6 Dingen waar je op moet letten als je een nieuwe bril koopt

Ga je een nieuwe bril kopen? Dan weet je misschien niet waar je op moet letten als je in de winkel bent, maar met deze tips ga je voorbereid op pad zodat je sowieso de perfecte bril scoort.

  1. Vraag jezelf af waar je de bril voor nodig hebt

Sta je op de bus te wachten en je kunt maar niet zien welke er nou aankomt? Heb je altijd enorme hoofdpijn als je achter je laptop zit? Dan is het misschien tijd voor een bril. Geef aan bij de opticien of optometrist waar je precies last van hebt.

Geef ook aan wanneer je een bril wil dragen. Als je een extra bril wil om af te wisselen met je contactlenzen bijvoorbeeld, zijn er weer andere dingen om rekening mee te houden dan wanneer je een bril zoekt die je alleen draagt achter je computer.

Na de oogmeting kies je samen met de opticien een bril uit die het beste bij jouw situatie past. Hij zal je veel vragen stellen, om zo samen tot de perfecte bril te komen. Zo weet je zeker dat je de juiste bril koopt.

Doe inspiratie op!

Bekijk onze ruime brillencollectie online.

  1. De vorm van je gezicht

Als je een bril uitzoekt, wil je natuurlijk dat ‘ie jouw gezicht complementeert. Let daarom op de vorm van je gezicht als je een montuur gaat uitzoeken. Voor ieder gezicht is een passende bril te vinden.

Mensen met een rond gezicht staat een hoekig montuur vaak het mooist. Terwijl mensen met een hoekig gezicht juist voordeel halen uit een rond montuur. Als je een ovaal gezicht hebt, heb je geluk, want dan staat elk montuur jou eigenlijk wel.

Kun je echt niet tot de juiste keuze komen? Laat je dan adviseren door het winkelpersoneel. Zij zien, op basis van hun ervaring, in één oogopslag of de bril bij jou past.

  1. De kleur van het montuur

Let altijd goed op bij het kiezen van de kleur van het montuur. Sommige kleuren zorgen voor een frisse uitstraling en door andere kleuren lijk je juist heel bleek of grauw. Kies daarom een bril die past bij de kleur van je huid, haar en ogen.

Bedenk van tevoren ook wat voor kleur kleding er hoofdzakelijk in je kast hangt en zorg daarom dat je een montuur kiest die zowel bij zakelijke als casual outfits past.

  1. Wat de trends zijn

Als je iemand ontmoet, kijk je vaak als eerst naar de ogen. Of naar de bril, als je een brildrager bent. En je wil natuurlijk wel een beetje hip voor de dag komen met je nieuwe montuur. Kijk daarom voor je bezoekje aan de brillenwinkel wat de trends zijn. Zo stap je voorbereid de winkel in.

Om je vast een voorproefje te geven van de brillentrends voor 2018: dit jaar zijn transparante monturen zeer populair. Een bril wordt steeds meer een mode-accessoire in plaats van alleen een “ding” om scherp door te zien.

Een bril moet dus goed bij jouw outfit passen. Daarom zul je zo nu en dan moeten afwisselen. 

  1. Let op wat voor glazen je nodig hebt

Je denkt misschien, ‘dat zoeken ze in de winkel maar uit’, maar het is toch slim om hier even over na te denken en dit te bespreken met de opticien of optometrist.

Er zijn namelijk verschillende types glazen. Bijvoorbeeld met een blauwfilter. Dit vermindert het blauwe licht van je laptop en telefoon. Zo krijgen je ogen meer rust én kun je ‘s nachts beter slapen. Ook kun je kiezen voor ontspiegelde glazen. Deze glazen bieden beter zicht, zijn rustiger voor je ogen en het ziet er mooier uit.

Heb je een fysiek beroep en werk je veel buiten? Dan kun je overwegen om een bril met kraswerende glazen te nemen. Hier vind je meer informatie over de verschillende soorten glazen.

  1. Dat de bril lekker zit

Als het goed is, heb je je nieuwe accessoire voortaan iedere dag op. Daarom wil je wel dat je bril lekker zit. En niet dat je er hoofdpijn van krijgt, omdat ‘ie knelt op je neus bijvoorbeeld. Test daarom vooral verschillende brillen, loop een rondje door de winkel en voel wat goed voelt.

Hoe weet je of een bril goed op je neus zit? De bril moet stevig, maar niet knellend op je neus zitten. Zo glijdt de bril niet af, maar gaat het ook niet irriteren. Verder moet je pupil in het midden van het glas zitten en hoort de bril niet breder te zijn dan je gezicht. De opticien of optometrist kan je adviseren en de bril voor je verstellen, zodat ‘ie lekker zit, goed past en niet van je neus afglijdt.

Zo scoor je altijd de perfecte bril(len)

Wil je ook een bril die bij jouw gezicht en stijl past? Ontdek dan de trend collection van Pearle Opticiens. Daar vind je altijd een bril die bij je past. En het mooie: je krijgt de tweede bril bij Pearle Opticiens momenteel helemaal gratis. Zo hoef je niet te kiezen tussen je twee favorieten en heb je altijd een bril die je bij je outfit kan matchen. Score!

Plaats een reactie

Navigeer