Ben jij genoeg ‘Buiten de Pixels’?

Steeds vaker verschijnt in het nieuws dat kinderen te maken krijgen met bijziendheid. Deze week zelfs nog bij Het Klokhuis.

De reden dat er veel aandacht aan besteed wordt? Het vele beeldschermgebruik en het gebrek aan buitenzijn zorgen voor bijziendheid bij kinderen. En dat willen we juist voorkomen!

Het advies van diverse onderzoekers, zoals het Oogfonds, is dan ook om kinderen tenminste twee uur per dag buiten te laten spelen. Kinderen die veel buiten zijn worden namelijk minder snel bijziend dan leeftijdsgenootjes die dat niet doen. Dit wordt ook wel de 20-2-2 regel genoemd. Daarbij is het dan ook verstandig om na 20 minuten dichtbij kijken op je telefoon, tablet of boek, is het goed om 20 seconden verder weg te kijken. Zo train je (kinder)ogen goed.

Afgelopen oktober lanceerden we zelf het initiatief ‘Buiten de Pixels‘; om iedereen te laten zien en ontdekken dat er buiten oneindig veel te zien en te beleven is. Je kunt de aftermovie van het evenement hier terugkijken.

Buiten de Pixels, foto Jan de Groen

Tips om in de kerstvakantie ‘Buiten de Pixels’ te gaan:

  • Maak een wandeling door het bos of het park. Weer of geen weer! Je kunt allerlei spelletjes spelen zoals tikkertje en verstoppertje. Dat is perfect voor jonge ogen; je kijkt dichtbij en in de verte, waardoor kinderogen goed getraind worden.
  • Ga schaatsen! En drink vervolgens lekker veel warme choco met slagroom 🙂 Chocola is namelijk heel goed voor je ogen 😉

Is het toch heel regenachtig? Dan zijn er ook genoeg leuke activiteiten om binnen te doen!

  • Versier koekjes, cakejes, pannekoeken of bak een worteltaart. Die laatste schijnt ook erg goed te zijn voor je ogen. 😉
  • Plons in het zwembad. 
  • Speel een spelletje zoals een bordspel of een puzzel. Hierbij stel je je ogen ook steeds dichtbij en verder weg, wat weer goed is voor het trainen van je oogspieren.

via GIPHY

onze
acties

bekijk onze acties

onze
brillen

bekijk onze brillen

maak een
afspraak

maak een afspraak

Plaats een reactie

Navigeer