Zie je slecht in het donker? Deze bril lost het probleem op!

Je ziet steeds slechter naarmate het donkerder wordt, bijvoorbeeld tijdens het fietsen, lopen of autorijden. Ook de koplampen van tegenliggers zijn pijnlijk aan je ogen. Herken je deze klachten? Je bent niet de enige: het komt regelmatig voor. Hoe komt dat precies en wat kun je doen om deze problemen op te lossen?

Slecht zien in het donker tijdens het autorijden door nachtblindheid

De term nachtblindheid doet lijken alsof je ’s nachts niets meer ziet, maar dat hoeft niet zo te zijn. Nachtblind wil zeggen dat je ogen niet goed wennen aan het donker.

Alle ogen hebben een korte gewenningsperiode nodig wanneer ze van een lichte naar een donkere ruimte gaan. Veel mensen ervaren dit als vervelend, maar de klachten zijn tijdelijk. Als je echt nachtblind bent, dan lukt het je ogen niet of nauwelijks om de overgang van licht naar donker te maken. Felle koplampen doen pijn aan de ogen en de weerkaatsingen van straatlantaarns op de weg zorgen voor vaag zicht. Bij nachtblindheid werken de lichtgevoelige staafjes (cellen) in je netvlies niet goed.

Nachtblindheid is erfelijk of wordt veroorzaakt door een oogziekte. Het is daarom belangrijk op tijd te achterhalen waar jouw nachtblindheid vandaan komt.

Heb je het gevoel dat je nachtblind bent? Maak dan vrijblijvend een afspraak bij een opticien in jouw buurt.

Los de klachten op met een bril met gele glazen

Als je de overgang van licht naar donker als vervelend ervaart, kun je de klachten oplossen door een autobril met gele glazen te dragen. Door de gele kleur van het glas nemen je ogen beter contrast waar. Je ervaart helder zicht in het donker. Ook zie je minder wazig en heb je minder last van verblinding.

Of de autobril jouw beste oplossing is, moet je ontdekken door het te ervaren. Maak daarom een afspraak met een erkende opticien voor vrijblijvend advies.

De voordelen op een rij

We sommen de voordelen van een autobril op:

  • Minder verblinding bij ledlicht: moderne koplampen zijn voorzien van blauw ledlicht. Gele glazen filteren het licht waardoor het minder fel overkomt.
  • Meer contrast: gele glazen verhogen het contrast en zorgen ervoor dat je de witte strepen en verkeersborden beter ziet.
  • Beter zicht bij slecht weer: wanneer het regent, schittert licht op het natte wegdek. Met een autobril worden deze schitteringen gefilterd waardoor je beter ziet.
  • Uitgeruste ogen: je hoeft minder te knijpen met je ogen waardoor je minder vermoeid op je bestemming aankomt.

Je kunt een nachtbril met of zonder sterkte nemen.

Let op: Er zijn duidelijke kwaliteitsverschillen bij autobrillen. Waar sommige brillen al het blauwe licht filteren (waardoor je juist slechter ziet), filteren kwalitatieve brillen enkel het verstorende blauwe violetlicht. Laat je daarom informeren bij een Pearle Opticiens in jouw buurt!

Bij Pearle ben je verzekerd van een kwalitatieve autobril. Maak daarom vrijblijvend een afspraak bij een opticien in jouw buurt.

onze
acties

bekijk onze acties

onze
brillen

bekijk onze brillen

maak een
afspraak

maak een afspraak

Plaats een reactie

Navigeer