De ogen van je kind al laten controleren?

Hoe vaak laat jij jouw ogen controleren? En die van je kinderen? Samen met Veilig Verkeer Nederland hebben we daar onderzoek naar gedaan. Daaruit blijkt dat 25% van de ouders met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar de ogen van hun kinderen nog nooit heeft laten controleren. 1 op de 3 kinderen waarvan de ogen wél zijn gecontroleerd, blijkt een oogafwijking te hebben! Kom nu naar Pearle en laat de ogen van uw kind opmeten.

Wanneer moet ik de ogen van mijn kind laten controleren?

  • Heeft je kind steeds vaker last van hoofdpijn?
  • Houdt je dochter haar boek of telefoon wel erg dicht voor haar neus?
  • Denkt de meester dat je zoon niet goed ziet wat er op het schoolbord staat?
  • Merk je dat je kind de verkeersborden niet goed kan lezen?

Dit zijn aanwijzingen dat je zoon of dochter misschien een bril nodig heeft. Het is erg belangrijk dat je de ogen van je kind laat controleren door een gediplomeerde opticien (vanaf 12 jaar) of optometrist (vanaf 8 jaar). Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans dat je kind in de toekomst goed zicht heeft!

Waarom is het belangrijk dat je de ogen van je kind laat controleren?

  • Slecht zicht in het verkeer kan leiden tot levensgevaarlijke verkeerssituaties.
  • Als een kind het schoolbord niet kan lezen door een kleine oogafwijking, dan kan dit grote gevolgen hebben voor het kind. Het kan bijvoorbeeld het verschil zijn tussen een voldoende of een onvoldoende op de middelbare school. Of na de Cito-toets, zelfs het verschil tussen VMBO of HAVO/VWO advies.

Hoe op te lossen?

Laat één keer per jaar de ogen van jouw kind controleren bij een Pearle winkel in de buurt. Onze optometristen behandelen en begeleiden kinderen tussen de acht en twaalf jaar. Is jouw kind ouder dan twaalf jaar? Dan kan je kind bij iedere Pearle Opticien terecht. Kinderen onder de acht jaar worden doorverwezen naar de oogarts in het ziekenhuis, dit zijn we wettelijk verplicht.

We begrijpen dat jij én je kind(eren) precies willen weten wat er tijdens een oogmeting gebeurt. We leggen het uit. Als je voor 30 september de ogen van jouw kind (8-12 jaar) laat controleren bij een optometrist, dan krijgt je kind de toffe Bag to School! Bij Pearle kun je kiezen uit een breed assortiment kinderbrillen, zo vinden we altijd een geschikte bril voor jouw kind(eren).

Fietsende oogtest

Fietsende oogtest van pearle

Op maandag 21 augustus heeft tijdens de eerste schooldag op Basisschool De Passe Partout te Rotterdam de allereerste fietsende oogtest plaatsgevonden. Met deze oogtest vragen Veilig Verkeer Nederland en Pearle Opticiens op een ludieke manier aandacht voor het belang van goed zicht in het verkeer én op school.

 

Reageren is niet mogelijk

Navigeer