Veilig Verkeer Nederland: met een zonnebril van Pearle kom je veilig thuis

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je rijdt in je auto of zit op de fiets en opeens ben je verblind door de zon. Even zie je helemaal niets meer – en dat is best schrikken. Een goede zonnebril kan dan het verschil maken. Dat weten wij als geen ander!

Niet iedere zonnebril is geschikt om te dragen wanneer je deelneemt aan het verkeer. Een bril met kleine glazen in een dik montuur beperkt bijvoorbeeld jouw zicht. Je kunt beter kiezen voor een zonnebril met grote glazen en een dun montuur.

In dit artikel staan wij stil bij de zon in het verkeer:

  • Onderzoek naar de zon in het verkeer
  • Veiliger met een goede zonnebril
  • Welke zonnebril biedt de meeste veiligheid?
  • Veilig thuiskomen

Een autobril met roadview glazen biedt de perfecte oplossing. Meer weten?

 

Onderzoek naar de zon in het verkeer

Pearle wil graag bijdragen aan je verkeersveiligheid en die van je medeweggebruikers. Daarom werken we al bijna twintig jaar samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN). Pearle en VVN doen samen onderzoek naar hoe weersomstandigheden je rijgedrag beïnvloeden, waaronder laagstaande zon.

Uit het meest recente onderzoek is gebleken dat…

  • 9 op de 10 mensen tijdens het rijden regelmatig last heeft van een laagstaande zon?
  • 1 op de 5 mensen hierdoor wel eens in gevaar is gekomen?

Veiliger met een goede zonnebril

Als je regelmatig op de weg zit, weet je hoe belangrijk een zonnebril (op sterkte) is. Een goede zonnebril voor in het verkeer filtert het licht en beschermt je ogen. Daardoor heb je veel minder last van een laagstaande zon of schitteringen op de weg. Ook heb je beter en rustiger zicht. Dat rijdt een stuk veiliger.

laagstaande zon

Welke zonnebril biedt de meeste veiligheid?

Onze opticiens bekijken samen heel goed welke zonnebril het beste bij je past. Bijvoorbeeld door uit te proberen welke kleur glazen je ogen het meeste rust geeft. Of hoe de grootte van het montuur bijdraagt aan optimaal zicht.

De perfecte zonnebril gevonden? Dan stellen we je zonnebril zó af dat er niet toch nog wat zonlicht langs het montuur in je ogen valt. Want dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook belangrijk: al onze zonnebrillen geven een maximale bescherming tegen UV-straling.

Pearle en VVN willen dat je veilig thuiskomt

Wij nemen je veiligheid in het verkeer serieus – Veilig Verkeer Nederland weet dat. Daarom wordt onze hele collectie zonnebrillen warm aanbevolen door VVN. Met zonnebrillen van Pearle komt iedereen veilig thuis!

1 Reactie

Plaats een reactie

Navigeer