Kies de kleur voor je zonnebrilglazen!

De kleur van het glas in je zonnebril is heel bepalend voor je kijkcomfort. Natuurlijk wil je een kleur die je fijn vindt ‘kijken’. Maar de ene kleur is net even beter geschikt voor jou, dit hangt af van waar je je zonnebril het meeste draagt. Bijvoorbeeld op het strand of juist in de auto. Gelukkig kunnen vrijwel alle kleuren glas in elke zonnebril worden gezet!

Hoe weet je welke kleur glazen in jouw zonnebril het beste voor jou zijn? In dit blogartikel geven wij meer informatie over de verschillende kleuren en in welke situaties deze ideaal zijn:

 

Op zoek naar een nieuwe zonnebril? Bekijk onze ruime collectie direct online!

Bescherming tegen uv-straling

Ongeacht de kleur glazen van jouw zonnebril, is de belangrijkste taak om jouw ogen te beschermen tegen schadelijke uv-stralen. Uv-stralen zijn niet alleen meetbaar op het moment dat de zon fel schijnt. Ook op bewolkte dagen zijn er uv-stralingen die schadelijk kunnen zijn voor jouw ogen. Wist je dat een te veel aan uv-straling diverse ziektes aan jouw ogen kunnen veroorzaken? Kies daarom altijd voor een zonnebril die een 100% bescherming tegen uv biedt. Daarbij kun je altijd voor de kleur glazen kiezen die jij prettig vindt.

Relaxen op het strand

Zee, zon & zand! Is relaxen op het strand jouw idee van een perfecte zomer? Als je vooral geen last wilt hebben van de glinsteringen op het water, kies dan voor groene of bruine glazen. Blauwe en grijze glazen zijn ook heel fijn op het strand; ze zorgen voor een superzachte filtering van het zonlicht. Heel rustig voor je ogen in de felle zon.

Kleur in de stad

Ben jij meer van het lekker mensen kijken en eindeloze middagen op het terras? Je kunt alle kleuren glas kiezen, als je je zonnebril vooral in de stad draagt. Blauw, bruin, groen of grijs, net wat je mooi en fijn vindt. En als je niet bang bent om op te vallen: ga eens voor roze of oranje glazen, super hip!

Ontspannen en veilig rijden

Ben je veel onderweg? Dan heb je een zonnebril nodig die je ogen rust geeft en verblinding door de zon tegengaat. Kies daarom een bril met grijze of (oranje)bruine glazen; die geven de beste bescherming tegen een laagstaande zon en schitteringen op het wegdek. Bovendien zorgen deze kleuren voor een rustig beeld. Zo rijd je lekker ontspannen én veilig.

Bootje varen!

Zacht deinende golven, wind en zon; in de zomer is het heerlijk op het water. Of je nou lekker over de grachten vaart of liever het IJsselmeer op gaat. Kies dan een zonnebril met groene of bruine glazen, dan heb je geen last van hinderlijke schitteringen. Is zomer voor jou vooral op de fiets heel Nederland door? Blauwe en grijze glazen verzachten de felle zon heel goed, fijn als je veel fietst of hardloopt.

Geen last van reflecterende zon op de sneeuw

Houd je van sneeuw en wintersport, kies dan een zonnebril met groene of bruine glazen. Die zorgen ervoor dat je geen last hebt van de reflectie van het zonlicht op de sneeuw. Je ogen hebben die bescherming echt nodig bij de combinatie zon & sneeuw. En natuurlijk zie je zo ook perfect hoe je die mooie afdaling pakt.

Kies je kleur glazen bij jouw Pearle Opticien

Heb jij al een favoriete kleur glazen voor jouw zonnebril? Of wil je zelf het verschil tussen de verschillende kleuren ervaren? Kom dan langs bij een Pearle Opticien bij jou in de buurt. Onze opticiens staan voor je klaar om je te voorzien van advies en extra informatie. Maak direct een afspraak!

Bekijk alvast de laatste zonnebrillentrends van het seizoen in onze webshop!

 

2 Reacties

 1. Martijn Mulder

  Goeden avond

  Hebben jullie ook ervaring met mouches volante oftewel: glasvochttroebeling ?
  Ik vraag mij af of gekleurde glazen of meesleurende glazen in mijn bril zouden kunnen helpen het wat dragelijker te maken.

  Ik vraag dit omdat mijn (rayban) zonnebril met glazen op sterkte verlichting brengt , maar ik kan in mijn werk niet met een dergelijke (donkere) zonnebril op lopen.

 2. team Pearle

  Hallo Martijn, excuses voor de late reactie. Onze optometristen en opticiens krijgen regelmatig mensen ‘in de stoel’ die last hebben van mouches volantes. Mouches volantes zijn met name zichtbaar tegen een lichte (of witte) achtergrond, denk aan je computerbeeldscherm, de bioscoop, televisie. Een zonnebril vermindert het contrast tussen licht en donker waardoor het verlichting kan geven. Als je een meekleurende zonnebril gebruikt, zal deze binnenshuis niet donker kleuren en dus je dus ook niet de verlichting bieden die je wenst. We adviseren je daarom om een oogarts te raadplegen. Hij/zij kan oplossingen voorstellen wanneer de klachten aanzienlijk zijn. Succes! Groetjes, team Pearle.

Plaats een reactie

Navigeer