Veel gestelde vragen over multifocale lenzen

Ben jij al bekend met multifocale lenzen? De kans is groot dat je hier nog niet eerder van gehoord hebt. Niet heel gek, want multifocale lenzen zijn een vrij recente ontwikkeling op het gebied van kijk oplossingen. Zo horen onze opticiens vaak vragen als ‘wat zijn multifocale lenzen?’, ‘Zijn er ook multifocale daglenzen?’ en ‘Wat kosten multifocale lenzen?’

Wij begrijpen heel erg goed dat je veel vragen hebt over de mogelijkheden van multifocale lenzen. Bij klachten van presbyopie kunnen multifocale lenzen de oplossing bieden, vooral wanneer je liever geen bril wilt dragen.

Heb jij nog vragen over multifocale lenzen? In dit blog beantwoorden wij 6 veel gestelde vragen: 

Wil jij meer weten over multifocale lenzen? Bekijk alle mogelijkheden direct!

Wat zijn multifocale lenzen?

Multifocale lenzen zijn de oplossing voor degene die lenzen dragen voor veraf, maar eigenlijk ook een leesbril zouden moeten dragen. Ook voor mensen die al een multifocale bril dragen en liever over willen stappen naar het dragen van lenzen is het een ideale oplossing.

Met multifocale lenzen zie je veraf scherp, maar ook dichtbij én alles wat daartussen zit. Dit creëert het comfort van multifocaal zicht, gecombineerd met de voordelen van contactlenzen. 

Wil je meer weten over de werking van multifocale lenzen? Lees dan verder in ons blog ‘Wat zijn multifocale lenzen?

Bestaan deze lenzen ook met cilinder?

Heb jij een cilinder in één of allebei je ogen? Ook dan kun je kiezen voor multifocale lenzen. Bij Pearle hebben wij multifocale lenzen met cilinder in ons assortiment. Kom langs bij ons in de winkel. Onze contactlensspecialisten staan voor je klaar om je te voorzien van het best passende advies. De levertijd van multifocale lenzen op sterkte is wel langer dan je waarschijnlijk gewend bent.

Bestaan er multifocale daglenzen?

Heb je altijd daglenzen gedragen en moet je nu eigenlijk overstappen naar een multifocale kijk oplossing? Goed nieuws! Het is ook mogelijk om multifocale daglenzen te dragen. Ideaal wanneer je jouw lenzen graag afwisselt met een multifocale bril. Veel sporters of mensen die van bewegingsvrijheid houden kiezen voor deze oplossing.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Voordelen

  • Het voordeel van multifocale contactlenzen is dat je zonder bril scherp kunt zien. Je hebt geen aparte leesbril meer nodig om over de contactlenzen te dragen zodat je kunt lezen. Daarnaast geven contactlenzen een gevoel van vrijheid, je hebt geen last meer van een beslagen bril of regen op je glazen. 
  • Daarnaast zijn multifocale lenzen zijn ook ideaal bij het sporten. Vooral multifocale daglenzen zijn dan handig. 
  • Bij multifocale contactlenzen is het ook mogelijk om iets boven je hoofd te kunnen lezen.
  • Omdat lenzen direct op je oog zitten, corrigeren ze jouw ogen goed.

Nadelen

  • Sommige mensen moeten wel wennen aan het dragen van multifocale contactlenzen. In een multifocale contactlens worden meerdere sterktes verwerkt waardoor de hersenen soms tijd nodig hebben om keuze te maken tussen de verschillende scherpe beelden die hij ziet. Sommige mensen kunnen helaas helemaal niet wennen aan multifocale lenzen.

Kan iedereen deze lenzen dragen?

Om te kijken of multifocale contactlenzen voor jou geschikt zijn, adviseren wij om een afspraak te maken bij een van onze contactlensspecialisten. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden in de multifocale lenzen en zijn deze in bijna elke sterkte te verkrijgen. De contactlensspecialist kan kijken of jouw ogen hiervoor geschikt zijn.

Waar kan ik multifocale lenzen bestellen?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om multifocale lenzen online te bestellen bij Pearle. Tot die tijd kun je jouw multifocale lenzen bestellen via ons bestelformulier. Let wel op: dit is alleen mogelijk wanneer je al een bestaande klant van Pearle bent. 

Natuurlijk is het wel mogelijk om jouw multifocale lenzen in bij ons in de winkel te kopen!

Wat zijn de kosten?

Het dragen van multifocale lenzen is relatief goedkoop. Ben je overgestapt van een enkelvoudige bril naar een multifocale bril? Dan weet je wellicht dat deze stap financieel gezien erg groot is. Bij multifocale lenzen ligt dit anders. Je betaalt je lenzen maandelijks als je bijvoorbeeld een abonnement afsluit, waardoor je niet in één klap een enorme som geld kwijt bent. Multifocale lenzen draag je al vanaf €31,50 per maand!

Vervangen multifocale lenzen de leesbril?

Wissel jij met regelmaat van bril? Omdat je anders niet scherp ziet of je krant niet kunt lezen? In dat geval kun je overwegen om over te stappen op een multifocale bril. Maar ook multifocale lenzen zijn een passende oplossing. 

Kan ik multifocale lenzen uitproberen?

Het is zeker mogelijk om multifocale lenzen uit te proberen. Als het blijkt dat multifocale contactlenzen voor jou geschikt zijn, besteld de contactlensspecialist altijd eerst een proefset multifocale contactlenzen op jouw sterkte. Deze kun je dan proberen om te kijken of je deze zelf ook prettig vind. 

Daarnaast kan de contactlensspecialist beoordelen na de proefperiode of de multifocale contactlenzen aan de verwachting voldoen en mocht het nodig zijn deze nog aanpassen. Deze proefperiode is vrijblijvend en de proefset is gratis. Wel is het zo dat als je voor het eerst contactlenzen draagt, de contactlensspecialist de aanpaskosten in rekening brengt.

Hoe gaat het aanmeten van multifocale lenzen?

Het is erg arbeidsintensief en een nauwkeurige klus om multifocale lenzen aan te meten. Het is vaak niet met één lens klaar. Dit zorgt ervoor dat je vaker op controle moet komen dan wanneer je enkelvoudige lenzen zou dragen. 

Een multifocale lens dient altijd aangemeten te worden in de winkel. Het werkt anders dan het aanmeten van een bril of van enkelvoudige lenzen en dient gedaan te worden door een contactlensspecialist. Herhalingsaankopen kun je vervolgens wel online gedaan worden. Nu nog via ons formulier.

Multifocale lenzen van Pearle

Ben je overtuigd van de voordelen van multifocale lenzen? Je kunt jouw ogen bij één van onze contactlensspecialisten laten opmeten. Vind jouw Pearle winkel bij jou in de buurt

Wil jij meer weten over multifocale lenzen? Bekijk alle mogelijkheden direct!

Plaats een reactie

Navigeer