Waarom zonnebrillen voor kinderen belangrijk zijn

Het blijft langer licht en het zonnetje laat zich eindelijk weer zien. Dit is dé tijd om te genieten met je kids: lekker buiten spelen of naar het zwembad! Maar vergeet niet dat de zon ook schadelijk kan zijn. Te veel zon is schadelijk voor je huid, maar ook voor je ogen. En vooral voor kinderogen. Doordat kinderen nog volop in de groei zijn, zijn hun huid en ogen extra gevoelig voor UV-straling en daarom is het extra belangrijk een kinderzonnebril bij hen op te zetten. 

Waarom een goede zonnebril voor je kind niet mag ontbreken

De ogen van je kind zijn nog in ontwikkeling. Daarnaast hebben kinderogen minder beschermend pigment waardoor ze extra kwetsbaar zijn. De pupillen van kinderen zijn wijder en groter dan die van volwassenen waardoor ze meer schadelijk licht (en dus UV-straling) vangen.

Wanneer is een kinderzonnebril nodig?

Hierop is het antwoord heel simpel: wanneer je zonnebrandcrème nodig hebt. Dat is dus op het moment dat de zon op zijn felst is – tussen 11 en 15 uur – en wanneer je kind langere tijd buiten speelt en wordt blootgesteld aan de zon. Let op: ook op bewolkte dagen is er sprake van UV-straling !

kinderzonnebril

Vergeet niet dat de zon alle dagen van het jaar schijnt, in meer of mindere mate. Ook in de lente of herfst, of tijdens de wintersport is het aan te raden om je kind een zonnebril te laten dragen als ze buiten zijn. Wordt je kind blootgesteld aan teveel zonlicht? Dan kan dat permanente schade opleveren. Dit is niet meteen merkbaar, maar pas op latere leeftijd. Dat kan het verschil maken tussen goed of slecht zicht.

Kies een goede polaroid zonnebril (op sterkte)!

Een zonnebril met polariserende glazen geeft de beste bescherming voor de ogen van je kind. Zorg er daarnaast voor dat de kinderzonnebril goed is afgesteld door een opticien. Als de zonnebril niet lekker zit of steeds afzakt betekent dat de zonnebril niet goed is afgesteld. En dan zal je kind minder vaak zijn of haar zonnebril dragen. Ook dan is de kans groot dat er UV-straling in het oog valt.

Als je kind al een bril heeft, is een kinderzonnebril op sterkte een goede optie. Dan hoeft je kleine niet steeds te wisselen van montuur, maar heeft hij of zij alles in één.

Denk je dat jouw kind toe is aan een bril? Dan biedt een oogmeting de uitkomst.

kinderzonnebril

Mijn kind wil geen zonnebril dragen, wat nu?

Benader het dragen van een zonnebril op een positieve manier: door een zonnebril te geven als beloning voor goed gedrag. Daardoor wordt een zonnebril dragen een cadeautje. En vertel je kind tijdens het passen van een zonnebril natuurlijk dat het hem of haar super stoer staat!

Maar de belangrijkste tip: geef het goede voorbeeld. Draag zelf altijd een zonnebril, ook als de zon minder fel schijnt. Kinderen kopiëren 9 van de 10 keer het gedrag van hun ouders en vragen dan vanzelf naar een eigen zonnebril.

Kinderzonnebrillen bij Pearle Opticiens

Bekijk ons assortiment kinderzonnebrillen. Tip: in de winkels is nog veel meer keuze. Ga langs bij Pearle bij jou in de buurt en vraag naar hun assortiment kinderzonnebrillen.

Waar vind ik kinderzonnebrillen?

Kies samen met je kind online een leuke zonnebril uit in de winkel.

  • Meer informatie over het belang van het opzetten van een zonnebril bij kinderen? Klik hier.

 

maak een
afspraak

maak een afspraak

Plaats een reactie

Navigeer