Ontdek onze duurzame zonnebrillen collectie

Hecht je veel belang aan het milieu en wil je een groene ecologische voetafdruk achterlaten? Dan ben je vast ook op zoek naar een geschikte duurzame bril of zonnebril. Echter is het vinden van een goede duurzame bril of duurzame zonnebril niet zo eenvoudig. Wanneer je bij de kringloopwinkel kijkt, zie je vaak goedkope wegwerpbrillen. De duurzame zonnebrilmonturen die verkrijgbaar zijn bij Pearle, zijn van gerecycled plastic gemaakt.

Bij Pearle zagen wij de vraag naar duurzame zonnebrillen enorm toenemen. Daarom hebben wij een duurzame brillencollectie aan ons assortiment toegevoegd: DbyD Recycled. Deze monturen staan volledig in het teken van natuurlijke materialen: gemaakt van gerecycled plastic en voorzien van polariserende glazen.

Benieuwd naar de duurzame zonnebrillen van Pearle? In dit blogartikel vertellen wij meer over:

 

Ben jij op zoek naar een duurzame zonnebril die past bij jouw stijl?
Maak direct kennis met alle duurzame brillen en zonnebrillen van de duurzame DbyD collectie.

Gerecycled plastic

Voor het ontwerpen en designen van de brilmonturen van DbyD is gekozen om te werken met celluloseacetaat. Dit is een biologisch afbreekbaar materiaal, gemaakt van hout vlokken poeder. Bovendien bevat het acetaat van de DbyD collectie 0% ftalaten, dit zorgt voor minder weekmakers en chemische middelen. Hierdoor komen er minder schadelijke stoffen vrij in de natuur.

DbyD duurzame zonnebrillen

Het brilmerk DbyD is in 2018 begonnen met het ontwerpen van ftalaatvrije brilmonturen. Dit was de eerste stap naar een duurzame brillencollectie gemaakt van voornamelijk gerecycled plastic. Ook bij de nieuwe zonnebrillencollectie is er gebruik gemaakt van gerecycled plastic.

Deze duurzame zonnebrillencollectie bestaat uit 14 monturen. Al deze monturen zijn voorzien van gepolariseerde glazen, hoogwaardige scharnieren met vijf cilinders en HDPE-plastic, gemaakt in samenwerking met Envision Plastic, met behulp van OceanBound Plastics.

De belangrijkste kenmerken van een DbyD duurzame zonnebril:

  • Gerecycled HDPE plastic: kwalitatief, licht en comfortabel. Gemaakt van eco-vriendelijk materiaal.
  • Exclusief design rondom de brilpoten: herinnerend aan de vorm van een plastic flessendop (verwijzend naar de verschillende soorten gebruikte plastic).
  • Polariserende TAC-glazen: UVA- en UVB bescherming in categorie 3 (hoge bescherming!). Niet op sterkte.
  • 5 scharnieren: voor een lange levensduur.

DbyD zonnebrilmonturen

Don’t choose between looking good & doing good. De zonnebrilmonturen collectie van DbyD bestaat uit 14 monturen. Hier zijn er 11 van ontworpen voor volwassenen en 3 voor tieners.

Ben jij op zoek naar een duurzame zonnebril die past bij jouw stijl?

Plaats een reactie

Navigeer