De beste zonnebril voor het autorijden? Zo ga je veilig de weg op en heb je geen last van laagstaande zon

Een goede zonnebril in de auto is een echte must. In de lente, zomer, herfst én winter. Niet alleen als je overdag aan het autorijden bent, maar ook in de vroege ochtend of laat op de avond. Op momenten dat de zon laag aan de horizon staat. Het kan je namelijk zomaar overkomen dat je je een bocht maakt en wordt overvallen door een laagstaande zon in je gezicht.

We geven je vier tips om veilig op de weg te blijven.

Meer weten over de autobril met roadview glazen?

 

zonder roadview

Draag altijd een zonnebril tijdens het autorijden

Wist je dat maar liefst 9 op de 10 mensen wel eens is verblind door de zon tijdens het rijden? Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Leer jezelf daarom aan om altijd een zonnebril te dragen tijdens het autorijden, ook op een bewolkte dag. Zo voorkom je deze onaangename verrassingen.

Het kan gebeuren dat je je zonnebril een keer vergeet. Daarom is het handig om een extra zonnebril voor in de auto aan te schaffen. Deze kun je te allen tijde in de auto laten liggen.

De beste zonnebril voor in de auto voldoet aan deze 4 eisen

De beste zonnebril voor in de auto is een bril met Roadview glazen. De naam zegt het al: deze glazen zijn uitermate geschikt voor in het auto. Roadview glazen zijn namelijk oranjebruin gekleurd en verhogen zo het contrast dat je ziet. Hierdoor heb je minder last van fel licht en schitteringen. Bovendien geeft deze bril je ogen rust en heb je hiermee beter zicht bij mist.

Daarnaast is het van groot belang dat je zonnebril goed aansluit op jouw gezicht en een perfect zicht geeft. Hieronder staat op een rij waar je nog meer op moet letten:

 1. Een zonnebril met grote glazen en een dun montuur geeft een ruimer blikveld dan kleine glazen in een dik montuur. Het voordeel hiervan is dat je je hoofd minder hoeft te bewegen om goed te zien wat er om je heen gebeurt.
 2. Meekleurende glazen veranderen op basis van lichtintensiteit en zijn minder geschikt voor in de auto. Dit komt omdat de glazen niet onmiddellijk veranderen van kleur wanneer het noodzakelijk is. Bijvoorbeeld als je een tunnel inrijdt.
 3. Zonnebrilglazen met zogenoemde ‘gradient’ hebben een kleurverloop en zijn aan de onderkant lichter dan aan de bovenkant. In de auto is dit erg fijn, want het donkere gedeelte geeft een comfortabel zicht naar buiten en het lichte gedeelte zorgt ervoor dat je goed zicht hebt op je dashboard.
 4. Kies je niet voor een bril met Roadview glazen? Kies dan in elk geval voor een zonnebril met ontspiegelde en polariserende glazen. Deze glazen voorkomen weerspiegeling door het licht en schittering te filteren.

Extra tips voor een veilige rit!

 1. Zorg voor schone autoruiten

Zorg voor schone autoruiten, van buiten én binnen. En controleer regelmatig of er voldoende ruitenvloeistof in de tank zit. Ook moeten de ruitenwissers zelf in goede staat zijn. Verouderde ruitenwissers trekken strepen over je ruiten waardoor je zicht wordt belemmerd.

 1. Rijd met koplampen aan

Als je je lichten aan doet als de zon laagstaat, hebben je medeweggebruikers daar profijt van. Zij zullen jou beter zien aankomen waardoor veel ongelukken voorkomen worden.

 1. Verleng de zonneklep

Mooi is anders, maar een verlengde zonneklep helpt verblinding door de zon tegen te gaan. De meeste auto’s zijn er niet mee uitgerust, dus je moet zelf een verlengstuk aanschaffen. Een zonneklep op het zijraam kan ook nuttig zijn.

Een bril voor ‘s nachts

In het donker zijn felle koplampen van tegenliggers een belangrijke oorzaak van slecht zicht. Ook straatverlichting en verlichte reclames langs de weg kunnen als hinderlijk ervaren worden! Het grote contrast tussen de felle verlichting en de donkere lucht kan erg inspannend zijn voor je ogen. Vooral als je moe bent of een lange autorit voor de boeg hebt.

Een nachtbril met gele Nightview glazen geeft je ogen rust en een beter zicht in het donker, maar ook bij mist, sneeuw en neerslag. Een nachtbril voorkomt verblinding van bijvoorbeeld de koplampen van tegenliggers en maakt door contrastverbetering de strepen op de weg beter zichtbaar.

De Roadview en Nightview glazen zijn in elk (zonnebril)montuur te plaatsen en verkrijgbaar met én zonder sterkte. Kom bij ons in de winkel langs voor meer informatie.

Meer weten over de autobril met roadview glazen?

2 Reacties

 1. Paul venhorst

  Hebben jullie hiervoor ok overzet brillen welke ik over mijn gewone bril kan zetten?
  Mvrgr.

 2. stacey

  Hallo Paul,
  Afhankelijk van de gewone bril, kan de nachtbril erover gezet worden. Kom langs bij de Pearle in de buurt en we helpen je graag verder!
  Groetjes, team Pearle.

Plaats een reactie

Navigeer