de temperatuur gaat omhoog en de zon laat zich wat vaker zien. Hoog tijd om op jacht te gaan naar een nieuwe zonnebril vindt 42% van de ondervraagden. Slechts 27% van de ondervraagden wacht hiermee tot de zomer.

Mooi of comfortabel?

Zonnebrillen zijn er in alle vormen, kleuren en maten en worden vaak gezien als een fashion accessoire. Maar toch blijkt een fancy uiterlijk niet de doorslag te geven bij het kiezen van een zonnebril. Het belangrijkste vindt men dat de zonnebril comfortabel zit, op de voet gevolgd door hoe de bril staat. Ook prijs speelt een belangrijke rol bij de aankoop. Opvallend was dat het merk van de zonnebril het minst belangrijk was voor ons panel.

Favoriete shoplocaties

Bij de opticien, in het warenhuis, bij je favoriete kledingwinkel en soms zelfs in de supermarkt; zonnebrillen vind je op diverse locaties. En dat is maar goed ook, want de een vindt het heel belangrijk advies te krijgen van een ervaren opticien, terwijl de ander zijn zonnebril liever tegelijkertijd met zijn sneakers koopt. De opticien is vooral een populaire locatie voor 55-plussers (69%). Niet zo vreemd aangezien zij vaak een bril op sterkte nodig hebben. Voor jongeren tot en met 24 ligt dat percentage een stuk lager, op 26%.

Gebruiksfrequentie van de zonnebril

Een zonnebril hebben is stap één, de zonnebril ook opdoen is stap 2. Uit het onderzoek blijkt dat 9% van de respondenten wel een zonnebril heeft, maar hem bijna nooit draagt. Gelukkig heeft 59% hem meestal tot altijd wel op als de zon schijnt. En daarmee geven zij het goede voorbeeld. Want een zonnebril geeft naast beter zicht op zonnige dagen ook bescherming aan je ogen. Je ogen moeten je leven lang mee, dus wees er zuinig op!

Wat ons betreft kun je niet genoeg zonnebrillen hebben! Toe aan wat nieuws? Check de laatste trends in onze webshop.

 

Plaats een reactie

Navigeer