5 situaties die zonder bril onmogelijk zijn

Sommige mensen zien écht niets zonder bril. Maar wat moet je doen als deze plotseling kapot gaat en je geen ander in huis hebt? Dit zijn 5 situaties waarin je absoluut niet zonder bril wil zitten!

Is je bril opzetten het eerste wat je doet als je wakker wordt? Dan kun je waarschijnlijk niet zonder. Daarom is het een ware nachtmerrie als deze plotseling kapot valt of breekt, zoals in de volgende situaties:

1. Enkele uren voor het sollicitatiegesprek van jouw droombaan

Je verstuurde twee weken geleden vol trots je CV en sollicitatiebrief naar aanleiding van een droomvacature. En yes, het is je gelukt: je mag op gesprek! Goed voorbereid en gekleed in je beste pak ga je op pad. Maar zodra je in de auto stapt, maak je een onhandige beweging en valt je bril op de grond… In 3 ondefinieerbare delen.

Wat nu? Want je hebt geen contactlenzen of een reservebril in huis! En een sollicitatiegesprek zonder te kunnen lezen is geen optie… Laat staan autorijden zonder zicht.

2. Vlak voor een belangrijk examen of toets

Je hebt het laatste hoofdstuk van de leerstof doorgenomen en bent klaar voor examen dat je over een paar uren hebt. Je slaat het boek dicht en stoot daarbij per ongeluk je bril van tafel. Er lijkt niets aan de hand, tot je opmerkt dat de brillenglazen zijn beschadigd en het lezen van tekst een stuk moeilijker is.

Of wat dacht je van het rijexamen… Want hoe kun je in vredesnaam autorijden als de helft van je zicht wordt belemmerd?

Bril kapot en kan ‘ie niet gemaakt worden? Ontdek dan de 1-uursservice van Pearle. Maak direct een afspraak bij een Pearle in jouw buurt.

Kapotte bril - Pearle Opticiens

3. Wanneer je kind niet kan slapen zonder het voorleesmoment

Het wordt wel erg moeilijk om je kind voor te lezen, vlak voor het slapengaan, als je bril kapot is. Vooral als je partner niet in de buurt is om deze belangrijke taak op zich te nemen.

Tsja – dan toch maar zelf een verhaal verzinnen?

4. Als je een eerste date hebt in de bioscoop

Over lezen gesproken: wat dacht je van de ondertiteling van een film? Zonder bril is een buitenlandse film dan lastig te volgen, vooral als je de taal niet vaardig bent.

En om nou aan je eerste date voor te stellen om naar een Nederlands gesproken (kinder)film te gaan…

5. Vlak voor je op vakantie gaat

Al weken kijk je uit naar het moment om in het vliegtuig te stappen. Ons koude kikkerlandje verruilen voor een zonnig oord in het zuiden van Europa! Maar als je per ongeluk op je bril gaat zitten, die op het bed lag tijdens het inpakken van je koffer, ziet de vakantie er een stuk minder zonnig voor je uit.

Pearle to go to-the-rescue!

Bovenstaande situaties lijken behoorlijk uitzichtloos, zeker als je bril niet gerepareerd kan worden. Want waar tover je zo snel een nieuwe bril vandaan?

Nou, bij de Pearle to go 1-uursservice!

Bij Pearle Opticiens ga je binnen 60 minuten naar huis (of de sollicitatiegesprek, examen, bioscoop…) met een nieuwe bril op sterkte, speciaal voor jou geslepen! Niet alleen handig wanneer je bril kapot is, maar ook als je weinig in de stad bent of niet in de buurt van een opticien woont.

Pearle to go is inclusief een betrouwbare oogmeting, advies bij het uitkiezen van een montuur én glazen op (enkelvoudige) sterkte.

Direct geholpen worden? Maak online alvast een afspraak!

1 Reactie

  1. Sommige mensen zien echt niets zonder bril. Maar wat moet je doen als deze plotseling kapot gaat en je geen ander in huis hebt? Dit zijn 5 situaties waarin je absoluut niet zonder bril wil zitten!

Navigeer

Ontdek meer van Pearle Opticiens Blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder