Babyzonnebril nodig? Zo zorg je voor de beste bescherming!

Een babyzonnebril biedt de nodige bescherming voor de ogen van je baby op de korte én lange termijn. Maar waar moet een babyzonnebril precies aan voldoen?

Babyogen zijn extra kwetsbaar voor UV-straling. Ze bevatten minder pigment en wijde pupillen, waardoor UV-straling al snel schade aanricht. Daarom wordt aangeraden om met het gezicht van de baby te allen tijde uit de zon te blijven, het liefst in combinatie met een beschermende zonnebril. Een babyzonnebril voorkomt namelijk oogafwijkingen en –slijtage op latere leeftijd, mits deze aan enkele criteria voldoen.

De criteria van een goede babyzonnebril

Babyzonnebrillen hebben een speciale pasvorm, ontworpen om comfortabel op het hoofdje te zitten en om mee te groeien. Zo hebben ze een siliconen neuspad en wrap-aroundmontuur dat rondom goed aansluit. De elastieken band aan de achterkant zorgt ervoor dat de zonnebril niet eenvoudig afvalt.

De zonneglazen kunnen ook op sterkte gemaakt worden bij Pearle Opticiens. Hiervoor is een recept van de oogarts nodig.

Een oogmeting bij baby’s

Babyogen worden opgemeten in het ziekenhuis. Alleen een oogarts of orthoptist is hiervoor bevoegd. Als blijkt dat je baby inderdaad een oogafwijking heeft, dan krijg je een brilrecept mee waarmee je bij een gediplomeerde opticien een goede baby bril of baby zonnebril kunt bestellen.

Vraag in de winkel naar monturen van Pearle. Aan de hand van het recept worden de glazen op maat geslepen. Zodra de bril klaar is, wordt er contact opgenomen en kun je het montuur ophalen. Neem de kleine mee, zodat we de bril eventueel nog kunnen afstellen

Tips om de beste zonnebril voor jouw baby te kopen

#1. Kies een babyzonnebril met UV 400 of 100% UV bescherming. Dan weet je zeker dat de bril babyogen beschermt tegen schadelijke UV-straling.

#2. Bepaal – samen met de opticien – welke pasvorm het beste is voor het gezicht van je baby.

#3. Zorg ervoor dat de zonnebril is voorzien van een CE-markering, gevolgd door de getallen van 0 tot 4. Deze getallen geven de hoogte lichtabsorptie aan, waarbij 0 tot 20% licht absorbeert en 4 tot 97%. Zonnebrillen in categorie 3 zijn veelal de beste keuze.

#4. Wees er zeker van dat de brilglazen niet kunnen breken. Bij voorkeur zijn deze gemaakt van polycarbonaat.

Onze zonnebrillencollectie voor baby’s

Kom langs in de winkel om een zonnebril voor jouw baby te bestellen, ze zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Babyzonnebrillen zijn bovendien met en zonder elastiek te gebruiken.

Zoek je voor jezelf ook een zonnebril? 😉 Bekijk onze collectie alvast online!

Plaats een reactie

Navigeer