10 Dingen die alleen mensen met een bril begrijpen

Het leven van een brildrager gaat niet altijd over rozen

Vroeger was een bril niets meer dan een hulpmiddel om beter te kunnen zien, maar dat is tegenwoordig wel anders. Vandaag de dag is het een onderdeel van je look: een accessoire die je outfit helemaal afmaakt. Je bril is een onderdeel van wie jij bent en daarom zullen deze 10 situaties jou als brildrager zeker bekend voorkomen.

1. Anderen kijken opeens heel anders naar je wanneer je geen bril op hebt

Een bril is de meest in het oog springende accessoire die je kunt dragen. Wanneer je een keer geen bril draagt of lenzen in hebt, zie je er dan ook opeens ook heel anders uit. Het is soms zo erg dat zelfs je collega’s twee keer moeten kijken wie je bent.

2. Geen idee hebben wat je kapper aan het doen is

Naar de kapper gaan is altijd spannend. Je haar is een belangrijk onderdeel van je look en je wil natuurlijk niet dat dit verpest wordt. Als je bijziend bent en je bril moet afzetten, heb je geen zicht meer op wat je kapper aan het doen is. Pas nadat je knipbeurt erop zit, weet je hoe ruim je kapper omgaat met het begrip ‘bijknippen.’ Altijd weer een spannend moment.

3. De regen is je grootste vijand

Tegenwoordig hebben we eigenlijk geen winter meer in Nederland, maar gewoon een hele lange herfst. Voor brildragers is dat extra lastig, want de regen is een van je grootste vijanden. Zelfs bij een kort ritje op de fiets door een miezerbuitje zit je bril al onder de druppels en zie je niks meer. Misschien wordt het toch maar eens tijd voor een bril met ruitenwissers.

4. Glazen die constant beslaan

Zeker in de wintermaanden is dit een van de bekendste problemen. Je stapt ergens binnen waar het warmer is dan buiten en ineens zie je niks meer. Binnen een seconde zijn je glazen compleet beslagen en moet je op de tast verder. Een veelvoorkomend probleem dat ook vaak de kop opsteekt wanneer je een slok hete koffie of thee neemt. Gelukkig is het met even poetsen zo weer opgelost en zijn je glazen ook meteen weer schoon.

5. In bed televisie kijken of een boek lezen

Voor het slapen nog even een aflevering van je favoriete Netflix-serie kijken of nog één hoofdstuk uit dat ene spannend boek lezen. Heerlijk, maar iedereen die een bril draagt weet dat dit niet zo gemakkelijk is. Het kussen en je bril zijn geen vrienden en dat zullen ze ook nooit gaan worden. Hierdoor word je vaak behoorlijk beperkt in het aantal posities dat je kunt aannemen in bed. Niet zo handig dus.

Pearle brillen

6. Mensen die je bril willen proberen en je glazen vies maken

“Mag ik je bril eens opzetten?” Als we een euro zouden krijgen voor iedere keer dat we deze vraag kregen, zouden we nu rijk zijn. Meestal is het geen probleem, maar er zijn altijd mensen die je bril bij de glazen aanpakken. Je krijgt hem dan terug vol met vette vingers en vegen die je dan vervolgens weer zelf moet gaan wegpoetsen.

7. Vieze glazen in het algemeen

Hoe is het toch mogelijk? Je hebt net je glazen met grote precisie helemaal vet- en vlekvrij gemaakt, maar nog geen minuut later is hij alweer vies. Het lijkt wel of je bril een magneet is voor viezigheid. Je zult er dus gewoon aan moeten wennen dat je als brildrager de rest van je leven poetsend door het leven moet. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook vuil-,stof- & waterafstotende glazen zodat je niet meteen weer hoeft poetsen.

8. Je staat letterlijk te shinen op de foto

Een bril kan een echte eyecatcher zijn, vooral als je op een zonnige dat op de foto gaat. Dankzij de reflectie van het licht op je glazen sta je namelijk letterlijk te shinen. Wil je niet dat je ogen worden overschaduwd door het licht? Kies dan voor ontspiegelde glazen om de reflectie zo veel mogelijk te verminderen.

9. Je kunt niet even snel een zonnebril kopen

Het internet staat vol met toffe zonnebrillen, maar daar heb je als brildrager helaas maar weinig aan. Ze zijn vaak niet op sterkte en dus kun je geen gebruik maken van deze tsunami aan zonnebrillen. Je zult voor een nieuwe zonnebril dus gewoon naar de opticien moeten. Gelukkig maar, want dan weet je in ieder geval zeker dat je ogen goed beschermd zijn tegen de zon.

10. Het moment waarop je bril je outfit helemaal afmaakt.

Je bril is tegenwoordig veel meer dan een hulpmiddel om te kunnen zien. Mensen kijken direct naar iemands ogen en dat maakt een bril de meest opvallende accessoire die je kunt dragen. Er is daarom geen betere manier om een echt fashion statementte maken. Zeker wanneer je outfit ook nog eens perfect bij je bril past.

Wil je ook een bril hebben die je outfit helemaal afmaakt? Ontdekt dan de new trend collection van Pearle. Daar vind je altijd een bril die bij je stijl en je gezicht past. Of je nu gaat voor modern of voor de retro look, Het kan allemaal en je hoeft tijdelijk niet eens te kiezen voor welke look je gaat. Je ontvangt nu namelijk een 3de bril helemaal gratis.

3 Reacties

  1. het is ook vervelend in de bioscoop altijd die dubbele bril zo onhandig

  2. team Pearle

    Hallo Jay,
    Goede toevoeging! Dat is inderdaad ook een typisch brildragers-probleem. Nu lazen we toevallig dat een grote bioscoopketen bij de kassa speciale 3D clip-ons verkoopt voor ons brildragers. Misschien heb je daar iets aan?
    Groetjes, team Pearle.

Plaats een reactie

Navigeer