Is een bril kopen zonder verzekering verstandig?

Je kunt je tegenwoordig voor van alles en nog wat verzekeren. Herinner je je nog de benenverzekering van Ronaldo? Juist. Maar er zijn ook veel nuttige verzekeringen zoals je zorgverzekering, autoverzekering of inboedelverzekering. Aan dat lijstje kun je ook de Extra Brilgarantie toevoegen. Tenminste, als je een bril bezit en je jezelf vindt in één van de volgende situaties.

Momenten waarop een brilverzekering handig is

#1. Wanneer je op vakantie gaat

Als je reist, ga je vaak onbewust onvoorzichtiger om met je spullen. Je bent immers in een andere omgeving waar je nog niet je vaste plekken hebt om je bril op te bergen. Daarnaast onderneem je op vakantie avontuurlijker activiteiten dan thuis zoals raften, kanoën, mountainbiken of zwemmen. Maar ook tijdens een eenvoudige boswandeling kan je bril beschadigen, door laaghangende takken bijvoorbeeld. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verhoogde kans op diefstal op sommige vakantiebestemmingen…

#2. Wanneer je met vrienden bent of gaat stappen

Je vrienden zijn hartstikke gezellig en misschien ga je regelmatig stappen op zaterdagavond. Maar als het té gezellig wordt, kan er iets sneuvelen. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon. Of je zonnebril.

#3. Wanneer je je bril ook tijdens het sporten gebruikt

Als je je bril ook tijdens het voetballen draagt, is het verstandig om je bril te laten verzekeren. Voor je het weet, vang je er een bal mee op. Maar denk ook aan wintersport of aan een fietstocht door de duinen. Laat je jouw bril bij hogere snelheden (dan stapvoets) vallen, dan kun je erop rekenen dat je een nieuwe nodig hebt. En dan ben je blij als deze wordt vergoed.

bril verzekering

Welke brilverzekering heb ik nodig?

Een Extra Brilgarantie is transparant en vergoedt wat het moet doen: een bril wanneer hij kapot valt, gestolen wordt, beschadigd raakt of wanneer je hem verliest. Wij beantwoorden de meest gestelde vragen voor je.

Wordt mijn bril vergoed vanuit de basisverzekering?

De basiszorgverzekering vergoedt geen nieuwe bril. Met een aanvullende zorgverzekering kun je wel kiezen voor het vergoeden van een deel van je nieuwe bril. De reparatie van een kapotte bril wordt niet vergoed door de meeste zorgverzekeringen.

Dekt een inboedelverzekering mijn bril?

Als je bril binnenshuis kapot gaat, kun je je inboedelverzekering raadplegen (als je er een hebt). De manier waarop je bril kapot gaat, heeft echter invloed op de vraag of de inboedelverzekeraar je bril vergoedt. Is ‘ie gesneuveld door brand, storm of blikseminslag? Dan wordt je bril vergoed. In vele andere gevallen niet. Check de voorwaarden van jouw verzekeraar goed.

Wordt mijn bril vergoed vanuit de aansprakelijkheidsverzekering van een ander?

De aansprakelijkheidsverzekering is ook een lastige. Bij de ene situatie wordt de bril wel vergoed en bij een andere soortgelijke gebeurtenis niet.

Voorbeeldsituatie: je nichtje is met haar ouders bij jou op bezoek en breekt de poot van je bril af. In dit geval wordt een nieuwe bril waarschijnlijk vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering van de ouders. Maar als je op je nichtje past (dus zonder haar ouders in de buurt), aanvaard je de risico’s die een kind meebrengt en wordt een nieuwe bril niet vergoed.

Controleer daarom hoe het precies zit bij jouw verzekeraar.

bril verzekering

Extra Brilgarantie van Pearle: wat zijn de kleine lettertjes?

Wil je zekerheid wat betreft de vergoeding? Dan is de Extra Brilgarantie van Pearle iets voor jou. Je ontvangt een vergoeding zodra je bril beschadigt, breekt maar ook bij diefstal of als je hem verliest. De situatie en plek maken daarvoor niets uit.

Bril kapot of zakt ‘ie steeds af? Een Pearle winkel in de buurt probeert de schade direct te herstellen. Als dit niet lukt, wordt ‘ie verstuurd voor reparatie. Je betaalt een eigen risico van 20% bij reparatie. De overige 80% wordt door de verzekering vergoed. Bij diefstal geldt een eigen risico van 40%. De brilverzekering vergoedt 60% van de waarde van de bril.

Weggegooid geld, zo’n Extra Brilgarantie?!

Heb je twee jaar lang voor de verzekering betaald, maar heb je deze niet gebruikt? Dan ontvang je van Pearle een tegoedbon ter waarde van je premiebedrag om een nieuwe bril aan te schaffen.  Zo heb je dus genoten van twee jaar gratis brilverzekering!

Lees hier alles over de voorwaarden voor een brilverzekering.

onze
acties

bekijk onze acties

onze
brillen

bekijk onze brillen

maak een
afspraak

maak een afspraak

Plaats een reactie

Navigeer