Kies de kleur voor je zonnebrilglazen!

De kleur van het glas in je zonnebril is heel bepalend voor je kijkcomfort. Natuurlijk wil je een kleur die je fijn vindt ‘kijken’. Maar de ene kleur is net even meer geschikt voor je, dit hangt af van waar je je zonnebril het meeste draagt. Bijvoorbeeld op het strand of juist in de auto. Gelukkig kunnen vrijwel alle kleuren glas in elke zonnebril worden gezet!

Relaxen op het strand

Zee, zon & zand! Is relaxen op het strand jouw idee van een perfecte zomer? Als je vooral geen last wilt hebben van de glinsteringen op het water, kies dan voor groene of bruine glazen. Blauwe en grijze glazen zijn ook heel fijn op het strand; ze zorgen voor een superzachte filtering van het zonlicht. Heel rustig voor je ogen in de felle zon.

Kleur in de stad

Ben jij meer van het lekker mensen kijken en eindeloze middagen op het terras? Je kunt alle kleuren glas kiezen, als je je zonnebril vooral in de stad draagt. Blauw, bruin, groen of grijs, net wat je mooi en fijn vindt. En als je niet bang bent om op te vallen: ga eens voor roze of oranje glazen, super hip!

Ontspannen en veilig rijden

Ben je veel onderweg? Dan heb je een zonnebril nodig die je ogen rust geeft en verblinding door de zon tegengaat. Kies daarom een bril met grijze of (oranje)bruine glazen; die geven de beste bescherming tegen een laagstaande zon en schitteringen op het wegdek. Bovendien zorgen deze kleuren voor een rustig beeld. Zo rijd je lekker ontspannen én veilig.

Bootje varen!

Zacht deinende golven, wind en zon; in de zomer is het heerlijk op het water. Of je nou lekker over de grachten vaart of liever het IJsselmeer op gaat. Kies dan een zonnebril met groene of bruine glazen, dan heb je geen last van hinderlijke schitteringen. Is zomer voor jou vooral op de fiets heel Nederland door? Blauwe en grijze glazen verzachten de felle zon heel goed, fijn als je veel fietst of hardloopt.

Geen last van reflecterende zon op de sneeuw

Houd je van sneeuw en wintersport, kies dan een zonnebril met groene of bruine glazen. Die zorgen ervoor dat je geen last hebt van de reflectie van het zonlicht op de sneeuw. Je ogen hebben die bescherming echt nodig bij de combinatie zon & sneeuw. En natuurlijk zie je zo ook perfect hoe je die mooie afdaling pakt.

Bekijk alvast de laatste zonnebrillentrends van het seizoen in onze webshop!

 

onze
acties

bekijk onze acties

onze
brillen

bekijk onze brillen

maak een
afspraak

maak een afspraak

4 Reacties

 1. Lisanne van team Pearle

  hi Emmy,

  We kunnen je daar zeker bij helpen. Het enige is dat je momenteel vanwege het Coronavirus geen afspraak voor een oogmeting bij ons kunt maken.
  Hopelijk kunnen we je in de nabije toekomst wel helpen!

  Groet
  Lisanne

 2. Ik heb md en vraag me af of jullie ook gespecialiseerd zijn in het aanmeten van brillen voor slechtziende.
  Ik weet dat er low vision zaken zijn maar weet niet of pearl daar ook in gespecialiseerd is

 3. team Pearle

  Hallo Martijn, excuses voor de late reactie. Onze optometristen en opticiens krijgen regelmatig mensen ‘in de stoel’ die last hebben van mouches volantes. Mouches volantes zijn met name zichtbaar tegen een lichte (of witte) achtergrond, denk aan je computerbeeldscherm, de bioscoop, televisie. Een zonnebril vermindert het contrast tussen licht en donker waardoor het verlichting kan geven. Als je een meekleurende zonnebril gebruikt, zal deze binnenshuis niet donker kleuren en dus je dus ook niet de verlichting bieden die je wenst. We adviseren je daarom om een oogarts te raadplegen. Hij/zij kan oplossingen voorstellen wanneer de klachten aanzienlijk zijn. Succes! Groetjes, team Pearle.

 4. Martijn Mulder

  Goeden avond

  Hebben jullie ook ervaring met mouches volante oftewel: glasvochttroebeling ?
  Ik vraag mij af of gekleurde glazen of meesleurende glazen in mijn bril zouden kunnen helpen het wat dragelijker te maken.

  Ik vraag dit omdat mijn (rayban) zonnebril met glazen op sterkte verlichting brengt , maar ik kan in mijn werk niet met een dergelijke (donkere) zonnebril op lopen.

Plaats een reactie

Navigeer