Jan’s favoriete brillen

Vandaag staat een fotoshoot op het programma voor Jan’s Choice, een selectie van Jan’s 8 favoriete monturen uit de collectie van Pearle. Tussen die fotoshoots en zijn optredens in binnen- en buitenland, vindt Jan gelukkig nog tijd om een paar vragen te beantwoorden.

Je bent natuurlijk het gezicht van Pearle, was je daar altijd al klant?

Ik heb al twintig jaar een bril, vanaf mijn tiende. Ik kom ook altijd bij dezelfde Pearle in Volendam. Een opticien is voor mij iets als een fietsenmaker: als hij goed is, dan blijf je bij dezelfde. Ik kende de eigenaar al, Peter Küntkes, een aardige man. Onze reclame is daar trouwens ook opgenomen.

Een eigen brillencollectie samenstellen, hoe doe je dat?

Pearle heeft een groot assortiment in alle soorten, maten en kleuren. Voor Jan’s Choice heb ik gekeken naar wat ik allemaal mooi vind en heb ik mijn favorieten gekozen. Ook voor vrouwen heb ik er 4 gekozen, want daar heb ik natuurlijk ook verstand van ☺

Wat is een typische Jan Smit bril?

Over het algemeen hebben mijn brillen een iets dikker montuur, ik houd niet zo van iele professorbrilletjes. De brillen zijn meestal rechthoekig, met wat grotere glazen. Maar in Jan’s Choice zit ook een ronder model, helemaal van nu en ik vind hem verrassend leuk! Ik zoek natuurlijk brillen uit die bij mij passen. Omdat ik een redelijk groot hoofd heb, zou een kleine bril mij niet goed staan.

Bij optredens draag je geen brillen, waarom niet?

Op het podium heb ik het niet nodig. Zonder bril kan ik niet lezen wat er op een papiertje staat, maar verder kan ik alles prima zien.

Je draagt wél een bril als je een programma presenteert.

Eigenlijk draag ik altijd een bril, behalve dus bij optredens. In mijn auto liggen er zelfs drie. Bij het presenteren van een programma moet ik natuurlijk teksten lezen. Als ik bij het presenteren geen bril draag, dan zou iemand de autocue steeds op een meter afstand moeten houden. Dat gaat natuurlijk niet ☺

Lees meer over Jan’s Choice op Pearle.nl

onze
acties

bekijk onze acties

onze
brillen

bekijk onze brillen

maak een
afspraak

maak een afspraak

1 Reactie

Plaats een reactie

Navigeer