Alles over het declareren van je zorgvergoeding

Je hebt een nieuwe bril of lenzen nodig. Mag je de kosten hiervoor declareren? En zo ja, hoe gaat dat in z’n werk? In dit artikel beantwoorden we eerst de meest gestelde vragen over de vergoeding voor je bril of lenzen en vertellen je daarna hoe het declareren bij Pearle in zijn werk gaat.

Om je zo concreet mogelijk antwoord te geven op al je vragen, hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. In dit blogartikel staan we stil bij de volgende vragen:

 

Tijd voor een nieuwe look en op zoek naar een nieuwe bril? Kom langs bij ons in de winkel voor vrijblijvend advies.
Wist je dat je nu profiteert van tot wel €100 extra brilvergoeding voor een bril op sterkte? Of je nu basis- of aanvullende verzekerd bent!

Meest gestelde vragen over de zorgvergoeding

Het gaat wat ver om alle voorwaarden van alle zorgpakketten te beschrijven, maar we willen je graag wijzen op een aantal voorwaarden waar je mogelijk rekening mee moet houden wanneer je je bril wilt declareren.

#1. Hoeveel vergoedt mijn zorgverzekering?

De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar, van zo’n €50,- tot €400,-. Er geldt overigens geen eigen risico bij de vergoedingen, dus dat scheelt.

#2. Hoe vaak kan ik gebruik maken van de brilvergoeding?

Bij de meeste pakketten is de vergoeding per twee of drie jaar. Dat betekent dat je na aankoop van een bril pas ná die periode weer kunt declareren. Bij enkele pakketten kun je jaarlijks gebruik maken van de vergoeding.

Daarnaast zijn er pakketten die bijvoorbeeld per 24 maanden rekenen en niet in kalenderjaren. Kocht je bijvoorbeeld in maart 2019 een bril, dan heb je in zo’n geval pas in maart 2021 weer recht op vergoeding. Bij twee kalenderjaren kan je ook dit jaar – in 2020 – alweer profiteren van je brilvergoeding.

Handig om te weten: wanneer je een aanvullende verzekering afsluit, heb je meteen recht op de vergoeding voor een bril of lenzen. Ontdek meer over een bril op sterkte op onze website.

Weten hoeveel zorgvergoeding jij nog hebt voor dit jaar?

PS: Wist je dat je bij ons je zorgvergoeding van je verzekeraar niet hoeft voor te schieten of te declareren? Dat doen wij voor je!
Tekst gaat verder onder de video.

#3. Kan ik ook accessoires declareren?

De meeste pakketten vergoeden een complete bril, maar bij enkele pakketten kun je alleen de glazen declareren. Zonnebrillen op sterkte worden ook vergoed.

Bijkomende zaken als lenzenvloeistof, een montuur zonder (versterkend) glas, eventuele aanmeetkosten, zonnebrillen zonder sterkte en accessoires worden nooit vergoed.

#4. Geldt er een minimale sterkte of leeftijd voor de vergoeding?

Er zijn pakketten die pas vanaf een bepaalde sterkte vergoeden. Als je binnen die voorwaarden valt, is er niets aan de hand. Maar als jouw sterkte net te laag is, dan kun je misschien beter overstappen naar een ander pakket of zorgverzekeraar.

Ook zijn er pakketten die een onderscheid maken in leeftijd: tot een bepaalde leeftijd kun je dan vaak wat meer of minder declareren.

#5. Wat als ik alleen een basisverzekering heb?

Heb je alleen een basisverzekering? Dan worden brillen en lenzen vrijwel nooit vergoed. Daarnaast vergoedt een aantal aanvullende verzekeringen helemaal geen brillen en lenzen.

Bij Pearle ontvangt iedereen tot €100 extra brilvergoeding cadeau!

Controleer altijd je polisvoorwaarden voordat je een bril aanschaft. Heb je een bril of lenzen? Dan is het goed om hier rekening mee te houden wanneer je een zorgverzekeraar kiest.

Hoe werkt het declareren van de zorgvergoeding?

Bij Pearle verzorgen we de declaratie van je nieuwe bril of lenzen. Dit betekent dat wij samen met jou bekijken hoeveel je zorgverzekeraar vergoedt. Dit bedrag trekken we direct van de kosten af! Zo hoef je nooit teveel voor te schieten. Als het goed is, krijgen we dit bedrag terug van je zorgverzekeraar.

Als achteraf blijkt dat de vergoeding al verbruikt is, dan brengen we het bedrag alsnog bij je in rekening. Helaas kunnen we niet van tevoren inzien of jouw vergoeding al verbruikt is. Het is daarom handig om dit zelf te controleren met onze handige zorgtool.

Heb je online jouw (zonne)bril op sterkte of lenzen gekocht? Dan kun je bij de meeste zorgverzekeraars je aankoopbon zelf indienen wanneer je recht hebt op zorgvergoeding voor contactlenzen of een (zonne)bril op sterkte. Sommige zorgverzekeraars accepteren het niet als je zelf je declaratie indient. In dat geval kun je alleen een aankoop doen in één van onze winkels en dan verzorgen wij je declaratie. Dit is het geval bij VGZ, Univé en IZZ (complete bril of complete vergoeding maandlenzen), UMC, Menzis Garant en Den-Haag, Anderzorg en Ditzo.
Goed om te weten: als je verzekerd bent bij DSW of Stad Holland kunnen wij je declaratie niet voor je verzorgen.

Wanneer kan ik het beste declareren?

Je kunt gedurende het hele jaar een nieuwe bril of lenzen aanschaffen! In welk jaar jouw declaratie valt, is afhankelijk van de datum waarop je de bril of lenzen bestelt en niet van de datum dat je je bril komt ophalen. Heb je dit kalenderjaar dus nog een vergoeding staan? Dan is het slim om in ieder geval voor 31 december 2020 jouw aankoop te doen.

Heb je je vergoeding al verbruikt in 2020 en heb je in 2021 weer recht op nieuwe vergoeding, dan zien we je graag in januari!

Heb je nog vragen? Maak dan een afspraak in de winkel, dan helpen we je verder.

Plaats een reactie

Navigeer