Alle soorten brillenglazen

Niet alleen je sterkte bepaalt de glazen in je montuur. Ook dingen als werk en hobby’s spelen een belangrijke rol bij de glazen die voor jou ideaal zijn. Achter je laptop is de tekst die je aan het lezen bent verder weg dan wanneer je een boek leest, dus dan heb je misschien ook wel andere glazen nodig. En wanneer je veel onderweg bent, kun je baat hebben bij glazen die schittering op de weg weghalen. Welke glazen er allemaal zijn voor welke situatie, lees je in deze blog.

Multifocale bril

Een multifocale bril is erg handig voor wie zowel veraf als dichtbij niet goed ziet. De glazen hebben een leesgedeelte aan de onderkant en een gedeelte om goed mee in de verte te kunnen kijken aan de bovenkant. De overgang tussen deze delen is heel vloeiend, zodat je ook tussen veraf en dichtbij scherp ziet.

Leesbril

Een leesbril is, de naam zegt het al, geschikt voor het lezen van bijvoorbeeld een boek of tijdschrift. Maar voor wie vaak achter de computer zit, is een leesbril af te raden. Want wie achter de computer zit met een leesbril op, zal veel dichter op het scherm gaan zitten om scherp te kunnen zien. Dat zit natuurlijk niet prettig en leidt tot nek- en rugklachten en hoofdpijn.

Computerbril

De computerbril is in het leven geroepen omdat je met zowel een leesbril als een bril voor veraf je beeldscherm niet helemaal scherp ziet. Of je moet heel dichtbij je scherm gaan zitten, maar dit is niet aan te raden omdat je dan rug- en nekklachten krijgt. Glazen in een computerbril hebben een speciaal blauw filter dat zorgt voor helder en rustig zicht achter een beeldscherm. Ideaal als je de hele dag op kantoor werkt.

Roadview

Laagstaande zon is de schrik van elke weggebruiker. Plotseling zie je de weg niet meer goed. Een autobril met Roadviewglazen voorkomt verblinding door de laagstaande zon. De oranjebruine glazen verhogen het contrast en halen de vervelende schittering op het wegdek weg.

Nightview

Ook in het donker kun je verblind raken, maar dan door de koplampen van tegenliggers. Erg vervelend, vooral als je last hebt van nachtblindheid, al een beetje moe bent of een lange rit voor de boeg hebt. Een nachtbril met Nightviewglazen voorkomt verblinding door felle koplampen en geeft je ogen meer rust. De gele glazen absorberen weinig licht en zorgen ervoor dat je goed diepte kunt inschatten.

Glasopties

Behalve allerlei soorten glazen, kun je bij Pearle ook kiezen uit diverse glasopties:

  • Ontspiegeling: aan te raden bij alle soorten glazen. Het voorkomt schittering en vermindert de lichtreflectie.
  • Kraswering: aan te raden bij alle soorten glazen, door de extra hardingslaag gaan de glazen langer mee.
  • Lichtgewicht: door dunner glas in het montuur wordt de bril lichter en mooier en het glas harder. Hierdoor zijn de glazen van betere kwaliteit en gaan ze langer mee.
  • Vuil- en waterafstotend: hierdoor maak je je glazen makkelijker schoon en blijven ze ook langer schoon. Zo trekken vuil- en waterafstotende glazen minder stof aan en zijn er minder sporen van vet en water op te zien.
  • UV-bescherming: onze zonnebrillen hebben allemaal 100% UV-bescherming, waardoor je ogen goed beschermd zijn tegen de zon. Lees ook onze blog ‘Zo weet je of je een goede zonnebril hebt’.

In onze winkels kun je vrijblijvend met één van de medewerkers bespreken welk soort glazen bij jou past en welke glasopties aan te raden zijn.

onze
acties

bekijk onze acties

onze
brillen

bekijk onze brillen

maak een
afspraak

maak een afspraak

Plaats een reactie

Navigeer